واردات موقت گندم با هدف صادرات آرد
گروه بازرگانی: قائم مقام وزیر صنعت، معدن وتجارت در امور تجارت در نشستی با کانون کارخانههای آرد کشور، چگونگی بهکارگیری ظرفیتهای خالی واحدها را به بحث گذاشت. مجتبی خسروتاج در این نشست گفت: نظام یارانهای گندم، آرد و نان کشور و کنترلهایی که بهدلیل یارانهای بودن این اقلام در جابهجایی و توزیع گندم و آرد صورت میگیرد تا مبادا آرد یارانهای به شبکههای غیررسمی و تعریف شده وارد شود، یکی از مشکلات اساسی در ایجاد مانع برای تجارت آزاد گندم، آرد و استفاده موثر از ظرفیتهای ایجاد شده در بخش کارخانههای آرد کشور است.
گروه بازرگانی: قائم مقام وزیر صنعت، معدن وتجارت در امور تجارت در نشستی با کانون کارخانههای آرد کشور، چگونگی بهکارگیری ظرفیتهای خالی واحدها را به بحث گذاشت. مجتبی خسروتاج در این نشست گفت: نظام یارانهای گندم، آرد و نان کشور و کنترلهایی که بهدلیل یارانهای بودن این اقلام در جابهجایی و توزیع گندم و آرد صورت میگیرد تا مبادا آرد یارانهای به شبکههای غیررسمی و تعریف شده وارد شود، یکی از مشکلات اساسی در ایجاد مانع برای تجارت آزاد گندم، آرد و استفاده موثر از ظرفیتهای ایجاد شده در بخش کارخانههای آرد کشور است. وی سهمیهبندی دولتی گندم و آرد و نبود انگیزه برای کارخانههای آرد کشور که بتوانند خودشان با شناسایی مشتری نسبت به دریافت گندم و تحویل آرد اقدام کنند را از دیگر دلایلی ذکر کرد که موجب میشود کارخانههای آرد در کوتاهمدت نتوانند از ظرفیتها و پتانسیلهای صادراتی و بازاریابی خود استفاده کنند.
خسروتاج در ادامه نقش شرکتهای تجاری فعال در صحنه بینالمللی برای تامین گندم مورد نیاز کارخانهها و در مقابل خرید آرد و صادرات آن را به کشورهای همسایه در شرایط فعلی ضروری دانست. وی اضافه کرد: دراین راستا مقرر شد ظرف یک دوره زمانی حداکثر دو هفتهای توسط اداره کل مقررات، تمام مقررات و مصوبات که بهنحوی اجازه صادرات آرد را بدهند جمعآوری و نظام واردات موقت گندم با هدف صادرات آرد هر چه سریعتر فعال و موانع سر راه برداشته شود. معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: موضوع توسعه صادرات غیرنفتی در سال جاری در ابعاد مختلفی قابل پیگیری است که افزایش استفاده از ظرفیت خالی واحدهای تولیدی و افزایش بهرهوری از جمله آنها است. در این راستا وزیر جهادکشاورزی همچنین با بیان اینکه واردات گندم امسال کمتر از ۲ میلیون تن خواهد بود، افزود: درحالی میزان تولید گندم به ۱۱ میلیون تن خواهد رسید که کشور با محدودیت منابع آب مواجه است. وی گفت: براساس برنامهریزیهای انجام شده امسال میزان خرید تضمینی گندم درمقایسه با سال گذشته با یک میلیون تن افزایش به ۸ میلیون تن میرسد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: امسال تراز منفی واردات گندم کاهش مییابد و از ۲ میلیون و ۵۰۰هزارتن در سال گذشته به ۵/ ۱ تا ۲ میلیون تن میرسد. محمود حجتی همچنین از افزایش ذخایر راهبردی گندم در کشور خبر داد و گفت: سال ۹۳ - ۹۲ میزان ذخیره گندم کمتر از مصرف یک ماه کشور بود ولی این ذخایر اکنون معادل مصرف بیش از ۶ ماه است. وی افزود: برداشت گندم در استانهای گرمسیر از اواخر اسفند آغاز و به بیش از ۱۰ هزار تن گندم بهصورت تضمینی خریداری شده است. وزیر جهاد کشاورزی گفت: امسال نیز مانند سالهای گذشته شرکت بازرگانی دولتی ایران، سازمان مرکزی تعاون روستایی و بانک عامل خرید تضمینی گندم را انجام میدهد. حجتی با بیان اینکه یک هزار مرکز خرید برای دریافت گندم از کشاورزان در سراسر کشور فعالند تا خرید به بهترین شکل مدیریت شود، افزود: قیمت خرید تضمینی گندم بر اساس مصوبه هیات دولت هر کیلو ۱۱۵۰ تومان است، گرچه انتظار داشتیم رقمی بیشتر از این تصویب شود اما مسوولان و دولت برای این رقم به جمعبندی رسیدند و ارزیابی من نیز این است که افزایش قیمت در خرید تضمینی نخواهیم داشت. وزیرجهادکشاورزی همچنین در رابطه با واردات برنج گفت: امسال کمتر از یک میلیون تن واردات برنج خواهیم کرد.
ارسال نظر