تایرسازان خواستار شدند
بازنگری در استاندارد و تعرفه واردات
گروه صنعت و معدن - ورود گسترده تایرهای چینی به بازار کشور که برخی از آنها از کیفیت لازم برخوردار نیستند موجب شد تا تولیدکنندگان داخلی خواستار بازنگری در تعرفه واردات و استانداردهای تایرهای وارداتی شوند. عرضه تایرهای چینی بعضا بیکیفیت آن هم زیر قیمت بازار عمده دلیلی است که طرح این خواسته را از سوی فعالان این بخش به همراه داشت. رئیس هیات مدیره انجمن صنعت تایر در نشستی با خبرنگاران در این خصوص گفت: قیمتشکنی تایرهای چینی در بازار موجب شد تا طرحی را به وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر تغییر تعرفه واردات تایر ارائه کنیم تا به این طریق جلوی قیمت شکنی چینیها در بازار را بگیریم.
گروه صنعت و معدن - ورود گسترده تایرهای چینی به بازار کشور که برخی از آنها از کیفیت لازم برخوردار نیستند موجب شد تا تولیدکنندگان داخلی خواستار بازنگری در تعرفه واردات و استانداردهای تایرهای وارداتی شوند. عرضه تایرهای چینی بعضا بیکیفیت آن هم زیر قیمت بازار عمده دلیلی است که طرح این خواسته را از سوی فعالان این بخش به همراه داشت. رئیس هیات مدیره انجمن صنعت تایر در نشستی با خبرنگاران در این خصوص گفت: قیمتشکنی تایرهای چینی در بازار موجب شد تا طرحی را به وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر تغییر تعرفه واردات تایر ارائه کنیم تا به این طریق جلوی قیمت شکنی چینیها در بازار را بگیریم. عباس عباسی در خصوص تعرفه تایرهای وارداتی گفت: در حال حاضر تعرفه واردات تایر اتوبوس ۶ درصد و تایر تریلر ۱۵ درصد است که پیشنهاد ما حداقل تعرفه ۳۰ درصدی بود، اما وزارت صنعت با تعرفه ۲۲ درصدی موافقت کرد که پیشنهاد مطرح شده در کمیسیون ماده یک مصوب نشد. رئیس هیات مدیره انجمن صنعت تایر با اشاره به اینکه اکثر کشورها برای رفع مشکل دامپینگ راه حلهایی در نظر میگیرند، اظهار کرد: اکثر کشورها برای جلوگیری از ورود کالای بیکیفیت از موانع تعرفهای استفاده میکنند و با این شرایط در صورتی که امکان افزایش تعرفه برای تمام تایرهای وارداتی وجود ندارد میتوان مانند سایر کشورها تعرفه تایرهای بیکیفیت را افزایش داد.
طرح پیشنهاد برای تغییر استانداردهای واردات تایر به کشور یکی دیگر از مواردی است که عباسی به آن اشاره کرده و افزود: حدود ۳۰ برند چینی تایرهای خود را در بازار ایران عرضه میکنند که برخی از این تایرهای وارداتی کیفیت مطلوبی ندارند و به همین دلیل به سازمان استاندارد پیشنهاد کردهایم تا استاندارد تایرهای وارداتی مورد بازنگری قرار گیرد و استانداردهای جهانی برای این محصول اعمال شود. به گفته عباسی، در حال حاضر ۱۰ واحد تولیدی در صنعت تایر کشور فعال است که با حجم تولید حدود ۲۴۰ هزار تن حدود ۷۰درصد از نیاز داخل را تامین میکنند. وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰ درصد نیاز کشور به تایر از طریق واردات تامین میشود، تصریح کرد: در ۱۰ ماه امسال تولید تایر در کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱ درصد رشد داشته است.عباسی با اشاره به اینکه در سال جاری واردات تایر از اروپا نداشتهایم گفت: ۲۷ درصد تایرهای سنگین خارجی از کره جنوبی، ۶۴ درصد از چین و بقیه از سایر کشورها به ایران وارد میشود. در مورد تایرهای سبک نیز گفت که ۴۰ درصد واردات از کره جنوبی، ۳۰ درصد از چین، ۱۰ درصد از تایلند، ۸ درصد از تایوان و ۳ درصد نیز از ژاپن صورت میگیرد. وی با بیان اینکه در حال حاضر تایرهای چینی با کیفیت پایین و از طریق دامپینگ در بازار ایران عرضه میشوند، گفت: این مساله باعث شده تا علاقهمندی به سرمایهگذاری در تولید تایرهای سنگین وجود نداشته باشد و ریسک تولید در این بخش افزایش یابد. عباسی با بیان اینکه تولیدکنندگان تایر در ایران برنامه بلندمدت خود را با هدف ۲ برابر شدن تولید فعلی تا سال ۱۴۰۴ تدوین کردهاند، گفت: در اطراف ایران بازار ۵/۱ میلیون تنی تایر وجود دارد که در صورت حمایت از تولید داخل میتوانیم صادرات قابل توجهی داشته باشیم.
ارسال نظر