محمد حسین بصیری معاون وزیر صنایع و معادن از برنامه افزایش تولید سیمان به ۴۲میلیون تن در سال‌جاری خبر داد. محمد حسین بصیری طی سخنرانی که در سالن آمفی تاتر سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور داشت، یاد آور شد: در سال گذشته تولید سیمان به ۳۵میلیون تن رسید. وی خاطرنشان کرد: در سال آینده نیز ۱۰میلیون تن به تولید سیمان کشور اضافه می‌کنیم.

وی در این مراسم ضمن تقدیر از عملکرد سازمان زمین شناسی اظهار داشت: بودجه اکتشافات سازمان زمین شناسی کمتر از یک بیستم بودجه‌ای است که برای اکتشافات نفت در نظر گرفته شده است. معاون وزیر صنایع و معادن گفت: تلاش می‌کنیم تا یک مرجعیت معدنی که متشکل از سازمان توسعه و نوسازی معادن، معاونت امور معادن و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی است ایجاد کنیم تا سیاست‌گذاری‌ها و امور مربوط به بخش معدن با انسجام بیشتر و هدفمند‌تر به پیش برود.

معاون وزیر صنایع و معادن افزود: ما وارث کارخانه‌هایی در کشور هستیم که سالانه ۳۰میلیارد تومان ضرر می‌دهند.وی گفت: بنده از روسای سازمان صنایع و معادن استان‌ها می‌خواهم که به افرادی که می‌خواهند با اهداف سودجویانه و با اهرم‌های مختلف اقدام به احداث کارخانه‌های غیر اقتصادی کنند اجازه فعالیت ندهند.

وی کشور چین را الگوی مناسب برای توسعه صنعت فولاد خواند و گفت: این کشور با تجربه ۳۵ ساله در صنعت فولاد توانست سالانه ۵۰میلیون تن به ظرفیت فولاد خود اضافه کند.

وی در ادامه از روسای سازمان صنایع و معادن استان‌ها خواست تا جرثقیل‌های معدنی را در معادن سنگ‌های تزیینی جایگزین بولدزر کنند که این کار می‌تواند در افزایش بهره‌وری و کیفیت تولید و همچنین کاهش چشمگیر هزینه‌ها نقش بسزایی را ایفا کند.

بصیری توسعه سنگ‌های قیمتی در ایران را یکی از برنامه‌های اصلی معاونت امور معادن خواند و گفت: گردش مالی تجارت سنگ‌های قیمتی در کشور هندوستان ۱۰۰میلیارد دلار است و اشتغال این بخش حدود ۵/۳میلیون نفر است. همچنین تایلند با این که معادنی در زمینه سنگ‌های قیمتی ندارد اما توانسته است در تولید سنگ‌های قیمتی ۵/۱میلیون نفر اشتغال ایجاد کند.