دولت از ورود ماشینآلات دست دوم، عوارض بیشتری اخذ کند
واحدهای تولیدکننده ماشینآلات چرمسازی در آستانه تعطیلی
گروه صنعت و معدن: واردات ماشینآلات دست دوم، واحدهای تولید ماشینهای چرمسازی را با خطر تعطیلی مواجه ساخته است. داوود کامروا، تولیدکننده دستگاههای چرمسازی، با بیان این مطلب گفت: بهرغم این که قیمت ماشینآلات چرمسازی ساخت داخل، یک سوم ماشینآلات مشابه خارجی است اما ورود ماشینآلات دست دوم خارجی، عرصه را بر تولیدکنندگان داخل تنگ کرده است. طوری که از ۱۳واحد ماشینسازی خرد و کلان کشور، تنها سه واحد فعالیت میکنند.
وی افزود: واردات ماشینآلات نو، در صورت معافشدن آنها از عوارض گمرک هم، به دلیل قیمت بالایی که دارند، قابلیت رقابت بانمونههای داخلی را نداشته و تهدیدی برای تولیدکنندگان داخل به شمار نمیآیند.
این تولیدکننده گفت: به دلیل نبود تعمیرکاران ماهر و متخصص در این زمینه، استفاده از دستگاههای خارجی (چه نو و چه دست دوم)، هزینههای گزافی برای تعمیر، به تولیدکنندگان چرم تحمیل میکند. همچنین استفاده از دستگاههای دست دوم با توجه به پایین بودن عمر مفید آنها و نیز نداشتن فناوریهای جدید، چندان مقرون به صرفه نبوده و در توسعه صنعت چرمسازی کاربرد قابل توجهی ندارند.
وی اذعان کرد: گرچه تولیدکنندگان ماشینهای چرمسازی با مشکل فروش در بازار مواجهند، اما اظهار تمایل برخی کشورهای همسایه به خرید ماشینآلات ساخت داخل به دلیل پایین بودن قیمت آن در حدی بسیار قابل توجه، مشاهده میشود.
عوارض دست دومها بالا برود
کامروا، تصمیم وزارت صنایع و معادن را مبنی بر حذف معافیت گمرکی ورود ماشینآلات دست دوم اقدامی خوب اما ناکافی دانست و تصریح کرد: تولیدکنندگان داخل برای وارد کردن قطعات موردنیاز تولیدات خود ناچار به پرداخت عوارض ۲۵درصدی به گمرک هستند در حالی که عوارض گمرکی دستگاههای دست دوم، ۱۰درصد است.
وی افزود: از وزارت صنایع و معادن انتظار داریم، با افزایش عوارض گمرکی این نوع ماشینها حمایت از صنعت ماشینسازی داخلی را تقویت کند. این امر، علاوه بر فراهم کردن زمینه اشتغال جوانان و فارغالتحصیلان، از خروج ارز نیز جلوگیری میکند.
ارسال نظر