30هزار کیلومتر از محدوده سنگان زیرپوشش ژئوفیزیک هوایی

گروه صنعت و معدن- ۳۰هزار کیلومتر از نقاط مستعد سنگان زیرپوشش ژئوفیزیک هوایی قرار می‌گیرد. به گزارش خبرنگار ما، با اجرای این طرح قرار است، نقاط آهن‌دار محدوده سنگان در خراسان رضوی و هم مرز با افغانستان شناسایی شوند. این عملیات از ماه آتی آغاز و ۴ ماه پس از آن به اتمام می‌رسد.

به گفته مجری طرح تجهیز معادن سنگ‌آهن سنگان این عملیات در نقاط مرکزی و شرقی سنگان به اجرا درمی‌آید.

منصور خوانساری اظهار امیدواری کرد: با مشخص شدن نتایج این عملیات حجم ذخایر اعلام شده سنگان، افزایش چشمگیری پیدا کند.

ذخایر کشور ۲برابر می‌شود

در حال حاضر ذخایر شناخته شده این کانسار ۲/۱میلیارد تن اعلام شده،‌ اما بررسی‌های اخیر نشان داده‌ این رقم افزایش خواهد یافت و ممکن است حجم ذخایر به ۴میلیارد تن نیز برسد. این در حالی است که اکنون کل ذخایر سنگ‌آهن کشور ۴میلیارد تن اعلام شده. حال چنانچه رقم جدید سنگان به ارقام پیشین اضافه شود، کل ذخیره این فلز در کشور به ۸میلیارد تن خواهد رسید.

خوانساری در عین حال در مورد اولویت برداشت از ذخایر سنگان گفت، در حال حاضر اولویت به نقاط B و C شمالی توده غربی اختصاص دارد.

نخستین اکتشاف علمی سنگان در سال ۱۳۵۴ آغاز شد و در سال‌های پس از آن، عملیات‌های اکتشافی نشان داد، وسعت محدوده آهن‌دار سنگان به ۲۰۸کیلومتر مربع می‌رسد.

کوه‌ها خوراک کارخانه می‌شوند

خوانساری درباره حجم عملیات در این طرح گفت: به زودی کوه‌های اطراف سنگان که حاوی آهن هستند، وارد سیستم تولید کنسانتره سنگ‌آهن و گندله خواهد شد.

طرح تجهیز معادن سنگ‌آهن سنگان در ۲ فاز ۶/۲میلیون تنی (جمعا به ظرفیت ۲/۵میلیون تن) گندله‌سازی تعریف شده است. فاز نخست آن طرح در‌حال‌حاضر به پیشرفت ۲۲درصدی دست یافته است.

هرچند مجری این طرح می‌گوید: پیش از این، ظرفیت تولید گندله (در فاز یک) ۳/۱میلیون تن پیش‌بینی شده بود که در آن وضعیت به پیشرفت ۴۳درصدی دست یافته بودیم. اما با افزایش ظرفیت به ۶/۲میلیون تن و تعدیل ارقام، به پیشرفت فیزیکی ۲۲درصد رسیده‌ایم.

فاز یک این طرح در اختیار یک کنسرسیوم ایتالیایی - ایرانی قرار دارد و طبق پیش‌بینی‌ها قرار است در اواخر سال ۱۳۸۷ به بهره‌برداری آزمایشی برسد.

میزان کل سرمایه‌گذاری فاز نخست (با احتساب سرمایه‌گذاری‌های زیربنایی) به ۲۵/۳۲۱میلیون دلار می‌رسد.