خبر - ۱۶ آذر ۸۵
گروه صنعت و معدن- برنده مناقصه خاکبرداری معدن سرب و روی مهدیآباد مشخص شد.
مدیرعامل شرکت تولید روی مهدیآباد در این باره به خبرنگار ما گفت: این مناقصه تنها بحث باطلهبرداری از معدن مهدیآباد را شامل میشود.
مسعود فاینان تصریح کرد: برنده شدن آن شرکت به معنی این نیست که استخراج معدن را بر عهده گرفته است. بلکه تنها عملیات آمادهسازی معدن را انجام میدهد. خبر ایسنا نیز در این باره حاکی است، عملیات اجرایی معدن مهدی آباد امسال پس از طی مراحل قانونی لازم توسط پیمانکار انتخاب شده آغاز خواهد شد.
اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت تهیه و تولید موادمعدنی ایران با بیان اینکه خاک سرب و روی معدن مهدی آباد دارای عیار پنج درصد است و قرار است نام شرکت برنده مناقصه آن طی چند روز آینده اعلام شود.
برنده مناقصه آمادهسازی معدن مهدیآباد مشخص شد
گروه صنعت و معدن- برنده مناقصه خاکبرداری معدن سرب و روی مهدیآباد مشخص شد.
مدیرعامل شرکت تولید روی مهدیآباد در این باره به خبرنگار ما گفت: این مناقصه تنها بحث باطلهبرداری از معدن مهدیآباد را شامل میشود.
مسعود فاینان تصریح کرد: برنده شدن آن شرکت به معنی این نیست که استخراج معدن را بر عهده گرفته است. بلکه تنها عملیات آمادهسازی معدن را انجام میدهد. خبر ایسنا نیز در این باره حاکی است، عملیات اجرایی معدن مهدی آباد امسال پس از طی مراحل قانونی لازم توسط پیمانکار انتخاب شده آغاز خواهد شد.
اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت تهیه و تولید موادمعدنی ایران با بیان اینکه خاک سرب و روی معدن مهدی آباد دارای عیار پنج درصد است و قرار است نام شرکت برنده مناقصه آن طی چند روز آینده اعلام شود. ذخیره ۲۰۰میلیون تنی
حدود ۱۹ سال از آغاز بحث معدن مهدی آباد و بهرهبرداری از آن میگذرد و به گفته کارشناسان با بهرهبرداری کامل این معدن، ایران به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان روی جهان تبدیل خواهد شد. تاکنون ارقام اعلام شده نشان میدهد، معدن سرب و روی مهدیآباد از ذخیره ۲۰۰میلیون تنی برخوردار است.
پیش از انقلاب یک شرکت ژاپنی در منطقهای که معدن مهدی آباد در آن مستقر بود، کار و در یک محدوده کوچک ذخایر قابل استخراجی را برداشت میکرد، سپس کار طراحی معدن توسط آنها انجام شد، ولی با پیروزی انقلاب ژاپنیها از منطقه خارج شدند و پس از آن هم فعالیت اقتصادی در این معدن متوقف شد تا این که در سال ۶۰ با تشکیل وزارت معادن و فلزات، اجرای طرحهای معدنی دوباره در دستور کار دولت و در سال ۱۳۶۶ نیز معدن مهدی آباد دوباره در دستور کار قرار گرفت و شرکت ژاپنی دعوت به کار شد، ولی آنها حاضر به ادامه کار نشدند.
پس از آن برنامهریزی گستردهتری برای انجام عملیات اکتشافی معدن انجام شد و ذخیره آن افزایش یافت، به طوریکه حدود دومیلیون و ۳۰۰هزار تن از ذخیره اعلام شده توسط ژاپنیها بیشتر بود و با انجام اکتشافات تکمیلی، ذخیره معدن به ۴۵میلیون تن و در مراحل بعدی به ۹۰، ۱۴۵ و سپس به ۲۵۰میلیون تن رسید، ولی با وجود این افزایش ظرفیت متاسفانه تجهیز معدن انجام نشد و معدن هنوز به بهرهبرداری نرسیده است که به گفته برخی کارشناسان، عدم بهرهبرداری به موقع از معدن مهدیآباد و تامین نشدن مواد اولیه مورد نیاز واحدهای ذوب و روی بافق، یکی از بزرگترین دلایل تعطیلی این کارخانهها بوده است. عدهای از کارشناسان، تغییرات مداوم مدیریتی را یکی از دلایل مهم به بهرهبرداری نرسیدن معدن سرب و روی مهدیآباد بافق یزد پس از ۱۹ سال میدانند و کلانتری، استاندار سابق یزد، نیز دو سال پیش این معدن را تابلوی بیکفایتی مدیریت دولتی در بخش معدن عنوان کرده بود.
استرالیاییها
عملیات اکتشافی معدن مهدیآباد توسط شرکت یونیون ریسورسز استرالیایی انجام شده و این شرکت به عنوان یکی از سهامداران معدن مهدیآباد، برآورد خود از ظرفیت طرح کارخانه روی، سرب و نقره مهدیآباد را ۳۰۰هزار تن در سال اعلام کردهاست. به گفته مسوولان این شرکت، هدف اولیه پیشین پروژه ۱۶۰هزار تن در سال برآورد شده بود، ولی براساس آخرین برآوردها، کارخانه مورد نظر سالانه به تولید ۹۷هزار تن کنسانتره سرب و ۴میلیون اونس نقره در سال خواهد پرداخت و عمر اولیه این معدن نیز ۲۰سال برآورد شده که با انجام مطالعات زمینشناسی بیشتر تا ۴۰ سال نیز قابل افزایش است.
از سوی دیگر افزایش دو برابری فضای کارخانه و افزایشهای اخیر هزینه احداث، میزان هزینههای برآورد شده برای انجام پروژه را به ۶۴/۱میلیارد دلار در یک دوره سه ساله افزایش داده است. با این حال افزایش فضای کارخانه به کاهش هزینه تولید فلزات نیز منجر شده است.
پیشتر، مسوولان شرکت یونیون، تامین اعتبارات مالی پروژه و بالا بردن سطح آن برای دستیابی به مرحله بانکی بینالمللی برای تامین اعتبار را چالش اصلی معدن مهدی آباد عنوان کرده بودند.
پروانه بهرهبرداری از معدن سرب و روی مهدیآباد با نظر هیات دولت برای شرکت تهیه و تولید مواد اولیه معدنی ایران صادر شد و این شرکت نیز به برگزاری مناقصهای به منظور بازگشایی معدن و احداث کارخانه فرآوری آن اقدام کردهاست.
براساس نتایج به دست آمده از گزارش فنی و اقتصادی معدن سرب و روی مهدیآباد، این معدن دارای ذخیره قطعی ۲۰۰میلیون تنی سولفوره و اکسیده است. رشد روز افزون قیمت جهانی فلزات بهویژه سرب و روی، شکستگی دیواره شمالی معدن روی انگوران و بحثهای مطرح شده درخصوص احتمال ایجاد برخی مشکلات در زمینه تامین خاک مورد نیاز واحدهای تولیدکننده روی، اتخاذ سیاستی درست برای برداشت سریعتر ماده معدنی از معدن مهدی آباد را ضروری میکند.
از سویی با توجه به واردات سالانه حدود ۱۵ تا ۱۶هزار تن سرب به کشور و تولید سالانه حدود ۱۸هزار تن سرب توسط شرکت ملی سرب و روی و حدود ۵هزار تن سرب توسط کارگاههای متفرقه، در کل نیاز کشور به سرب حدود ۴۰هزار تن برآورد میشود که این رقم توجه بیش از پیش، اجرای طرح معدن مهدی آباد و بهرهبرداری سریعتر از آن را یادآوری میکند. همچنین روند رو به رشد قیمت جهانی این محصول، سرمایهگذاری در جهت بهرهبرداری از معدن مهدیآباد را اجتنابناپذیر نشان میدهد.
ارسال نظر