مدیرعامل توانیر
تثبیت نرخ برق، بدهی میلیاردی دولت را انباشته کرد
چه میزان از این بدهیها به بخشخصوصی و چه میزان متعلق به بخش دولتی است؟
از بدهی یکهزارو ۷۰۰میلیارد تومانی بخش برق وزارت نیرو ۹۰درصد متعلق به بخش غیردولتی و ۱۰درصد آن متعلق به بخش دولتی است.
گروه صنعت و معدن- در حال حاضر بخش برق وزارت نیرو از سال گذشته یکهزار و ۷۰۰میلیارد تومان بدهی دارد که بدهیهای سالجاری نیز به آن دامن زده است در این باره مصاحبهای با محمدعلی وحدتی مدیرعامل شرکت توانیر انجام شده که در پی میآید:
چه میزان از این بدهیها به بخشخصوصی و چه میزان متعلق به بخش دولتی است؟
از بدهی یکهزارو ۷۰۰میلیارد تومانی بخش برق وزارت نیرو ۹۰درصد متعلق به بخش غیردولتی و ۱۰درصد آن متعلق به بخش دولتی است. بدهکاری سالجاری بخش برق چقدر است؟
در سالجاری نیز به بخش صنعت برق بدهکار هستیم اما هنوز عدد دقیقی از بدهیهای امسال تعیین نشده است و این در حالی است که تاکنون نیز بدهیهای سال گذشته به بخشهای مذکور تسویه نشده وپرداخت بخشی از طلبهای پیمانکاران و سازندگان تجهیزات برق که درطول سال گذشته پروژههای صنعت برق را انجام دادند باقی مانده است.
با توجه به اظهارات سندیکای برق مبنی بر بدهی بیش از ۲هزارمیلیارد تومانی بخش برق وزارت نیرو آیا چنین ادعایی صحت دارد؟
سندیکای صنعت برق به وزارت نیرو و شرکت توانیراعلام کرده که بابت تاخیر و دیر کرد پرداخت بدهی یکهزارو ۷۰۰میلیارد تومانی، وزارت نیرو باید ۵۰۰میلیارد تومان به غیر از بدهی یکهزارو ۷۰۰میلیارد تومانی خود به سندیکای برق پرداخت کند که دراین صورت میزان بدهکاری بخش برق وزارت نیرو به ۲هزارو ۲۰۰میلیارد تومان افزایش مییابد.
برای رفع این مشکل و پرداخت این بدهی وزارت نیرو و شرکت توانیر چه برنامهای را در دستور کار خود قرارداده است؟
در سال گذشته طرحی از طرف نمایندگان مجلس اعلام شد که از محل جبران کمبود منابع به صنعتگران پرداخت شود تا ما هم بتوانیم با این اعتبار طلب مان را تسویه کنیم این درحالی است که این طرح درمجلس در مراحل اولیه بررسی است و هنوز تصویب نشده است، با مصوب شدن این طرح درمجلس بدهی یکهزار و ۷۰۰میلیارد تومانی به پیمانکاران پرداخت خواهد شد.
آیا مشکل طلب پیمانکاران و شرکتهای خصوصی بخش برق در سالجاری رفع خواهد شد؟
امیدواریم ازامسال به بعد مشکل بدهیهای وزارت نیرو به صنعت برق دیگر وجود نداشته باشد چرا که در قانون بودجه سال ۸۶ پیشبینی شده است که در مواردی که قیمت فروش برق کمتر از قیمت تمام شده از طرف دولت تعیین شود مابهالتفاوتش را دولت جبران کند، اگر این اتفاق بیافتد از این به بعد این مشکلات پیش نخواهد آمد.
در این راستا قرار است دولت چه اقداماتی را برای رفع این بدهکاری انجام دهد؟
در این راستا دولت قولهایی داده بود که اعتباراتی را در قالب متمم بودجه تامین کند اما متمم بودجه تصویب نشد که امیدواریم امسال محقق شود.
آقای مهندس وحدتی دلیل اصلی این همه انباشتگی بدهی به پیمانکاران و شرکتهای خصوصی بخش برق چیست؟
علت اصلی انباشتگی این بدهی ثابت ماندن نرخ فروش برق در کشور و گران شدن تجهیزات صنعت برق از اواخر قانون برنامه سوم است که منجر شده که بین منابع و مصارف برق تفاوت زیادی ایجاد شود.
منبع: خبرگزاری موج
ارسال نظر