خبر
واردات بیرویه لاستیکهای چینی صنایع لاستیکسازی ایران را تهدید میکند
عباس حلوایی، رییس اتحادیه و تعاونی صنف فروشندگان لاستیک تهران، در گفتوگو با ایسنا، با بیان این مطلب افزود: درحالحاضر در خصوص تعرفه لاستیکهای وارداتی مشکلی نداریم. هماکنون لاستیک چینی به ازای هرکیلو یک تا دو دلار وارد ایران میشود. این در حالی است که قیمت تمامشده واقعی لاستیک به ازای هرکیلو، کمتر از چهار تا پنج دلار نیست. وی خاطرنشان کرد:
ورود لاستیکهای چینی به کشور و اظهار غیرواقعی ارزش آنها به گمرک، تولیدکنندگان داخلی را به مرز ورشکستگی کشانده است.
عباس حلوایی، رییس اتحادیه و تعاونی صنف فروشندگان لاستیک تهران، در گفتوگو با ایسنا، با بیان این مطلب افزود: درحالحاضر در خصوص تعرفه لاستیکهای وارداتی مشکلی نداریم. هماکنون لاستیک چینی به ازای هرکیلو یک تا دو دلار وارد ایران میشود. این در حالی است که قیمت تمامشده واقعی لاستیک به ازای هرکیلو، کمتر از چهار تا پنج دلار نیست. وی خاطرنشان کرد: لاستیکهایی که از چین وارد کشور میشود، هیچ کدام دارای قیمت واقعی خود نیستند و پایینتر از آن به فروش میرسند، دلیل آن که ارزش این کالاها به گمرک کمتر از ارزش واقعی اظهار میشود، این است که علاوه بر معافیت از حقوق و عوارض دولت، بازار داخلی را نیز به نابودی بکشانند. وی با بیان این که در حال حاضر عمده مشکل کارخانههای تولیدکننده لاستیک کشور فروش لاستیکهای چینی در داخل با قیمت ۵/۱ دلار است، افزود: به اعتقاد آنها، با وجود چنین شرایطی، رقابتی ناسالم در کشور ایجاد خواهد شد و صنایع داخلی توان رقابتی خود را از دست میدهند. او تصریح کرد: چطور تولیدات داخلی مورد نظارت کامل سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده است، اما وزارت بازرگانی و این سازمان، نظارتی بر واردات لاستیک ندارند. وی در خصوص سهمیهبندی بنزین و تاثیر آن بر تقاضای لاستیک گفت: به استثنای وسایل نقلیه عمومی، تقاضا برای لاستیکهای سواری بسیار کم شده است و بازار در این زمینه با رکود مواجه شده است. به گفته حلوایی، اغلب لاستیکهای ارزان وارداتی، تقلبی است و لاستیک یا تیوپ، هنگام باد شدن دچار ترکیدگی میشود.
رییس اتحادیه و تعاونی صنف فروشندگان لاستیک تهران با بیان این که تکنولوژی مورد استفاده در صنایع لاستیک ایران مربوط به تکنولوژی بایاس است، اظهار کرد: این تکنولوژی مربوط به ۴۰سال پیش است و کارخانههای داخلی عمدتا تغییری در آن نداده و همچنان تکنولوژی بایاس را مورد استفاده قرار میدهند، به استثنای یک کارخانه که آن هم هنوز به تولید انبوه نرسیده است. وی با بیان اینکه در ۹۵درصد لاستیکهای تولیدی کشور از تکنولوژی بایاس استفاده میشود، گفت: درحالحاضر تکنولوژی تولید لاستیکهایی مثل تکنولوژی OTR را در اختیار ما قرار نمیدهند. البته به دلایل خاص بعضی کارخانهها نیز آمادگی پذیرش آن را ندارند. او اظهار کرد: تکنولوژیهای وارداتی نیز که بازار را در قبضه خود درآوردهاند، از نوع بایاس هستند. او تاکید کرد: هماکنون واحدهایی در کشور موجود است که بیش از ۵۰میلیون دلار دستگاه صنعتی برای تولید لاستیک وارد کردهاند، ولی به دلیل نداشتن تکنولوژی عملا بلااستفاده مانده است، این واحدها باید از سوی دولت و وزارت بازرگانی مورد حمایت قرار گیرند. وی در خصوص دیگر مشکلات تولیدکنندگان لاستیک کشور، اظهار کرد: مسائل مربوط به نقدینگی و مشکلات کارگری از دیگر معضلات کارخانههای تولیدی است که هرکدام به نوعی کار صنعتگران را با مشکل مواجه کرده است. همچنین صنایع لاستیک کشور با مشکل تامین مواد اولیه لاستیک مثل کائوچوی طبیعی روبهرو هستند و همه این مواد هماکنون وارداتی هستند. رییس اتحادیه فروشندگان لاستیک در خصوص کیفیت لاستیکهای داخلی تاکید کرد: لاستیکهای داخلی به دلیل استفاده از برند ژاپنی در مقایسه با نمونههای وارداتی چینی کیفیت بالایی دارند و حتی قابل رقابت با لاستیکهای کرهای است، البته این موضوع در مورد قیمت تولیدات داخلی نیز صدق میکند.
صادرات کمتر از ۲درصد
وی با اشاره به اینکه سالانه کمتر از دو درصد از تولیدات داخلی لاستیک خود را صادر میکنیم، افزود: با توجه به این که قیمت محصولات پتروشیمی که در تولید لاستیک کاربرد دارد تغییر کرده، این مساله روی قیمت لاستیک نیز تاثیر زیادی داشته است.
او تصریح کرد: در صورتی شناورسازی قیمت محصولات پتروشیمی روی صنایع لاستیک اثر مثبتی خواهد داشت که واردات غلط نداشته باشیم و باید روی واردات نظارت قطعی صورت گیرد و لاستیکهای وارداتی، حداقل باید در حد استانداردهای داخلی باشند که متاسفانه در حال حاضر چنین نیست و چین و هند بیشترین صادرکننده لاستیک به کشورمان هستند. حلوایی اذعان کرد: تعرفه لاستیکهای سواری حدود ۶۳ درصد است، ولی اظهارات غلطی که به گمرک میشود عملا این رقم را به ۲۰درصد کاهش داده است.
ارسال نظر