فعالان بخشخصوصی از چالش تولید فولاد میگویند
فولاد بخشخصوصی در تنگنای تولید
تقی بهرامی دلیل این امر را بالا رفتن قیمت مواد اولیه ذکر میکند و میافزاید که این امر سبب شده، کارخانههای بخشخصوصی به حالت نیمهتعطیل درآیند.
گروه صنعت و معدن - رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد میگوید که تولیدکنندگان بخشخصوصی فولاد با یک سوم ظرفیت اسمی، فعالیت میکند.
تقی بهرامی دلیل این امر را بالا رفتن قیمت مواد اولیه ذکر میکند و میافزاید که این امر سبب شده، کارخانههای بخشخصوصی به حالت نیمهتعطیل درآیند. تولیدکنندگان بخشخصوصی در سالیان اخیر مواد اولیه خود را از چین وارد میکردند، اما پس از آنکه دولت چین تعرفههای صادرات را افزایش داد بازارهای مصرف دچار چالشهایی برای تامین مواد اولیه شدند.
بهرامی در عین حال معتقد است که بخشخصوصی برای تولید ۸میلیون تن فولاد، ظرفیت ایجاد کرده است اما به سبب نداشتن مواد اولیه به حالت نیمهتعطیل درآمدهاند.
به گفته وی، چین هماکنون مواد اولیه فولاد را ۱۰دلار گرانتر از محصول نهایی به فروش میرساند.البته در این شرایط رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد معتقد است، اعلام برنامههای وزارت مسکن و سایر سازندگان برای ساختوساز و افزایش حجم تقاضا برای فولاد، روند عرضه را در تنگنا قرار داده است.از سوی دیگر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل نیز نسبت به تامین مواد اولیه اظهار نگرانی کردهاند. کاوه دبیر انجمن در گفتوگو با ایسنا گفته است، به رغم آنکه کمیسیون ماده یک، ورود ورق با تعرفه صفردرصدی را به تصویب رسانده، اما هنوز شاهد اجرای این مصوبه نشدهایم.
تولید با ۳۰درصد ظرفیت
وی در ادامه اظهار داشت: به دلیل آنکه در تامین ورق دچار مشکل شدهایم، بخش عمدهای از کارخانههای لوله و پروفیل تنها با ۳۰درصد ظرفیت و حتی پایینتر، فعالیت میکنند. به گفته کاوه، هم اینک تعرفه واردات ورق همچنان با نرخ سابق (۱۰درصدی) اعمال میشود. در این شرایط از یک سو به سبب بالا رفتن قیمت محصولات وارداتی تولیدکنندگان مقاطع طویل (میلگرد، نبشی، ناودانی و ...) برای ادامه فعالیت دچار چالش شدهاند و از سوی دیگر تولیدکنندگان لوله و پروفیل نیز مدعیاند با تعرفه ۱۰درصدی واردات ورق قادر به افزایش تولید نیستند.
البته سندیکای لوله و پروفیل یکی از دیگر مشکلات تولید را گران بودن قیمت ورق داخلی اظهار میکند. کاوه در این باره گفته است، نرخ داخلی هر تن ورق فولادی ۷۴۷دلار است در صورتی که قیمت جهانی این محصول در مرز ۶۶۰دلار قرار دارد. این در شرایطی است که معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه میگوید: قیمتهای داخلی نیز بر مبنای نرخ جهانی و عرضه و تقاضا تنظیم میشوند.
وی عنوان کرد: قیمت صادراتی ورق گرم فولادی بین ۶۰۰ تا ۶۴۰دلار است و مجتمع فولاد مبارکه حتی محصولات رنگی خود را تنی هزار دلار نیز صادر میکند.
او با اشاره به اینکه مقایسه قیمت صادراتی با قیمت فروش داخلی صحیح نیست، تصریح کرد: سال گذشته در مقاطعی تا ۱۵۰تومان در هر کیلو گرانتر از قیمت داخلی صادر میکردیم، در همان زمان هم صادر و هم نیاز بازار داخلی را تامین و همواره این دو بازار را حفظ میکردیم. او همچنین درباره این سوال که آیا کارخانههای فولادسازی دولتی سنگآهن را ارزانتر از بخش خصوصی میخرند؟ توضیح داد: چنین چیزی صحت ندارد. او ضمن بیان این که روی بحث صفر شدن تعرفه واردات ورق گرم فولادی در کمیسیون ماده یک کار کارشناسی صورت نگرفته است و در این خصوص و در هیچ جلسهای از نماینده فولاد مبارکه برای ارائه اطلاعات و اظهارنظر دعوت به عمل نیامده است، خاطرنشان کرد: برنامه صادرات مجتمع فولاد مبارکه برای امسال یکمیلیون تن است، همچنین در ۵ ماه نخست سال ۳۶درصد زیر برنامه صادر کردیم و اولویت را با بازار داخلی گذاشتیم.
کاهش توافقی تعرفه
در خصوص تعرفه واردات ورق گرم فولادی در کمیسیون ماده یک، دکتر علیرضا نورپور - مدیرکل سابق صنایع الکتریکی و فلزی وزارت صنایع و معادن - ایسنا گفت: به دلیل اینکه کیفیت برخی از ورقهای تولید داخل مناسب نبود و تنوع سایزی لازم نیز در این زمینه وجود نداشت و همچنین میزان ورق گرم فولادی پاسخگوی نیاز داخلی نبود، در کمیسیون ماده یک تصویب شد که تعرفه واردات ورق گرم فولادی با توافق نماینده مجتمع فولاد مبارکه انجام شد، اما بنا به دلایلی هنوز این مصوبه اجرا نشده است.
ارسال نظر