آغاز فعالیت پلیس برق در ایران
خبرگزاری مهر: همزمان با تدوین سناریوهای ضربتی کاهش اتلاف برق، شناسایی انشعابات غیرمجاز و سارقان برقی نیز در صدر برنامه وزارت نیرو قرار گرفته تا با آموزش و آغاز فعالیت پلیس برق، در کوتاهترین زمان امکان شناسایی سارقان و انشعابات غیرمجاز در کشور فراهم شود. علی نظری، مدیرکل دفتر حقوقی و پاسخگویی به شکایتهای توانیر در تشریح فعالیت ضابطان خاص قضایی «پلیس برق»، گفت: در برخی مناطق و استانهای کشور استفاده از انشعاب غیرمجاز مشهود و قابل تشخیص است که در این صورت ضابطان قضایی و نیروی انتظامی باید فورا اقدامهای مربوط به دستگیری متهم و اقدامهای لازم را انجام دهند.
خبرگزاری مهر: همزمان با تدوین سناریوهای ضربتی کاهش اتلاف برق، شناسایی انشعابات غیرمجاز و سارقان برقی نیز در صدر برنامه وزارت نیرو قرار گرفته تا با آموزش و آغاز فعالیت پلیس برق، در کوتاهترین زمان امکان شناسایی سارقان و انشعابات غیرمجاز در کشور فراهم شود. علی نظری، مدیرکل دفتر حقوقی و پاسخگویی به شکایتهای توانیر در تشریح فعالیت ضابطان خاص قضایی «پلیس برق»، گفت: در برخی مناطق و استانهای کشور استفاده از انشعاب غیرمجاز مشهود و قابل تشخیص است که در این صورت ضابطان قضایی و نیروی انتظامی باید فورا اقدامهای مربوط به دستگیری متهم و اقدامهای لازم را انجام دهند. این مقام مسوول با اعلام اینکه گاهی اوقات تشخیص انشعاب غیرمجاز توسط نیروی انتظامی آسان نیست و برای این موضوع هم ضابطان خاص قضایی را در صنعت برق فعال کرده ایم، تصریح کرد: بر این اساس به شرکتهای توزیع نیروی برق اجازه دادیم که در سقف معین و شرایط خاصی، پس از تایید صلاحیت افراد مشخصشده، ضابطان خاص قضایی تعیین شوند. نظری با بیان اینکه این ضابطان با آموزشهایی که از طریق دادگستری میبینند همچون یک مامور انتظامی با استفادهکنندگان از انشعاب غیرمجاز برق برخورد و گزارش وقوع جرم را تهیه میکنند، اظهار کرد: ماموران برق حق ورود به داخل منزل و حریم خصوصی افراد را ندارند و تنها تا محل نصب کنتور برق میتوانند وارد منزل شوند که همه این ماموران با ارائه کارت شناسایی معتبر، این کار را انجام میدهند.
مدیرکل دفتر حقوقی و پاسخگویی به شکایتهای توانیر با تاکید بر اینکه وظیفه ماموران و ضابطان برق است که کارت شناسایی معتبر ارائه کنند، تاکید کرد: اگر ماموری از ارائه کارت شناسایی خودداری کند، باید از ورودش جلوگیری به عمل آید. این مقام مسوول با تاکید بر اینکه ممکن است برخی با سوءاستفاده و جعل عنوان نسبت به ورود به منزل مشترکان اقدام کنند و حتی برخی با طرح ادعاهایی همچون بررسی سیمکشی داخل ساختمان بخواهند وارد حریم خصوصی مشترکان شوند، تبیین کرد: این کار جرم است و مطابق قانون جعل عناوین دولتی با متخلفان برخورد میشود.
مدیرکل دفتر حقوقی و پاسخگویی به شکایتها با بیان اینکه در بخش تعزیرات قانون مجازاتهای اسلامی، انشعاب غیرمجاز یا سرقت برق جرمانگاری شده و یک موضوع کیفری است، گفت:
بر اساس ماده ۶۶۰ قانون مجازاتهای اسلامی که در سال ۸۷ اصلاح شد، هر فردی بدون پرداخت حق انشعاب به استفاده غیرمجاز از آب، برق، تلفن، گاز و شبکه فاضلاب اقدام کند، افزونبر جبران خسارت به پرداخت جزای نقدی تا دو برابر خسارت وارده محکوم میشود.
ارسال نظر