راه اندازی ۲۱کارخانه خصوصی از محل حساب ذخیره ارزی
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی وزارت صنایع و معادن از راهاندازی ۲۱ کارخانه بخش خصوصی از محل حساب ذخیره ارزی طی هفته دولت خبر داد. خسرو جوزدانی در گفتوگو با خبرگزاری فارس افزود: طرحهایی که در هفته دولت به بهرهبرداری میرسند، در بخشهای غذایی و دارویی، کانی غیرفلزی، امور معدنی، خودرو و نیروی محرکه، نساجی و چرم، شیمیایی و سلولزی، برق و صنایع فلزی است.
وی گفت: از ابتدای تاسیس حساب ذخیره ارزی یعنی از سال ۷۹ تاکنون، به یکهزار و ۲۳۱طرح بخش خصوصی حدود ۱۰میلیارد و ۴۹میلیون دلار ارز تخصیص داده شده که ۷میلیارد و ۸۰ میلیون دلار آن برای ۹۶۱ طرح گشایش اعتبار شده و ۲۷۰ طرح هنوز گشایش اعتبار نشده است.
جوزدانی همچنین خاطرنشان کرد: میزان استفاده از حساب ذخیره ارزی برای تخصیص به بخش خصوصی از تاریخ اول تیرماه ۸۴ تا اول شهریورماه ۸۵ نسبت به مدت مشابه سال قبل آن حدود ۱۰درصد رشد داشته است.
وی میزان گشایش اعتبار طرحهای بخش خصوصی برای استفاده از حساب ذخیره ارزی طی تیر ماه سال گذشته تا اول شهریور ماه امسال را یکمیلیارد و ۶۳میلیون دلار و برای چهار ماه نخست امسال را ۲۷۸میلیون دلار ذکر کرد. مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی وزارت صنایع و معادن با بیان این که طی یکسال گذشته ۱۹۰ طرح بخش خصوصی از محل حساب ذخیره ارزی راهاندازی شده است، گفت: از زمان روی کار آمدن دولت جدید، هر ۵/۱ روز یک طرح بخش خصوصی از محل حساب ذخیره ارزی راهاندازی شده است.
جوزدانی خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از ۳میلیارد دلار طرح بخش خصوصی برای استفاده از حساب ذخیره ارزی در بانکها و وزارت صنایع و معادن به تصویب رسیده، اما به دلایلی نظیر نداشتن نقدینگی ریالی متقاضیان، بوروکراسی اداری و برخی جابهجاییها درسطح مسوولان تصمیمگیرنده، هنوز این طرحها گشایش اعتبار نشدهاند.
وی ادامه داد: از زمان تاسیس حساب ذخیره ارزی تاکنون همچنین ۲۸۳میلیون دلار برای بازسازی و نوسازی ۷۰ طرح صنعت نساجی گشایش اعتبار شده است.
جوزدانی با اشاره به تدوین آییننامه و دستورالعملهای مربوط به استفاده بخش معدن از حساب ذخیره ارزی، تصریح کرد: تنها در ۲۰ روزی که از این اقدام در وزارت صنایع و معادن میگذرد، تاکنون ۱۰ متقاضی معدنکار طرحهای خود را برای بررسی فنی و اقتصادی در جهت استفاده از تسهیلات حساب ذخیره ارزی به بانکها معرفی کردهاند.
جزییات ۲۱ طرح
جزئیات ۲۱ طرح بخشخصوصی که طی این هفته به مناسبت هفته دولت از محل حساب ذخیره ارزی به بهرهبرداری میرسند، اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، این ۲۱طرح که با سرمایهگذاری ۱۷۳میلیون و ۷۲۷هزار و ۵۶دلار به بهرهبرداری میرسند، بیشتر شامل طرحهای کوچک و متوسط هستند که بالاترین رقم استفاده از حساب ذخیره ارزی در بین آنها، حدود ۲۶میلیون دلار مربوط به کارخانه تولیدی کاغذ الموت در قزوین به ظرفیت ۷۰هزار تن در سال است. براساس این گزارش، از ۲۱ طرح بخشخصوصی که طی هفته دولت به بهرهبرداری میرسند، ۶ طرح در بخش کانی غیرفلزی،
۵ طرح شیمیایی و سلولزی، ۴ طرح غذایی و دارویی، ۲طرح خودرو و نیروی محرکه، یک طرح صنایع امور معدنی، یک طرح نساجی و چرم، یک طرح در صنعت برق و یک طرح در بخش فلزی است.
این طرحها قرار است در استانهای مختلف شامل لرستان، مرکزی، همدان، گلستان، قم، اردبیل، فارس، گیلان، کرمانشاه، کرمان، بوشهر، اصفهان، تهران، قزوین و آذربایجان شرقی به بهرهبرداری برسند.
فهرست ۲۱ طرح بخشخصوصی برای افتتاح در هفته دولت عبارتند از:
آب معدنی رباط زاگرس در لرستان به ظرفیت ۵۱میلیون بطر، شرکت تعاونی اعتبارراهداران کشور در استان مرکزی به ظرفیت ۵هزار تن، شرکت نورد زاگرس ملایر در همدان به ظرفیت ۲۴۰هزار تن، شرکت کانسار آذین گلستان در استان گلستان به ظرفیت ۲میلیون و ۱۶۰ مترمربع، شرکت سرمایهگذاری توسعه و عمران خمینگستر در استان مرکزی به ظرفیت ۵۰هزار حلقه، شرکت صنعت و معدن تیزسنگان در قم به ظرفیت ۵۰۰هزار مترمربع، سبلان پارچه در اردبیل به ظرفیت ۵هزار و ۱۵۸ تن، شرکت سنگبری شیرازتکس در فارس به ظرفیت ۲۵۰هزار مترمربع، شرکت تعاونی معدنی کمیته امداد امام خمینی در استان مرکزی به ظرفیت ۱۶۰هزار مترمربع، صنایع کاشی خزر در گیلان به ظرفیت یکمیلیون و ۵۰۰هزار مترمربع، شرکت بهسوشفا در کرمانشاه به ظرفیت ۵۰ تن، اروند چرخ در کرمان به ظرفیت ۷۵۰هزار حلقه، شرکت پوششهای مصنوعی فناور در مرکزی به ظرفیت ۳هزار و ۵۰۰ تن، آرتاپاست در اردبیل به ظرفیت ۱۳هزار و ۶۰۰ تن، شرکت جی لیان جی در بوشهر، حایر آسار اصفهان به ظرفیت ۳۰۰هزار دستگاه، شرکت پیچش فولاد سپاهان در اصفهان به ظرفیت ۵۱۲ تن، تهران دیتا در تهران به ظرفیت ۱۰هزار تن، کاغذ الموت در قزوین به ظرفیت ۷۰هزار تن، آرد زهره بناب در آذربایجان شرقی به ۳۵هزار تن و کیمیای غرب گستر در کرمانشاه به ظرفیت ۱۲هزار تن.
ارسال نظر