کمیته های تخصصی برای تدوین استراتژی توسعه معدنی تشکیل شد
بصیری: از احداث کارخانههای غیراقتصادی جلوگیری میکنیم
گروه صنعت و معدن- معاون معدنی وزیر صنایع و معادن از تشکیل کمیتههای تخصصی برای تدوین استراتژی توسعه معدنی خبر داد. محمدحسین بصیری، با اعلام این خبر در نشست مشترک اعضای کمیته معدن و صنایع معدنی مجلس با مسوولان دولتی و نمایندگان بخشخصوصی افزود: کمیتههای تخصصی فولاد، سنگ تزئینی، سیمان، جواهرات و... از جمله کمیتههای تخصصی این استراتژی به شمار میآیند.
وی گفت: مشکل فعلی در تدوین استراتژی بخش معدن کمبود بودجه است به طوری که افراد دستاندرکاران تدوین این استراتژی بیش از ۶ماه است که حقوقی دریافت نکردهاند.
وی خاطرنشان کرد: براساس قرارداد بسته شده با دانشگاه تربیت مدرس، این دانشگاه به عنوان مجری تدوین استراتژی معدن انتخاب شده تا با همکاری سایر دانشگاهها این استراتژی هر چه سریعتر تدوین شود.
واحدهای غیراقتصادی
بصیری، با اشاره به اینکه به خاطر عدم وجود یک استراتژی مدون بسیاری از طرحهای فاقد توجیه اقتصادی با سرمایههای ملی طی سالهای گذشته به بهرهبرداری رسیده است گفت: سیاست ما بر این است تا از این به بعد از احداث واحدهای صنعتی معدنی بدون انجام مطالعات کارشناسی و توجیه اقتصادی جلوگیری شود.
محمدرضا بهرامی، نایبرییس خانه معدن ایران نیز در این نشست گفت: براساس استانداردهای جهانی باید حداقل یکدرصد از ذخایر یک کشور در سال استخراج شود که با توجه به ذخایر موجود کشور سالانه تنها ۵/۰درصد از این ذخایر استخراج میشود که در این خصوص باید اقدامات لازم انجام شود تا در عصری که فلزات در آن به شکوفایی رسیدهاند استفاده بیشتری از ذخایر کشور ببریم.
مزاحمتها در راهند
وی با اشاره به طرح آبخیزداری و مرتعداری گفت: اگر این طرح در مجلس به تصویب نمایندگان برسد، اختیارات امور معدنی کشور از دست وزارت صنایع و معادن عملا خارج شده و این منابع طبیعی و محیطزیست خواهد بود که برای بخش معدن تصمیمگیری میکند.
وی گفت: معدنکاران امروز، با انواع مزاحمت از سوی سازمانهای دولتی و افراد محلی دستوپنجه نرم میکنند و از مجلس درخواست داریم تا با تصویب قوانین مورد نیاز این بخش را حمایت کند.
در این نشست، محمدرضا سجادیان، رییس کمیته معدن و صنایع معدنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش اساسی معدن در توسعه کشور، تدوین استراتژی معدن را یکی از اهداف مهم معدنی دولت نهم خواند و افزود: مجلس شورای اسلامی همواره در تلاش است تا با حمایت از بخش معدن و صنایع وابسته به آن زمینه سرمایهگذاری بخشخصوصی داخلی و خارجی و توسعه بیش از پیش این بخش را فراهم کند.
سجادیان با بیان این نکته که در تدوین استراتژی معدن باید از تمامی افکار و دیدگاهها استفاده شود، افزود: تدوین این استراتژی آینده روشنی را پیشروی معدن و صنایع معدنی کشور قرار خواهد داد.
ارسال نظر