گروه انرژی- وزیر نیرو با ابراز نگرانی از عدم تامین نیاز برق مصرفی کشور در سال آینده، گفت: برای اجتناب از خاموشی در سال ۹۳ باید حداقل ۵هزار مگاوات برق به ظرفیت تولید کشور اضافه شود. حمید چیت‌چیان در گفت‌وگو با خبرگزاری «تسنیم»، در مورد مهم‌ترین برنامه وزارت نیرو، اظهار کرد: کلیه برنامه‌هایی که به رییس‌جمهور برای ۱۰۰ روز ابتدایی ارائه شد، قابل اهمیت است، ولی سرفصل آنها برنامه‌ریزی برای تامین آب و برق در سال آینده است که به فوریت شروع می‌شود. به گفته وی، انجام برخی اقدامات برای نجات دریاچه ارومیه و تالاب‌ها نیز از دیگر برنامه‌های با اهمیت وزارت نیرو است که باید پیگیری شود. وزیر نیرو در مورد احتمال قطعی برق در سال آینده، گفت: از آنجا که مصرف برق هر ساله به صورت میانگین ۸درصد افزایش پیدا می‌کند، بنابراین باید هر سال حداقل ۵هزار مگاوات برق وارد مدار شود. چیت‌چیان اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر شرایط به نحوی است که سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌ها کاهش پیدا کرده و به طور متوسط سه سال زمان نیاز است تا نیروگاه‌های در دست احداث به بهره‌برداری برسند، با توجه به این شرایط مقداری نگرانی برای تامین برق وجود دارد؛ البته در تلاش هستیم در سال آینده مشکلی از این نظر به وجود نیاید.

وی تصریح کرد: سعی می‌کنیم از طرق مختلف و ظرفیت‌های موجود به طور مثال کمک گرفتن از پالایشگاه‌هایی که دارای نیروگاه هستند، مشکلی در سال آینده نداشته باشیم.

این اظهارات در حالی اعلام می‌شود که یک مقام مسوول در وزارت نیرو نیز با اشاره به تحمیل هزینه ۵/۲ میلیارد دلاری به دولت برای مدیریت پیک مصرف برق تابستانی مشترکان، اعلام کرد: اصلاح قیمت برق می‌تواند بخشی از هزینه‌های سالانه برای ساخت نیروگاه‌های جدید را کاهش دهد. سیدحسین سجادی درباره مهم‌ترین دلایل رشد پیک مصرف برق در فصول تابستان، به خبرگزاری «مهر»، گفت: مهم‌ترین دلیل افزایش مصرف برق در فصول گرم سال استفاده گسترده از تجهیزات سرمایشی همچون کولرهای آبی و گازی است. مدیرعامل سازمان بهره‌وری انرژی ایران با اعلام اینکه از پنج سال گذشته تاکنون در برخی روزها، ساعت اوج مصرف برق در روزهای تابستانی بیش از اوج مصرف برق در ساعات شب بوده است، تصریح کرد: استفاده از وسایل و تجهیزات سرمایشی در ساعات گرم روز منجر به این اختلاف در پیک مصرف برق شده است. سجادی با بیان اینکه افزایش بار پیک سالانه به طور میانگین حدود ۲هزار مگاوات است که اکثر این افزایش مربوط به بار سرمایشی است، بیان کرد: افزایش پیک مصرف برق، دولت را سالانه مجبور به راه‌اندازی نیروگاه‌های جدید برق می‌کند. وی تاکید کرد: اصلاح عوارض و تعرفه‌های گمرکی، جلوگیری از ورود غیرمجاز یا مجاز انواع کولر گازی با راندمان پایین، اقدام موثر برای اصلاح الگوی معماری و رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان از دیگر راهکارهای ارتقای بهره‌وری تجهیزات و سیستم‌های سرمایشی است.