براساس جدیدترین آمارهای صنعتی بررسی شد
۱۰ صنعت برتر در بهرهبرداری
گروه صنعت و معدن: اتمام طرحهای نیمه تمام صنعتی را اگرچه میتوان از اولویتهای وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست، اما آمار اعلام شده در ۸ ماه منتهی به آبان امسال بیانگر آن است که به لحاظ سرمایه گذاری این وزارتخانه هنوز گام اساسی برنداشته است؛ بهطوریکه در مدت زمان مورد بررسی در مجموع هزار و ۹۳۵ پروانه بهرهبرداری ایجادی برای صنایع مختلف صادر شده که به لحاظ تعدادی رشد ۲/۲۲ درصدی را برای این بخش به همراه داشته، اما سرمایهگذاری در پروانههای صادره با سرمایه بالغ بر ۴۷۷۳۱ میلیارد ریالی با افت ۲/۱۰درصدی همراه بوده است.
گروه صنعت و معدن: اتمام طرحهای نیمه تمام صنعتی را اگرچه میتوان از اولویتهای وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست، اما آمار اعلام شده در ۸ ماه منتهی به آبان امسال بیانگر آن است که به لحاظ سرمایه گذاری این وزارتخانه هنوز گام اساسی برنداشته است؛ بهطوریکه در مدت زمان مورد بررسی در مجموع هزار و ۹۳۵ پروانه بهرهبرداری ایجادی برای صنایع مختلف صادر شده که به لحاظ تعدادی رشد ۲/۲۲ درصدی را برای این بخش به همراه داشته، اما سرمایهگذاری در پروانههای صادره با سرمایه بالغ بر ۴۷۷۳۱ میلیارد ریالی با افت ۲/۱۰درصدی همراه بوده است. در مدت زمان مورد بررسی «سایر محصولات کانی غیرفلزی»، «محصولات از لاستیک و پلاستیک»، «محصولات غذایی و آشامیدنیها»، «محصولات فلزی فابریکی»، «ساخت مواد و محصولات شیمیایی»، «ساخت ماشینآلات و تجهیزات»، «ساخت منسوجات»، «استخراج سایر معادن»، «ساخت فلزات اساسی» و «ماشینآلات و دستگاههای برقی» را میتوان ۱۰ صنعت اول در صدور پروانه بهرهبرداری دانست؛ صنایعی که با وجود کمبود سرمایه و نقدینگی توانستند به بهرهبرداری برسند.
براساس جدیدترین آمارها، «سایر محصولات کانی غیرفلزی» با صدور ۲۷۸ پروانه بهرهبرداری توانست در صدر صنایع به بهرهبرداری رسیده قرار گیرد و رشد ۶/۱۱درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کند. سرمایه پیشبینی شده برای این صنعت در حدود ۷۹۷۰ میلیارد ریال است که از رشدی ۵/۴۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار است. اشتغال پیشبینی شده برای این بخش برابر با چهار هزار و ۳۶۹ نفر است که با وجود رشد در سایر بخشها از افت ۷/۱۶درصدی حکایت دارد.
«محصولات از لاستیک و پلاستیک» نیز در این مدت با ۲۴۷ پروانه بهربرداری ایجادی صادره در رتبه دوم بیشترین صنایع به بهرهبرداری رسیده، قرار گرفته است و رشدی ۱/۱۷ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است. سرمایه پیشبینی شده برای این بخش، بالغ بر ۳۸۲۲ میلیارد ریال است، سرمایهای که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۲۶ درصدی داشته است. اشتغال پیشبینی شده برای این صنعت نیز برابر با دو هزار و ۸۴۱ نفر است که بیانگر رشد ۱۹ درصدی است.
«محصولات غذایی و آشامیدنیها» نیز در مدت زمان مورد بررسی اگرچه به لحاظ تعداد مجوز صادره توانست در جایگاه سوم جدول قرار گیرد، اما با مقایسه مجوزهای صادره در سال قبل میتوان گفت این صنعت افتی یک درصدی را به لحاظ تعداد پروانه بهرهبرداری تجربه کرده است. با این حال سرمایه پیشبینی شده برای این بخش با رشدی ۸/۶ درصدی مواجه بوده است. سرمایه پیشبینی شده برای «محصولات غذایی و آشامیدنیها» در حدود ۵۵۶۵ میلیارد ریال است. اشتغال پیشبینی برای این صنایع نیز برابر با ۳ هزار و ۲۴۸ نفر است که این بخش نیز افتی ۸/۱۶ درصدی را تجربه کرده است.
اما چهارمین گروه در جدول پروانههای بهرهبرداری ایجادی صادره به «محصولات فلزی فابریکی» اختصاص دارد؛ بهطوریکه در مدت زمان مورد بررسی در مجموع ۱۶۲ پروانه بهرهبرداری برای این گروه صادره شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد ۳/۳۷ درصدی داشته است. سرمایه پیشبینی شده برای این گروه نیز در حدود ۲۳۱۰ میلیارد ریال است که رشدی ۹/۱۳درصدی داشته است. اما با وجود رشد در سایر بخشها در بخش اشتغال این گروه نیز افت ۸/۳درصدی داشته است؛ اشتغال پیشبینی شده برای این گروه برابر با هزار و ۹۶۱ نفر است.
از سوی دیگر، در مدت زمان مورد بررسی برای گروه «ساخت مواد و محصولات شیمیایی» در مجموع ۱۳۱پروانه بهرهبرداری ایجادی صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشدی ۶/۱ درصدی را تجربه کرده است. سرمایه پیشبینی شده برای این بخش نیز در حدود ۴۸۸۰ میلیارد ریال است که میتوان گفت رشدی ۵/۲۶درصدی داشته است. اما اشتغال پیشبینی شده برای این گروه نیز برابر با ۲ هزار و ۹۸۳ نفر است که از رشد ۵/۳۲ درصدی حکایت دارد.
اما رتبه ششم تا دهم جدول به ترتیب به گروههای «ساخت ماشینآلات و تجهیزات» با صدور ۱۲۵ پروانه بهرهبرداری با رشد ۶/۱۱ درصدی، «ساخت منسوجات» با صدور ۸۷ پروانه بهرهبرداری و رشدی ۱/۸۹ درصدی، «استخراج سایر معادن» با صدور ۸۱ پروانه بهرهبرداری با رشدی ۶/۲۴ درصدی، «ساخت فلزات اساسی» با صدور ۷۶ پروانه بهرهبرداری و رشد ۲/۶۵ درصدی و «ماشینآلات و دستگاههای برقی» با صدور ۷۵ پروانه بهرهبرداری و رشدی ۶۳ درصدی اختصاص دارد.
اما «تولید انرژی»، «جمعآوری، تصفیه و توزیع آب»، «کامپیوتر و فعالیتهای مربوطه» و «محصولات از توتون و تنباکو» با یک پروانه بهرهبرداری صادره و «استخراج کانههای فلزی» و «ماشینآلات دفتری و حسابداری» نیز با سه پروانه بهرهبرداری کمترین پروانه صادره را از آن خود کردند.
ارسال نظر