مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش:
سوخت موردنیاز نیروگاهها تا پایان سال تامین شد
مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: با تمهیدات در نظر گرفته شده و هماهنگی بین شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، شرکت ملی گاز و توانیر سوخت موردنیاز نیروگاهها تا پایان سال تامین شده است. علی فراهانی در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: نیروگاهها در شرایط فعلی ۱۲۰میلیون متر مکعب گاز یا معادل آن سوخت مایع مصرف میکنند که برودت هوا و افت فشار گاز سبب استفاده از سوخت مایع و ذخایر نیروگاهها در این مورد شده است.
وی افزود: با تمهیدات در نظر گرفته شده در این خصوص، ذخیرهسازی مناسب صورت گرفته و درحالحاضر مشکل خاصی به چشم نمیخورد و نگرانی از بابت تامین سوخت نیروگاهها وجود ندارد. فراهانی افزود: هماهنگی تنگاتنگی بین شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، شرکت ملی گاز و توانیر در این زمینه وجود دارد که با این هماهنگی، تا پایان سال سوخترسانی به نیروگاهها به بهترین وجه صورت خواهد گرفت. البته این مهم در کنار کمک و صرفهجویی مردم در مصرف گاز طبیعی امکانپذیر است.
وی با اشاره به میزان عرضه سوخت مایع به نیروگاهها یادآور شد: مصرف سوخت نیروگاهها در ۲۹۴ روز گذشته یعنی از ابتدای سال حدود ۷میلیارد و ۸۵۷میلیون لیتر نفت گاز و نفت کوره بوده که نسبت به مدت مشابه در سال قبل با ۵میلیارد و ۴۲۱میلیون لیتر، ۴۵درصد رشد نشان میدهد. مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: علت افزایش مصرف سوخت مایع در سالجاری، راهاندازی نیروگاههای جدید، افزایش مصرف برق و افت فشار گاز در ماههای اخیر ناشی از برودت هوا بوده است.
وی گفت: از ابتدای دیماه تاکنون نیز رقمی درحدود یکمیلیارد و ۶۷۹میلیون لیتر سوخت مایع در نیروگاهها مصرف شده که نسبت به سال گذشته با ۴۶۱میلیون لیتر افزایش مصرف، ۳۸درصد رشد را نشان میدهد. بیشترین فشار نیز روی مصرف نفت و گاز با ۱۱۹درصد رشد میباشد. فراهانی در ادامه افزود: افزایش هزینه نیروگاهها ناشی از مصرف سوخت مایع که گرانتر از گاز میباشد، در کنار بحث مشکل حملونقل فرآوردههای سوختی مایع توسط تانکر و غیره که مسائل ترافیکی و امنیتی در جادهها را به دنبال دارد، بسیار قابل توجه است.
وی تصریح کرد: خطوط لوله انتقال فرآورده درحالحاضر با حداکثر ظرفیت مشغول به کار است و لذا مجبور هستیم از وسایل حملونقل جادهای نظیر تانکر و نفتکش استفاده کنیم.
به گفته فراهانی، هر متر مکعب گاز معادل یک لیتر فرآورده دارای ارزش حرارتی است، اما تفاوت هزینه مصرف این دو با یکدیگر بسیار متفاوت است.
ارسال نظر