خبرگزاری مهر: مدیر عامل سازمان توسعه برق ایران با تشریح برنامه‌های جدید توسعه صنعت برق از احداث ۲۰ واحد جدید نیروگاهی با مشارکت دولت و بخش خصوصی خبر داد و اعلام کرد: اگر منابع مالی و تسهیلات صندوق توسعه ملی برای ساخت نیروگاه‌ها در موعد مقرر تامین شود، پیش‌بینی می‌شود حدود ۸۰ درصد از این برنامه تا قبل از فرارسیدن تابستان ۹۴ محقق شود. مجید صالحی با تاکید بر اینکه تامین نقدینگی و ارز مورد نیاز از محل صندوق توسعه ملی، مهم‌ترین مساله بر سر راه اجرای پروژه‌های صنعت برق هستند، اظهار کرد: در طول ۹ سال گذشته تاکنون از ظرفیت و توان بخش خصوصی به منظور احداث نیروگاه‌های برق استفاده بهینه‌ای شده است.

وی از احداث ۱۶ واحد جدید نیروگاهی با مشارکت بخش خصوصی در طول یک دهه گذشته تاکنون خبر داد و افزود: همچنین تعداد زیادی قرارداد برای احداث نیروگاه‌ها به ظرفیت حدود ۱۵ هزار مگاوات و از طریق روش‌های BOO (ساخت، تملک، بهره‌برداری) و BOT (ساخت، بهره‌برداری و انتقال) با سرمایه‌گذاران خصوصی در حال اجرا است که برخی از آنها در حال احداث و تعداد زیادی نیز در انتظار استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی هستند.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر مهم‌ترین مساله اصلاح اقتصاد صنعت برق است، بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود با اصلاح اقتصاد صنعت برق و اجرایی شدن قیمت واقعی برق به‌طور حتم با تامین منابع مورد نیاز، اجرای طرح‌های برقی شتاب خواهد گرفت.

مدیرعامل سازمان توسعه برق ایران با اشاره به نیاز سالانه احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه جدید، این نیاز را مبتنی بر رشد غیرمنطقی مصرف برق در کشور عنوان کرد و گفت: در مقایسه با میزان مصرف برق در کشورهای مشابه، شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالاتر است.