ضمن معرفی ۱۰ رشته اولویتدار بخش تولید اعلام شد
۲۰۰ فرصت پولساز صنعتی
گروه صنعت و معدن: ۲۰۰ طرح در سال ۹۴ در اولویت سرمایهگذاری صنعتی قرار میگیرد. وزارت صنعت، معدن و تجارت هر سال جزئیات طرحهای اولویتدار برای سرمایهگذاری را اعلام میکند تا فعالان اقتصادی از جزئیات طرحهایی که مشمول حمایت از دولت میشوند، مطلع شوند. بر اساس اعلام معاونت برنامهریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت حدود ۱۰ رشته صنعتی به عنوان «صنایع منتخب» در سال ۹۴ مدنظر قرار گرفته که اگر به صورت میانگین از هر رشته فعالیت ۱۵ تا ۲۰ طرح اولویتدار معرفی شود، ۲۰۰طرح در اولویت اول برای سرمایهگذاری قرار میگیرند.
«محصولات کانی غیرفلزی»، «فلزات اساسی»، «محصولات فلزی فابریکی»، «مواد و محصولات شیمیایی»، «پتروشیمی»، «صنایع پیشرفته»، «تجهیزات صنعتی»، «اکتشاف و استخراج برخی از صنایع معدنی»، «خودرو» و «صنایع حمل و نقل» ۱۰ رشته فعالیت صنعتی هستند که طرحهای دارای اولویت سرمایهگذاری برای آنها مشخص خواهد شد.
فهرست رشتههای اولویتدار برای سرمایهگذاری در سال ۹۴ در حالی اعلام شده که سال ۹۳ این وزارتخانه ۲۱۵ فرصت پولساز صنعتی را در ۱۵ گروه اعلام کرده بود. بنا بر این گزارش، منظور از اولویتبندی برای سرمایهگذاری در رشته فعالیتهای مندرج در فهرست اعلامی، پشتیبانی و حمایتهای حوزه اختیار این وزارتخانه و پیشنهاد درخواست پشتیبانی از سوی سایر دستگاهها است. اولویتهای سرمایهگذاری صنعتی و معدنی در حالی اعلام شده که متولیان این حوزه ۶ محور را در بحث سرمایهگذاری مدنظر قرار دادهاند. حمایت قانونی و فرهنگی از سرمایهگذاران داخلی و خارجی، ایجاد زمینههای جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی، همکاری در بازنگری و توسعه مناطق آزاد تجاری و ایجاد کلیه تسهیلات لازم برای توسعه سرمایهگذاری، کمک به سرمایهگذاری در جهت ایجاد برندهای تجاری ایرانی و ترویج و توسعه آن در بازارهای جهانی، همکاری برای ایجاد و تقویت نهادهای مالی، پولی و توسعهای در جهت حمایت پایدار و هدایت شده از توسعه بخش صنعت، معدن و تجارت، تسهیل و کمک به سرمایهگذاری خارجی در صنایع مختلف و تحت برندهای معتبر برای اتصال تجارب عملی، مدیریتی و فناوری از جمله محورها در بحث سرمایهگذاری است.
فرآیند درخواست برای سرمایهگذاری
بر اساس اعلام وزارتخانه، علاقهمندان سرمایهگذاری در کشور میتوانند برای طی فرآیند سرمایهگذاری در حوزههای مختلف صنعتی و معدنی به درگاه اطلاعات و خدمات صنعت، معدن و تجارت یا سازمان صنعت، معدن و تجارت استانهای کل کشور و برای برخی رشته فعالیتهای مهم به حوزه ستادی وزارتخانه مراجعه و مراحل کار را طی کنند. در درگاه اطلاعات و خدمات صنعت، معدن و تجارت کلیه اطلاعات و خدمات مرتبط با حوزه سرمایهگذاری در طرحهای صنعتی و معدنی اعم از تاسیس واحد تولیدی (صدور جواز تاسیس، تمدید و ابطال یا انتقال جواز، اعلام پیشرفت طرحهای سرمایهگذاری و درخواست تسهیلات بانکی احداث واحد تولیدی، درخواست پروانه بهرهبرداری و...)، بازسازی و تکمیل واحدهای تولیدی (تسهیلات بازسازی و...)، اکتشاف و استخراج معادن، خرید واحد تولیدی و خرید سهام درج شده است. سال گذشته رشته فعالیتهای صنعتی شامل «کانی غیرفلزی»، «تجهیزات پزشکی» و «فلزات و مصنوعات فلزی» در اولویتهای اول تا سوم سرمایهگذاری قرار گرفته بودند. از سوی دیگر، «اکتشاف معدن»، «استخراج معادن»، «پتروشیمی و پالایشگاه»، «شیمیایی»، «پلیمری»، «سلولزی»، «غذایی»، «دارویی»، «نساجی و پوشاک»، «برق و الکترونیک»، «ماشینسازی و تجهیزات» و «خودرو و نیرو محرکه»، دیگر گروههایی بودند که در اولویت سرمایهگذاری قرار گرفتند.
وضعیت راهاندازی طرحهای اولویتدار
بر اساس این گزارش، سال گذشته ۳۲۵۱ طرح نیمهتمام با اشتغال ۵۱ هزار نفر و سرمایهگذاری ۱۳هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در سراسر کشور راهاندازی شده که طرح های راهاندازی شده صنعتی از بین طرحهای مهم ملی و اولویتدار کشور به شرح جدول است.
بر اساس گزارش عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت سال گذشته ۲۲ طرح اولویتدار با اشتغال ۴هزار و ۷۵۰ نفر و سرمایه ۶ هزار میلیارد تومان راهاندازی شده است. در رشته فعالیت سیمان ۳ طرح با ظرفیت اسمی ۲ میلیون و ۵۱۵ هزار تن با اشتغال ۷۰۰ نفر و سرمایهگذاری ۷۷۵ میلیارد تومان راهاندازی شده است.
در زنجیره فولاد کشور ۷ طرح با ظرفیت اسمی ۷ میلیون و ۱۲۵ هزار تن با اشتغال ۲۷۷۰ نفر و سرمایهگذاری ۳ هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان راهاندازی شده است. بر اساس این گزارش، دو طرح با ظرفیت ۳۱۰هزار تن در صنعت مس راهاندازی شده که برای ۲۱۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است. در بخش طلا نیز دو طرح با ظرفیت اسمی ۵/ ۴ تن با اشتغال ۲۴۰ نفر و سرمایهگذاری ۲۵۰ میلیارد تومان راهاندازی شده است. در صنایع شیشه یک طرح با ظرفیت اسمی ۳۰ هزار تن راهاندازی شده که برای ۱۵۰ نفر شغل ایجاد کرده است. در بخش تجهیزات پزشکی نیز یک طرح با سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد تومان راهاندازی شده و برای ۳۰ نفر ایجاد اشتغال کرده است.
در صنایع غذایی سه طرح با ظرفیت اسمی ۲۱۰ هزار تن راهاندازی شده که برای ۱۲۰ نفر ایجاد شغل کرده است. در صنعت پتروشیمی نیز یک طرح با ظرفیت ۳۳۰ هزار تن راهاندازی شده که برای ۳۸۰ نفر شغل ایجاد کرده است. میزان سرمایهگذاری برای این طرح هزار و ۲۵ میلیارد تومان اعلام شده است. در صنعت شیمیایی نیز یک طرح با ظرفیت ۳۳۰ هزارتن راهاندازی شده که میزان سرمایهگذاری آن ۵۰ میلیارد تومان اعلام شده است.
در این طرح برای ۱۲۰ نفر شغل ایجاد شده است. در نهایت در صنایع دارویی یک طرح با ظرفیت ۸۵ تن راهاندازی شده که سرمایهگذاری آن ۱۰ میلیارد تومان بوده و برای ۳۰ نفر شغل ایجاد کرده است.
ارسال نظر