یک مدرس دانشگاه:
رشد ناهماهنگ اجزا در بخش برق سودی نخواهد داشت
شهرام جدید، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت، در گفتوگو با ایسنا، با بیان این مطلب افزود: تولید برق و مدیریت مصرف نیاز به برنامهریزی بلندمدت دارد که البته متاسفانه امروزه برنامهریزی بلندمدت در برخی از بخشها، جایگاه خودش را تا حدودی از دست داده است.
تولید، انتقال، توزیع و مصرف برق باید همواره با یکدیگر و به طور هماهنگ عمل کنند و اگر تنها یکی از آنها رشد یابد، سودی نخواهد داشت.
شهرام جدید، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت، در گفتوگو با ایسنا، با بیان این مطلب افزود: تولید برق و مدیریت مصرف نیاز به برنامهریزی بلندمدت دارد که البته متاسفانه امروزه برنامهریزی بلندمدت در برخی از بخشها، جایگاه خودش را تا حدودی از دست داده است. وی با بیان اینکه با وجود رشد بار سالانه ۹ تا ۱۰درصدی اما این مقدار رشد تولید نداریم، تصریح کرد: علاوه بر این اگرچه هم اکنون ظرفیت منصوبه حدود ۴۵هزار مگاوات است، اما درواقع هیچگاه نمیتوانیم تمام ظرفیت را بهرهبرداری کنیم، زیرا توان انجام این کار وجود ندارد.
او با اشاره به ۹۰ تا ۹۵درصد ظرفیت قابل استفاده اظهار کرد: همواره حدود چهار تا پنج درصد و گاهی اوقات تا ۱۰درصد باید ذخیره چرخان داشته باشیم، ضمن اینکه با توجه به فرسودگی نیروگاههای کشور برخی در حال تعمیر هستند که بر این اساس برخی از واحدهای گازی را نمیتوانیم تمام وقت در مدار بگذاریم.
جدید تاکید کرد: اگر بتوانیم برنامهریزی مدیریت مصرف را انجام دهیم و کاری که برای بنزین انجام دادیم، به نوعی دیگر برای برق اجرا کنیم، قطعا مردم بیشتر صرفهجویی میکنند.
وی در این باره توضیح داد: سیستم برق کشور باید به سمت بازار برق رود و در این راستا قیمتها واقعی شود، در این صورت بخشخصوصی نیز با اطمینان بیشتر وارد سرمایهگذاری میشود.
ارسال نظر