وزیر نفت گفت: سال ۸۵ در کل مجموعه صنعت نفت ۳/۱۴‌میلیارد دلار سرمایه‌گذاری صورت گرفت که این رقم در سال ۸۴ قریب ۱۳‌میلیارد دلار بوده است. به گزارش خبرگزاری فارس، سیدکاظم وزیری‌هامانه در بازگشت از اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز در دوحه قطر اظهار داشت: این اجلاس در نوع خود نسبتا بهترین اجلاسی بود که برگزار شد. در این اجلاس از ۱۴ کشور عضو، ۱۲ کشور در سطح وزیر شرکت کرده بودند. روسیه نیز پس از اشارات مقام معظم رهبری فعال شده و در سطح وزیر حضور یافته بود.

وزیر نفت گفت: روسیه، داوطلب اجلاس بعدی در مسکو شد که مورد تایید نیز قرار گرفت. در این میان، پیشنهاد فعال شدن مجمع، نوشتن اساسنامه و ضوابط مالی نیز مورد تایید قرار گرفت و کمیته عالی با سرپرستی روسیه مامور این کار شد که امیدواریم این حرکت، باعث حرکت جدی در مجمع و حرکت به سوی یک ارگان قوی کشورهای صادرکننده گاز باشد.

به گفته وی، این موارد نشان می‌دهد می‌توان روی تشکیل چنین نهادی امیدوار بود. همه اعضا به خوبی فعال شده بودند و حضور قوی روسیه نیز به این امر کمک می‌کند.

هامانه یادآور شد: در صحبت‌هایی که بنده در آنجا داشتم سازماندهی، تدوین ضوابط مالی و نوشتن اساسنامه را پیشنهاد کردم که همین کمیته برای این کارها انتخاب شد.

وزیر نفت گفت: ظرفیت تولید نفت کشور در سال ۸۵ حدود ۵۳‌هزار بشکه نسبت به سال قبل از آن و صادرات نفت به میزان ۳۲‌هزار بشکه افزایش یافت. این مساله در کنار جبران افت طبیعی سالانه ۲۵۰‌هزار بشکه، بسیار چشمگیر است.

به گفته هامانه، عملکرد صنعت نفت در این مدت کاملا مثبت بوده و تمامی شاخص‌ها در عملکردی که اخیرا به رییس‌جمهور ارائه شده، مثبت بوده و نسبت به سال قبل افزایش چشمگیری داشته است.

وی در‌خصوص قرارداد میدان یادآوران تصریح کرد: مذاکره با شرکت چینی تقریبا مراحل نهایی خود را طی می‌کند. تنها روی یکی دو نقطه اختلاف‌نظر داریم که امیدوارم به زودی نهایی شود.

وزیر نفت در ادامه گفت: اساسنامه نفت در دولت تصویب شده و منتظر امضای رییس‌جمهور است.

به گفته وی، در مجموعه صنعت نفت در سال ۸۵، حدود ۳/۱۴‌میلیارد دلار سرمایه‌گذاری صورت گرفت که این رقم در سال ۸۴ قریب ۱۳‌میلیارد دلار بوده است. به عبارتی یک‌میلیارد دلار افزایش سرمایه‌گذاری در مجموعه داشتیم. در پارس جنوبی نیز ۳۸ درصد افزایش سرمایه‌گذاری در سال ۸۵ را شاهد بودیم که نشان‌دهنده پررونق بودن فازهای در دست اجرا است و پیشرفت کار را نشان می‌دهد.

وزیری‌هامانه یادآور شد: فازهای ۱۸، ۱۷، ۱۶ و ۱۵ در دست طراحی است که با تامین ارزی که صورت گرفته، قطعات و تجهیزات لازم آن در حال سفارش است.

وی با اشاره به زمان راه‌اندازی فاز ۶ پارس‌جنوبی نیز گفت: راه‌اندازی این فاز قرار بود در انتهای سال گذشته صورت گیرد که بنا به دلایلی با تاخیر مواجه شد. امیدواریم گاز این فاز تا مرداد‌ماه وارد شبکه شود و برای انتقال آماده شود.

وزیر نفت افزود: سه کشور ایران، هند و پاکستان روی قیمت تفاهم کرده و در‌حال‌حاضر مذاکرات بین دو کشور هند و پاکستان برای هزینه ترانزیت در جریان است. ما نیز به عنوان ناظر شرکت می‌کنیم. اگر بین این دو کشور توافق حاصل شود، مذاکرات برای نهایی شدن قرارداد ادامه می‌یابد.

به گفته وی، هنوز پیشنهاد مشخصی از سوی طرف اماراتی برای قیمت صادرات گاز به این کشور داده نشده و ما تاکید داریم که تا قیمت اصلاح نشود، صادرات گاز به این کشور انجام نشود. اگر بیش از این معطل کند، برای مصرف این گاز در جایی دیگر در حال برنامه‌ریزی هستیم.

هامانه تصریح کرد: شرکت ساینوپک چین برای میدان مسجد سلیمان، MDP جدیدی برای افزایش ظرفیت ارائه کرده و هم‌اکنون در حال مذاکره هستیم تا قرارداد، تجدید شود.