به زودی صندوق‌های سرمایه‌گذاری پرمخاطره (VC) در شرکت گسترش کارآفرینی تشکیل می‌شوند.

فضل‌ا... وکیلی ‌فرد، معاون توسعه صنایع پیشرفته سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب گفت: با توجه به ریسک بالا و پرمخاطره بودن سرمایه‌گذاری در صنایع پیشرفته امیدواریم در سال ۸۶ چند فقره مشارکت برای سرمایه‌گذاری در صنایع پیشرفته با افرادی که دارای دانش فنی هستند انجام دهیم. او با اشاره به اینکه از سال ۷۸ تا ۸۵ جمعا ۵۸۵ طرح با اعتبار حدود ۴۹‌میلیارد تومان در بخش تحقیقات در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به تصویب رسیده است،‌ افزود: از این تعداد ۱۰۳ طرح با اعتبار ۹‌میلیارد تومان در دست اجرا و بقیه خاتمه یافته است.

وی توضیح داد: طرح‌هایی که دانش فنی آنها تدوین شده باشد دوباره مورد ارزیابی فنی و اقتصادی قرار می‌گیرند و اگر قابلیت بازارپذیری داشته و سرمایه‌گذار مناسبی نیز برای آنها وجود داشته باشد، به مرحله تجاری‌سازی می‌رسند.

او توضیح داد: در فرآیند توسعه نوآوری طرح‌های ارائه شده به عنوان دانش فنی را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم و سعی می‌کنیم با مشارکت کمتر از ۴۹‌درصدی با بخش خصوصی طرح را به مرحله تولید برسانیم.

وی ادامه داد: در فرآیند SPDC هدف حمایت از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری است و در این زمینه ۱۶ دانشگاه و مرکز پژوهشی را مورد برسی قرار می‌دهیم و تاکنون حدود ۲۵۰ پروژه‌ SPDC را مورد اجرا قرار داده‌ایم که هدف اجرایی کردن پایان نامه‌ها است.

وکیلی‌ فرد با اشاره به اینکه در فرآیند R&D اگر شرکت‌های تحت پوشش سازمان، برنامه‌ای برای افزایش بهره‌وری داشته باشند، تامین مالی مورد نیاز را برای اجرای برنامه به عهده می‌گیریم، افزود: در فرآیند توسعه کارآفرینی نیز از دو روش تامین منابع مالی برای افرادی که سرمایه لازم را ندارند و ارائه مشاوره به کارآفرینان به آنها کمک می‌کنیم.

این فعال صنعتی با بیان این مطلب که تا پایان سال ۸۵، ۶۱ طرح با اعتبار ۴۸۳‌میلیارد تومان در سازمان به تصویب رسیده است، خاطرنشان کرد: ۱۷ طرح نیز با اعتبار ۴۰‌میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده‌اند که از جمله آنها می‌توان به تولید رایانه ملی (کلونایزور) اشاره کرد.

او توضیح داد:‌ در کیش نیز کارخانه‌ای برای تولید بیوایمپلنت‌های استخوانی ساخته شده است و در مرحله پایلوت موفق به صادرات شدیم و قرار است امسال به بهره‌برداری برسد.

همچنین وکیلی ‌فرد از تدوین دانش فنی جدیدی برای استخراج طلا از معادن طلای رفلکتیو خبر داد و افزود: در سال ۸۵ توانستیم از پایلوت این طرح محصول بگیریم و امیدواریم در سال ۸۶ کارخانه آن احداث شود.

معاون سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۴ طرح با اعتبار ۱۶۳‌میلیارد تومان در حال اجرا داریم و سازمان امیدوار است با سرمایه و مدیریت خود به‌علاوه ‌آورده بخش خصوصی و همچنین تسهیلات بانک طرح‌های تولیدی و صنعتی را هر چه زودتر به مرحله بهره‌برداری برساند.