معاون وزیر صنایع و معادن:
شکل جدیدی از واگذاری معادن به اجرا درمیآید
احمدعلی هراتینیک تصریح کرد: طبق دستورالعملی که اخیرا از سوی وزیر صنایع و معادن ابلاغ شده، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی، معادنی را که تاکنون فعالیتهای آنها (به طور جدی) آغاز نشده واگذار میکند.
گروه صنعت و معدن- معاون وزیر صنایع و معادن از شکل جدیدی در واگذاری معادن به بخشخصوصی خبر داد.
احمدعلی هراتینیک تصریح کرد: طبق دستورالعملی که اخیرا از سوی وزیر صنایع و معادن ابلاغ شده، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی، معادنی را که تاکنون فعالیتهای آنها (به طور جدی) آغاز نشده واگذار میکند. عکس: منصور نمایشی
وی که در نخستین گردهمایی مدیران آن سازمان در سالجاری سخن میگفت، ادامه داد: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران باید لیست این نوع معادن را نهایی کند تا شرایط برای واگذاری مهیا شود.
شرکت تهیه و تولید مواد معدنی، به تازگی لیستی از معادن (کوچک) را آماده کرد اما هنوز آن لیست نهایی نشده است.
گفته میشود با توجه به ویژگیهای آن معادن، واگذاری آنها باعث استقبال بخشخصوصی شود.
هراتینیک درباره شکل جدید واگذاریها، گفت: چنین امری سبب میشود، سهام شرکتهای دولتی به طور همهجانبه در اختیار بخشخصوصی قرار گیرد چرا که قرار بر آن است که تنها به فروش سهام شرکتهای اصلی (مبارکه، مس، ایرالکو، خوزستان و...) معطوف نشویم.بلکه سهام شرکتهای کوچک (و در عین حال جذاب) نیز فروش رود.
وی در عین حال یادآور شد: ایمیدرو با واگذاری سهام شرکتهای بزرگی نظیر مس و فولاد نشان داد، به دنبال مالکیت نبوده است.وی گفت: این برنامه امسال نیز با واگذاری سهام ایرالکو و فولاد خوزستان در بورس ادامه مییابد.
تاکید بر بومیسازی
هراتی نیک در بخش دیگری از سخنان از بومیسازی صنایع مربوط به این بخش به عنوان یکی از رسالتهای اصلی ایمیدرو یاد کرد و گفت: همانطور که توانستیم در صنعت فولاد به ویژه احیای مستقیم به بومیسازی دست یابیم باید در صنایع آلومینیوم، مس و معادن نیز به همین شیوه عمل کنیم.
وی تصریح کرد: در جریان استحصال آلومینا از نفلین سینیت شرکت روس آل به طور رسمی اعلام کرد، هیچ کمکی در اختیار ایران قرار نمیدهد. اما ما با توان فنی داخلی توانستیم به این تکنولوژی دست یابیم.
هراتی نیک خاطرنشان کرد: با تجربه ایرالکو و المهدی باید طرحهای جدید را با استفاده از توان داخلی اجرا کنیم.وی همچنین به عملکرد این سازمان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در تولید محصولات فولادی، مس، آلومینا و سنگ آهن و زغال سنگ با رشد مواجه شدیم.
هراتی نیک ادامه داد: تولید کنسانتره و سنگ آهن دانهبندی شده در سال گذشته به ۱۸میلیون و ۱۳۴هزار تن رسید که نسبت به سال ما قبل از ۲۳درصد رشد برخوردار شد.
هراتی نیک تصریح کرد: امسال ارزش پروژههای راهاندازی شده به ۵/۲میلیارد دلار میرسد اما سال بعد با دو برابر این رقم مواجه خواهیم شد که کار را به شدت فشرده خواهد کرد.
جذب ۵/۹میلیارد دلار سرمایه به بخش صنعت و معدن
از سوی دیگر معاون اقتصادی و بینالمللی وزیر صنایع و معادن و عضو هیات عامل این سازمان که در آن گردهمایی سخن میگفت، با ارائه گزارش درباره میزان سرمایه خارجی جذب شده در بخش صنعت و معدن گفت: طی سال گذشته ۵/۹میلیارد دلار سرمایه خارجی در این بخش جذب شد که این رقم ۸۸درصد از کل سرمایه خارجی جذب شده در کشور را شامل میشود.
دکتر محسن شاطرزاده با ارائه نموداری اظهار داشت: رشد صادرات صنعتی نسبت به صادرات غیر نفتی از ۳۴درصد سال ۷۲ (برنامه دوم) به ۷۷درصد در سال گذشته رسید.
عضو هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: محاسبات ما در وزارت صنایع و معادن نشان داده صنعت و معدن از رشد بیش از ۱۰درصدی در ایجاد ارزش افزوده برخوردار شده است.
به گفته وی، صادرات خدمات فنی و مهندسی سال گذشته بیش از ۵/۱ برابر ۱۱ سال گذشته بوده است. مجموع صادرات فنی و مهندسی در سالهای ۷۳ تا ۸۴ تنها ۵/۴میلیارد دلار بوده اما این رقم در سال ۸۵ به ۷میلیارد دلار رسید.
ارسال نظر