عضو هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران گفت: با شرایط فعلی و رشد کند صنعت آلومینیوم ، دستیابی به اهداف برنامه چهارم توسعه و تولید سالانه ۸۰۰هزار تن آلومینیوم، ممکن نیست.

هبت‌ا... فاضلی روز چهارشنبه در دومین جشنواره لوله و پروفیل در تهران با بیان این مطلب اظهار داشت: تولید آلومینیوم در کشور هم‌اکنون ۲۰۰هزار تن در سال است که براساس اهداف کمی چهارمین برنامه توسعه‌ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور باید تا سال پایانی این برنامه (سال ۸۸) به ۸۰۰هزار تن در سال و تا پایان برنامه پنجم توسعه (سال ۱۳۹۳) به ۵/۱میلیون تن در سال برسد که با روند فعلی این اهداف قابل تحقق نیست. وی با اشاره به اینکه آلومینیوم از جمله فلزات استراتژیک است و بعد از فولاد بیشترین مصرف را در جهان دارد، افزود: به دلیل خصوصیات برجسته‌ای که این ماده دارد، استفاده از آن در صنایع هوایی، دریایی، بسته‌بندی محصولات غذایی و صنایع نظامی و ساختمان مورد توجه است.

فاضلی در عین حال شرایط کشورمان را برای توسعه صنعت آلومینیوم مساعد توصیف کرد و گفت: وجود معادن بوکسیت، انرژی ارزان، نیروی متخصص، وجود تقاضای رو به رشد و فقدان رقیب جدی در بخش دولتی، شرایط لازم را برای توسعه این صنعت فراهم می‌کند.

این مقام صنفی در ادامه بهره‌وری پایین صنعت آلومینیوم در ایران را از نقاط ضعف آن عنوان کرد و افزود: بهره‌وری پایین موجب افزایش قیمت تمام شده آلومینیوم و غیر رقابتی بودن آن شده است.

عضو هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران سپس اظهار داشت: ۲۰۰ تا ۳۰۰هزار نفر هم‌اکنون در صنعت آلومینیوم کشور اشتغال دارند.

فاضلی در ادامه بیشترین مشکلات تولیدکنندگان آلومینیوم را عوامل تحمیلی بر تولید شامل مالیات‌های مستقیم و غیرمستقیم، تجمیع عوارض و نرخ بالای سود بانکی عنوان کرد.