هرمزگان قطب تولید فولاد و آلومینیوم میشود
گروه صنعت و معدن- از آنجا که تولید فلزات همواره با صرف انرژی بالایی همراه بوده، تجمیع کارخانههای فولادسازی، آلومینیوم و سایر صنایع معدنی مورد توجه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران قرار گرفته، تا تولید محصول نهایی با صرف کمترین هزینه امکانپذیر شود. منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس از جمله مناطق صنعتی کشور است که بسیاری از مزیتهای لازم را در دل خود جا داده تا، تولید فلزات (محصول نهایی) با کمترین هزینه انجام گیرد. دسترسی به بنادر شهید رجایی، نیروگاه برق، پالایشگاه، خطوط راهآهن، آبهای خلیجفارس، اسکله ۶میلیون تنی تخلیه و بارگیری مواد معدنی و... همگی باعث شده تا دولت، این منطقه را به عنوان بستر مناسب سرمایهگذاری برای ایجاد انواع صنایع معدنی انتخاب کند. خبرنگاران رسانههای جمعی، هفته گذشته در جریان بازدید از این منطقه با اقدامات صورت گرفته برای رسیدن به اهداف موردنظر آشنا شدند.
تقاضای تولید ۵/۱۳میلیون تن فولاد
بهمن عیاررضایی، مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس، در اولین نشست رسانهای منطقه در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه در نظر است تا منطقه به قطب تولید فولاد، آلومینیوم، انرژی، تخلیه و بارگیری مواد معدنی، تولیدات پالایشگاهی و فناوری اطلاعات تبدیل شود، سرمایههای بیشتری جذب منطقه خواهد شد. وی افزود: هماکنون تقاضای ۵/۱۳میلیون تنی بالقوه برای تولید فولاد در منطقه وجود دارد که تقاضای ۱۰میلیون تن آن بالفعل و ۵میلیون تن در حال اجرا است.
وی خاطرنشان کرد: به ازای هر تن فولاد، ۱۵۴۰کیلو گندله، ۱۵۰متر مکعب گاز، ۵۰۰کیلووات برق و ۴۵۰یورو سرمایهگذاری نیاز است که در صورت اجرای ۱۰میلیون تن فولاد تقاضای بالفعل، روزانه ۱۵۰میلیون متر مکعب گاز موردنیاز است.وی گفت: امضای تفاهمنامه با شرکت تاتااستیل هند برای تولید ۵میلیون تن فولاد به ارزش ۲میلیارد دلار، امضای تفاهمنامه با شرکت جیندال برای تولید ۲میلیون تن فولاد به ارزش یکمیلیارد دلار، امضای تفاهمنامه با بنیاد مستضعفان و اسکوتک آلمان برای تولید ۵/۱میلیون تن فولاد، امضای قرارداد نیروگاه گازی و اخذ مجوزهای لازم برای توسعه اسکله از ۶میلیون تن به ۱۲میلیون، برخی از مهمترین اقدامات انجام شده برای سرمایهگذاری است که تاکنون به انجام رسیده است.وی در پاسخ به سوال خبرنگار دنیای اقتصاد مبنی بر اینکه چه امکاناتی به سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای سرمایهگذاری در این منطقه ارائه میشود، گفت: سرمایهگذاران در این منطقه میتوانند علاوه بر برخورداری از مزیتهای موجود و زمین، از معافیتهای گمرکی برای ورود و خروج کالا نیز برخوردارند.
عیار رضایی، با اشاره به ایجاد اشتغال مستقیم برای ۳۰هزار نفر گفت: با توجه به اینکه مساله اشتغال در استان هرمزگان مهمترین دغدغه مردم است با بهرهبرداری کامل از منطقه بیش از ۹۰درصد مشکل اشتغال استان رفع خواهد شد.
مشکل آند تا ماه آینده برطرف میشود
در ادامه این بازدید، مدیران مجتمع آلومینیوم المهدی در جمع خبرنگاران حاضر شدند و به سوالات آنها پاسخ گفتند.ثقفی، مدیرعامل مجتمع آلومینیوم المهدی به خبرنگاران گفت: ظرفیت تولید سالانه آلومینیوم در این مجتمع ۱۱۰هزار تن است که تا پایان دیماه حدود ۸۹هزار تن شمش آلومینیوم در این مجتمع به تولید رسیده که ۲۰درصد این تولید در بازار داخلی به فروش رسیده و مابقی به بازارهای خارجی صادر شده که ارزش این صادرات طی ۱۰ ماه امسال ۱۹۰میلیون دلار بوده است. وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا با توجه به نیاز داخل صادرات انجام میدهید، گفت: دولت ما را ملزم به صدور ۶۰درصد محصول کرده است اما برخی از صنعتگران داخلی با توجه به تعرفه پایین واردات آلومینیوم، اقدام به واردات میکنند و نیاز کشور در این خصوص حل میشود. ثقفی بدهی ۱۰۰میلیارد تومانی به ایمیدرو و بانکها را یکی از مهمترین مشکلات مجتمع دانست و افزود: با توجه به بدهیهای موجود از نظر نقدینگی این شرکت با مشکل مواجه شده است.وی با اشاره به قطعنامه اخیر شورای امنیت گفت: با توجه به اینکه روزانه حدود ۱۹۰تن آند در این مجتمع برای تولید آلومینیوم مورد نیاز است و هنوز بسترهای لازم برای تولید آند در کشور مهیا نیست، در حال حاضر برای تامین آند با مشکل مواجه شدهایم اما توانستهایم نظر چینیها را برای تامین آند مورد نیاز جلب کنیم که به نظر میرسد مشکل تامین آند مورد نیاز تا پایان بهمنماه مرتفع شود. وی گفت: با توجه به نیاز فراوان به آند، کارگاههای ساخت آند در این مجتمع در حال ساخت است و تا سال ۸۷ به بهرهبرداری خواهد رسید.ثقفی، با اشاره به اینکه در حال حاضر ۷۰درصد ماده اولیه آلومینیوم (آلومینا) از خارج به کشور وارد میشود گفت: آلومینای مورد نیاز هم اکنون از طریق کشورهای استرالیا، برزیل، هندوستان و آذربایجان و ۳۰درصد باقیمانده از معادن جاجرم تامین میشود که با توجه به افزایش ظرفیت جاجرم در آینده از آلونیای داخلی بیشتری استفاده خواهیم کرد چرا که آلونیای جاجرم از لحاظ کیفیت بسیار مرغوبتر از نوع وارداتی آن است و توسط ایمیدرو قیمتگذاری میشود.
علیاکبر گلکار، مجری طرح توسعه المهدی (هرمز آل) نیز در این نشست گفت: با توجه به برنامه خصوصیسازی المهدی، طرح توسعه این کارخانه جدا از این کارخانه در نظر گرفته شده و با بهرهبرداری از این طرح سالانه ۱۴۷هزار تن شمش آلومینیوم در کشور تولید خواهد شد.
فولاد ۵/۱میلیون تنی هرمزگان
در بخش دیگری از این بازدید، علیرضا خیاط، مدیر طرح فولاد هرمزگان در نشست با خبرنگاران گفت: عملیات احداث کارخانه فولاد ۵/۱میلیون تنی هرمزگان از خردادماه سالجاری آغاز شده است و تا سال ۸۸ به بهرهبرداری خواهد رسید. وی گفت: تولید فولاد در این کارخانه به روش احیای مستقیم خواهد بود و گندله موردنیاز از گلگهر تامین خواهد شد. وی خاطرنشان کرد این کارخانه توسط دو کنسرسیوم به صورت کلید در دست احداث میشود که قراردادهای این دو کنسرسیوم در مجموع ۷۵۰میلیون دلار برآورد شده است. وی گفت: ۴۸درصد این مبلغ توسط ۴بانک خارجی با محوریت یک بانک بلژیکی، ۲۸درصد توسط بانک ملت و مابقی از منابع داخلی ایمیدرو تامین اعتبار خواهد شد.
ارسال نظر