دفتر امور صادرات وزارت صنایع و معادن اعلام کرد: در شش ماه اول سال ۸۵، ارزش صادرات کالاهای صنعتی و معدنی با احتساب صادرات صنایع دستی به پنج‌میلیارد و ۵/۸۹۷میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۶۱۴درصد و از نظر ارزش ۹۳۵درصد افزایش نشان می‌دهد. به گزارش روابط‌عمومی وزارت صنایع و معادن از دلایل عمده رشد صادرات صنعتی و معدنی در مقایسه با رشد صادرات غیرنفتی در شش ماه اول سال‌جاری رشد فزاینده (۶۲۰درصدی) میعانات گازی، رشد ۱۵۱درصدی صنایع معدنی و رشد ۲۰۳درصدی فلزات غیرآهنی نسبت به دوره مشابه سال قبل می‌باشد.

براساس این گزارش در این مدت نسبت صادرات صنعتی و معدنی به صادرات غیرنفتی (۷میلیارد و ۲/۴۱۹میلیون دلار) ۷۹۴درصد بوده است.

آمارها حاکی است در شش ماهه ابتدای سال صادرات صنایع غذایی با ۳۱/۶درصد رشد به ۲۳۹میلیون دلار، مواد شوینده با ۷/۱۵۳درصد رشد به ۵/۸۵میلیون دلار، محصولات پتروشیمی به ۹/۷۲۹میلیون دلار، محصولات پایه نفتی به ۳/۲۲۹میلیون دلار، گازها با ۹/۶۲۰درصد رشد به ۱/۱۷۹۲میلیون دلار، محصولات پلاستیکی و ملامین با ۶/۲درصد رشد به ۲/۱۲۴میلیون دلار، تایر و تیوپ با ۲/۱۵درصد رشد به ۷/۷میلیون دلار، صنایع سلولزی با ۳/۸۵درصد رشد به ۵/۱۵میلیون دلار، محصولات دارویی با ۴/۲۶درصد کاهش به ۲/۲۴میلیون دلار و محصولات شیمیایی با ۸/۳۶درصد کاهش به ۴/۱۰۴میلیون دلار رسید.

براساس این گزارش صادرات فرآورده‌های معدنی به ۸/۱۱۴میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵/۱۶درصد رشد نشان می‌دهد.

همچنین صنایع معدنی با ۲/۱۵۱درصد رشد نسبت به دوره مشابه سال قبل به ۴۹۵میلیون دلار افزایش یافت.

آمارها حاکی است در مدت مذکور صادرات آهن و فولاد با ۴/۶۳۴میلیون دلار از ۵/۱۹درصد رشد، فلزات غیرآهنی با ۷/۴۵۹میلیون دلار ۷/۲۰۳درصد رشد، صنایع فلزی با ۴/۴۰میلیون دلار ۸/۴درصد رشد، صنایع الکتریکی با ۱/۴۰میلیون دلار ۲/۱۹۷درصد رشد، نساجی و پوشاک به استثنای پارچه‌های پشمی و البسه با ۱۳۵میلیون دلار، ۹/۱۵درصد رشد و مصنوعات چرمی و غیرچرمی با ۱/۴۷میلیون دلار، ۹/۵۱درصد رشد داشته است.

این گزارش می‌‌افزاید: صادرات شش‌ماه ابتدای سال در گروه صنایع خودروسازی با افزایش ۳۳درصدی همراه بوده و در مجموع در این بخش ۱/۱۴۱میلیون دلار صادرات انجام گرفته است.

همچنین صادرات صنایع دستی در این مدت به ۲/۵۶میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵/۱۳درصد کاهش نشان می‌دهد.

از دلایل کاهش صادرات در بخش دارو را می‌توان گرایش به سمت صادرات داروهای آماده به جای مواد اولیه، در بخش محصولات فلزی کمبود و گرانی مواد اولیه از جمله مس و برنج و جهانی شدن قیمت مس و در بخش محصولات شیمیایی افزایش تقاضای داخلی صنایع پایین‌دستی به مواد اولیه را نام برد.