بررسی سهم ایران از استراتژی صنعتی ترکیه
گروه صنعت و معدن: جدیدترین آمارها از مبادلات تجاری ایران و ترکیه نشان میدهد که طی ۱۱ ماه منتهی به بهمن ۹۳ بالغ بر یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار صادرات کالاهای غیرنفتی از سوی ایران به کشور ترکیه انجام شده، همچنین در این مدت به ارزش ۲ میلیارد دلار کالا از کشور ترکیه به ایران وارد شده و در مجموع حجم تجارت خارجی کشور با ترکیه با احتساب خدمات فنی و مهندسی بالغ بر ۵ میلیارد دلار بوده است. در این میان، قائم مقام وزیرصنعت، معدن و تجارت معتقد است: سیاست ایران در تعامل اقتصادی با کشورهای منطقه از جمله ترکیه به صورت برد- برد است و به دنبال ایجاد فضای رقابتی سالم هستیم.
گروه صنعت و معدن: جدیدترین آمارها از مبادلات تجاری ایران و ترکیه نشان میدهد که طی ۱۱ ماه منتهی به بهمن ۹۳ بالغ بر یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار صادرات کالاهای غیرنفتی از سوی ایران به کشور ترکیه انجام شده، همچنین در این مدت به ارزش ۲ میلیارد دلار کالا از کشور ترکیه به ایران وارد شده و در مجموع حجم تجارت خارجی کشور با ترکیه با احتساب خدمات فنی و مهندسی بالغ بر ۵ میلیارد دلار بوده است. در این میان، قائم مقام وزیرصنعت، معدن و تجارت معتقد است: سیاست ایران در تعامل اقتصادی با کشورهای منطقه از جمله ترکیه به صورت برد- برد است و به دنبال ایجاد فضای رقابتی سالم هستیم. مجتبی خسروتاج در همایش کاربردی تجارت با ترکیه، گفت: سطح روابط تجاری ایران با ترکیه هماکنون با توجه به سند چشمانداز ۱۴۰۴ و سیاستهای اقتصاد مقاومتی در حد قابل قبولی نبوده و باید به بیش از این افزایش یابد. قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: بدون تعامل با دنیا توسعه صادرات نیز با مشکل مواجه میشود و توسعه صادرات نیز خود اشتغالزا است. وی افزود: بنگاههای ایرانی و ترکیهای باید با حضور در نمایشگاههای یکدیگر کالاها و محصولات تولیدی خود را به نمایش بگذارند تا رقابت سالم محقق شود. خسروتاج در ادامه تاکید کرد: لازمه توسعه تجارت ایران با کشورهای همسایه نیازمند ساختار بانکی و حملونقل مناسب است. وی با بیان اینکه ایران میتواند در بازار محصولات کشاورزی ترکیه نقش جدی داشته باشد، افزود: در سال جاری حدود ۱۷ میلیون دلار عسل، ۸۰ میلیون دلار پسته، ۶/۶میلیون دلار گردو و حدود ۹ میلیون دلار هندوانه به ترکیه صادر شده است که به نظر میرسد ایران میتواند سهم بالایی از بازار محصولات کشاورزی ترکیه داشته باشد. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه اظهار کرد: در چارچوب استراتژی صنعتی ۲۰۲۳ میلادی، ترکیه برای رسیدن به صادرات ۵۰۰ میلیارد دلاری هدفگذاری کرده و در صدد است در میان ۱۰ اقتصاد بزرگ دنیا قرار گیرد و بنابراین وزارت صنعت بر این موضوع متمرکز شده و تلاش دارد تا از این هدف گذاری سهم داشته باشد.
در ادامه این همایش رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: باید از ظرفیت ترکیه به عنوان مکمل در تمام مباحث تجاری استفاده کنیم و به جای آنکه رقیب یکدیگر باشیم، مکمل هم شویم و میتوانیم بازار ۵۰۰ میلیون نفری منطقه را با این کار از آن خود کنیم. یحیی آلاسحاق با بیان اینکه تشکیل کنسرسیومهای سه جانبه با مشارکت ایران و ترکیه میتواند زمینهساز حضور قدرتمند دو کشور در اقتصاد منطقه باشد، گفت: بزرگان تصمیمساز کشور به این تفکر رسیدهاند که در حوزه اقتصاد به طور قطع باید ایران و سایر کشورهای دنیا به صورت تعاملی وارد عمل شوند و در مدل توسعهای که دنبال میشود، بیشترین تعامل را با اقتصاد جهانی داشته باشد. وی افزود: ترکیه روی آخرین حلقه تولید کالا تمرکز کرده است و بنابراین توانسته بسیاری از بازارهای دنیا را فتح کند، در حالی که ایران بهعنوان مثال در خودروسازی به دنبال ساخت موتور خودرو بوده، در حالی که این کشور به دنبال بازار رفته است.
ارسال نظر