تاکید «ائتلاف برای فردا» بر خروج از اقتصاد نفتی
گروه بازرگانی: آغاز تبلیغات کاندیداهای هشتمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی با گردهمایی اعضای گروه ائتلاف برای فردا و حضور اصحاب رسانه همراه بود. در این نشست، لیست اعضای طیف مذکور به همراه اسامی ۴۶ حامی تشکلی و گزیده ای از اهداف و رویکردهای ائتلاف برای فردا نیز اعلام شد. در گردهمایی ائتلاف برای فردا، فعالان اقتصادی بر ضرورت خروج دولت از اقتصاد نفتی تاکید کردند که علاوه بر افزایش ارزش پول ملی، دولت باید به دنبال استفاده از مزیتهای موجود باشد. مسعود خوانساری در این خصوص گفت: کاهش قیمت نفت، دولت را بیش از گذشته نیازمند بخش خصوصی کرده است و بنابراین فعالان اقتصادی نیز باید هوشمند، پخته و جدیتر از گذشته وارد عرصه تصمیمگیری شوند.
گروه بازرگانی: آغاز تبلیغات کاندیداهای هشتمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی با گردهمایی اعضای گروه ائتلاف برای فردا و حضور اصحاب رسانه همراه بود. در این نشست، لیست اعضای طیف مذکور به همراه اسامی ۴۶ حامی تشکلی و گزیده ای از اهداف و رویکردهای ائتلاف برای فردا نیز اعلام شد. در گردهمایی ائتلاف برای فردا، فعالان اقتصادی بر ضرورت خروج دولت از اقتصاد نفتی تاکید کردند که علاوه بر افزایش ارزش پول ملی، دولت باید به دنبال استفاده از مزیتهای موجود باشد. مسعود خوانساری در این خصوص گفت: کاهش قیمت نفت، دولت را بیش از گذشته نیازمند بخش خصوصی کرده است و بنابراین فعالان اقتصادی نیز باید هوشمند، پخته و جدیتر از گذشته وارد عرصه تصمیمگیری شوند. فعالان اقتصادی با درک شرایط موجود و با توجه به ظرفیت بالایی که دارند، خواستار حضور و تحول در اقتصاد ایران هستند. اگرچه به نظر میرسد چهار سال پیشرو، سالهایی پرچالش و نیازمند کار و تلاش افراد با تجربه و با تدبیر است. اتاقهای بازرگانی باید شرایط را به سمت شکوفا کردن اقتصاد پیش ببرند و صدای بخش خصوصی را به گوش مسوولان برسانند؛ چرا که اکنون زمان تعامل با دولت است.
محمدرضا انصاری، رئیس انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی نیز گفت: باید نگاه به بخش خصوصی متفاوت شود. عصاره تشکلهای اقتصادی میتواند در اتاق بازرگانی متبلور شود و بخش خصوصی با دولت و مجلس برای بهبود فضای کسب و کار وارد مذاکره شود. پدرام سلطانی نیز در این نشست گفت: شبه دولتیها، حاصل یک سیاست غلط در هشت سال اخیر هستند که به نظر میرسد باید از رشد آنها جلوگیری کرد، اما دولت، مجلس و بخش خصوصی و بنگاههای تولیدی میتوانند در کنار پتانسیل سیستم بانکی کشور، توسعه اقتصادی را محقق کنند بنابراین باید گفتمان میان آنها برقرار شود. امروز اقتصاد ایران نیاز به گفتوگو دارد و به نظر میرسد نباید خط و مرزی را در اقتصاد تعاملی قرار داد. همچنین مهدی جهانگیری نیز گفت: اگر میگوییم شرایط اقتصادی کشور یک شرایط ویژه و خاص است، برای برون رفت از این شرایط باید راهکار داشت. زمان آن رسیده که دولت به سمت اقتصاد غیرنفتی پیش رود و زمینه را برای رشد صادرات غیرنفتی فراهم کند. در حالی که حوزههایی همچون صنعت، معدن، گردشگری و صادرات میتوانند فرصتهایی باشند که ایران اقتصاد خود را با کاهش وابستگی به نفت در سایه آنها متحول کند. اقتصاد ایران نسخه واحدی را برای خود نمیتواند تعریف کند چرا که باید به اقتصاد جهانی پیوست و یک نسخه مبتنی بر تعامل با دنیا طراحی کرد. جهانگیری ادامه داد: عدم کاهش ارزش پول ملی و اتصال به شریان اقتصادی و پولی دنیا، راهکاری مناسب برای شرایط فعلی کشور است که در این راستا اتاق بازرگانی به عنوان یک نهاد تصمیمساز برای قوای سهگانه میتواند وضعیت کشور را رصد کرده و برای کلان اقتصاد کشور تصمیمگیری کند. همچنین حامد واحدی در ادامه گفت: به نظر میرسد دولت هم اکنون در بخش کشاورزی با مشکلات بسیاری مواجه است و تنظیم بازار از جمله همین مشکلات اساسی به شمار میرود. بنابراین باید برای آنها راهکاری جدی داشت. همواره باید آمار و اطلاعات دقیقی از تولید و واردات و نیاز کشور در اختیار داشته باشیم تا بخشهای مختلف متاثر از واردات بیرویه یا بازار متاثر از کمبود کالا نشود.
ارسال نظر