واردات گوشی موبایل با تعرفه ۱۰درصدی فقط برای تولیدکننده
با ابلاغ تعرفه مشروط واردات گوشی تلفن همراه، فقط تولیدکنندگان از تعرفه واردات این محصول به صورت SKD برخوردار خواهند شد. حاتم، معاون تولید وزیر صنایع و معادن، در گفتوگو با ایسنا، در خصوص تولید گوشی تلفنهمراه در کشور اظهار داشت: تشکیل کنسرسیوم یا هر نوع سازماندهی برای تولید این محصول بحثی است که به تولیدکنندگان بستگی دارد و ممکن است آنها مزیت را در تشکیل یک کنسرسیوم بدانند و یا گاهی بهصورت منفرد تولید داشته باشند.
وی با بیان اینکه هم اکنون کنسرسیوم تشکیل شده برای تولید گوشی تلفنهمراه در حال مذاکره با برندهای معتبر جهانی است، گفت: امیدواریم با اعلام رسمی تعرفه واردات گوشی به صورت CKD و SKD قراردادهایی برای تولید بین آنها امضا شود. وی در خصوص تعرفه ۱۰درصدی CKD و SKD نیز اظهار داشت: شرطی که برای اعمال آن در نظر گرفته شده این است که تعرفه SKD فقط برای تولیدکننده قابل قبول خواهد بود و اینگونه نیست که افرادی به واردات قطعات منفصله اقدام کنند و قصد داشته باشند واردکننده همیشگی گوشی تلفنهمراه بهصورت SKD باشند. وی تاکید کرد: تنها افرادی که قصد تولید تحت لیسانس شرکتهای معتبر و ورود به مرحله CKD را داشته باشند، باید از تعرفه واردات گوشی تلفنهمراه بهصورت SKD برخوردار شوند. حاتم در ادامه در مورد تعهد تولید ۴میلیون دستگاه گوشی تلفنهمراه توسط کنسرسیوم تشکیل شده و پایین بودن این رقم در مقایسه با رقم تولید ۶میلیون دستگاه گوشی تلفنهمراه توسط سه شرکت طرف قرارداد وزارت صنایع و معادن نیز گفت: تمام تولیدکنندگان طرف مذاکره با وزارت صنایع، در کنسرسیوم شرکت ندارند و علاوه بر اینها شرکتهای دیگری نیز در حال مذاکره برای تولید هستند.
چندی پیش کنسرسیومی متشکل از شرکتهای نیمه هادی عماد، شهرکهای هوشمند و موسسه سروش رسانه برای تولید گوشی تلفنهمراه در کشور شکل گرفت که به گفته مرزبان ، عضو هیات رییسه این کنسرسیوم براساس تعهدی که از سوی این کنسرسیوم به وزارت صنایع و معادن داده شده، سالانه باید چهار میلیون دستگاه گوشی تلفنهمراه در داخل تولید کند. مرزبان، تاکید کرده بود که در صورت نهایی شدن مذاکرات با شرکت نوکیا، امکان تولید کمتر از دو میلیون دستگاه گوشی تلفنهمراه تا پایان سال فراهم خواهد شد. وی با اشاره به امضای تفاهمنامهای بین این کنسرسیوم و شرکت نوکیا برای تولید مشترک گوشی تلفنهمراه گفته بود: براساس این تفاهمنامه، شرکت نوکیا مذاکراتی را برای تولید گوشی تلفنهمراه با سه شرکت ایرانی انجام خواهد داد تا به یک قرارداد اجرایی برسیم و پس از آن سهم طرفین مذاکره با توجه به شرایط فنی، اقتصادی و وضعیت بازار مشخص خواهد شد. مرزبان، با بیان این که کنسرسیوم تشکیل شده برای تولید گوشی تلفنهمراه فقط با شرکت نوکیا در حال مذاکره است، گفته بود: ما در تلاشیم آخرین مدلهای گوشی نوکیا را در داخل تولید کنیم.
به گفته وی، هیچ یک از سه شرکت طرف قرارداد وزارت صنایع و معادن برای تولید گوشی تلفنهمراه به صورت مجزا به تولید این محصول اقدام نخواهند کرد و از این پس تولید به صورت مشترک و توسط کنسرسیوم تشکیل شده انجام خواهد شد.
ارسال نظر