دبیر انجمن ریختهگری اعلام کرد:
آهن قراضه صادر شود، واحدهای ریختهگری تعطیل میشوند
گروه صنعت و معدن- یوسف بهمنآبادی: کاهش تعرفه واردات، سم مهلکی برای سرمایهگذاریها و ظرفیتسازیهای صورت گرفته در کشور است. عبدالحمید قدیمی، دبیر انجمن ریختهگری با بیان این مطلب گفت: در هیچ یک از کشورهای دنیا صنایع خودروسازی، صنایع ریختهگری و قطعهسازی از هم جدا نیست و این صنایع در کنار هم توجیه اقتصادی دارد اما در داخل، تولید بر پایه قطعات داخلی نسبت به مونتاژ کاری آن سود بسیار کمتری دارد. این واقعیت موجب شده است بنگاهها گرایش کمتری به استفاده از قطعات ساخت داخل داشته باشند و تولیدکنندگان خارجی هم به دلیل اینکه نرخ بهره کمتری میپردازند میتوانند با درصد ناچیزی بین ۵ تا ۷درصد به صورت یکساله، کالاهای خود را به فروش رسانند.
وی ادامه داد: در عین حال نیز این تولیدکنندگان تلاش میکنند با روشهای دامپینگ (ارزان فروشی صادراتی) برای یک دو سال، تولیدکنندگان داخلی را در شرایط دشوار قرار داده و پس از آن قیمتهای جدید کالاها خود را به بازار عرضه کنند.
قدیمی ادامه داد: با وجودی که تعرفه ۳۰درصدی پیشنهاد شده از سوی انجمن ریختهگری، سال گذشته وضع شده اما هنوز نتایج و آثار آن در بازار مشخص نشده است.
دلیل آن نیز تعیین نشدن قیمت پایه براساس قیمت جهانی است.
به اعتقاد وی، چنانچه این امر صورت جدی به خود نگیرد تعداد قابل توجهی از صنایع ریختهگری با چالشهای جدی مواجه خواهند شد و باید منتظر تعطیلی کارخانههای ریختهگری ماند.
قراضه آهنآلات صادر نشود
دبیر انجمن ریختهگری از مساله صدور قراضه آهنآلات به عنوان یکی از مشکلات اصلی صنایع ریختهگری یاد کرد و گفت: به رغم این که قراضه آهنآلات مهمترین مواد مصرفی صنایع ریختهگری است اما از سال گذشته روند صادرات این کالا شدت گرفت و صاحبان این صنایع با بحرانهای جدی در تامین مواد اولیه مواجه شدهاند. به طوری که در سال گذشته برخی تولیدکنندگان ظرفیت تولید خود را به یک سوم کاهش دادند.
به گفته وی، اگر دولت از صادرات قراضه آهنآلات جلوگیری کند این امر روند تولید کارخانهها را در ظرفیت واقعی خود به جریان میاندازد.
مالیات بر «مصرف» به جای «ارزش افزوده»
دبیر انجمن ریختهگری با انتقاد از سیستم مالیات بر ارزش افزوده و شکل وصول آن اظهار کرد: در همه کشورها این نوع مالیات در پای صندوقها از خریدار دریافت میشود و تولیدکنندگان درگیر چنین هزینههایی نمیشوند.
وی گفت: این امر موجب میشود، سیستم فروش نظاممند شود. به این معنا که با اجرایی شدن سیستم مالیات بر کالاهای رسمی و استاندارد، از عرضه کالاهای قاچاق جلوگیری میشود. در حالی که در وضعیت فعلی، کالاهای تولید داخل با متحمل شدن این هزینهها، در بازار داخل گرانتر از کالاهای خارجی عرضه میشوند.قدیمی با بیان اینکه واحدهای کوچک صنعتی در مقایسه با واحدهای بزرگ صنعتی میتوانند با داشتن ویژگیهایی نظیر شکل، وزن، آلیاژ، تعداد و دامنههای محدود سفارشی با انعطاف بسیار زیاد کار تولیدی انجام داد، گفت: اما شکل این واحدها در قالب شهرکهای صنعتی که فاصله طولانی با حوزههای صنعتی شهری دارند، چندان کارآمد نیست و در واقع میتوان گفت، با این ساختار واحدهای کوچک شانس زیادی برای بقا نخواهد داشت مگر اینکه این واحدها در حوزههای کاری خود متشکل شوند تا نیازهای آنها همچون اطلاعرسانی، مواد اولیه و غیره به صورت مجموعه شده انجام شود.به اعتقاد وی، واحدهای کوچک در شرایط فعلی میتوانند تا ۳۰درصد ظرفیت واحدهای بزرگ به لحاظ تولید رشد کنند و اشتغالزایی مفیدی هم ایجاد کنند.
وی صادرات صنایع ریختهگری را ۵۰میلیون دلار در سال ذکر کرد و گفت: در صورت فراهم بودن شرایط از نظر قیمت و کیفیت، قابلیت تولید و صدور قطعات ریختهگری تا چهار برابر افزایش خواهد یافت.
ارسال نظر