گروه صنعت و معدن- وزیر نیرو از مصوبه مجلس شورای اسلامی جهت مجاز بودن دولت به افزایش قیمت آب و برق در سال ۸۶ خبر داد.

به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، پرویز فتاح، وزیر نیرو در جمع خبرنگاران ضمن بیان این خبر خاطر نشان کرد:‌این مصوبه مجلس برخلاف سال‌های قبل تنها به جریمه مشترکان پرمصرف محدود نخواهد شد. به گفته وی پیشنهاد دولت در لایحه بودجه سال ۸۶ پلکانی کردن نرخ آب، برق و گاز بود که مجلس به جای آن پیشنهاد دیگری را جایگزین کرد.

فتاح در زمینه این مصوبه به ارائه توضیح بیشتر پرداخت و گفت: براساس این مصوبه مجلس قبض‌های آب و برق مشترکانی که از الگوی مصرف تعیین‌شده استفاده کنند، بر مبنای قیمت‌گذاری سال ۸۳ با ۱۵درصد افزایش و مشترکان بالای الگوی مصرف بر مبنای قیمت‌گذاری سال ۸۵ با ۱۰درصد افزایش محاسبه می‌شود.

وزیر نیرو در ادامه به میزان اعتبار توسعه شبکه برق اشاره و عنوان کرد: ۲میلیارد دلار اعتبار از حساب ذخیره ارزی در جهت توسعه شبکه برق آبیاری، زهکشی و سدسازی تخصص یافته که گشایش اعتبار بانک مرکزی طی ۴۵روز بی‌سابقه بوده است.

وی در زمینه تصویب نشدن متمم بودجه سال ۸۵ در سه ماهه چهارم سال جاری در مجلس، اظهار داشت: تصویب نشدن متمم بودجه امسال، وزارت نیرو را با مشکل مالی مواجه خواهد کرد که با توجه به اینکه بیشتر ۳۰درصد متمم بودجه امسال معادل ۱۱۰۰میلیارد تومان به وزارت نیرو اختصاص خواهد یافت.

در ادامه پرویز فتاح، همچنین به بدهی وزارت نیرو به پیمانکاران اشاره و تاکید کرد: وزارت نیرو سعی دارد تا سه ماه اول سال‌جاری بدهی‌های خود را با تزریق نقدینگی کاهش دهد.

به عقیده پرویز فتاح، وزارت نیرو ۸۰۰میلیارد تومان در حوزه آب و ۱۰۰۰میلیارد تومان در حوزه برق بدهی دارد.

نیروگاه‌ها آماده واگذاری هستند

فتاح در پاسخ به واگذاری سهام نیروگاه‌ها تصریح کرد: ۷نیروگاه با ظرفیت ۶هزار مگاوات آماده واگذاری است اما تنها منتظر تصویب اساسنامه واگذاری نیروگاه‌ها از سوی دولت هستند.

فتاح در خصوص ظرفیت نصب شده در نیروگاه‌ها ادامه داد: تمامی نیروگاه‌های حرارتی و برق آبی برنامه‌ریزی شده تاکنون، وارد مدار شده و با احتساب فعال شدن نیروگاه‌های اختصاصی وزارتخانه‌های نفت و صنایع و معادن بیش از پنج‌هزار مگاوات تا پایان سال وارد مدار می‌شود.

به گفته وی، تا قبل از زمان اوج مصرف (پیک‌بار) سال ۸۶ نیز یک‌هزار و ۹۰۰مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شود. وزیر نیرو خاطرنشان کرد: تاکنون ۴۵هزار و ۳۰۰مگاوات نیروگاه در کشور نصب شده است که تلاش می‌شود تا پایان سال آینده به ظرفیت ۵۰هزار مگاوات که از اهداف برنامه چهارم توسعه است دست یابیم.

وی با بیان اینکه منطقه جنوب کشور و استان‌های هرمزگان، بوشهر و کرمان در زمینه تامین برق با مشکلات زیادی مواجه هستند اظهار داشت: اگر سال آینده نیروگاه ۱۰۰۰مگاواتی بوشهر وارد مدار نشود، وزارت نیرو با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

فتاح از در دست اجرا بودن طرح ۲ نیروگاه اتمی دیگر در کشور با مسوولیت سازمان انرژی اتمی کشور خبر داد و گفت: احداث یکی از این نیروگاه‌ها شروع شده و دیگری نیز مورد تصویب مجلس قرار گرفته و روند احداث آن در سال ۸۶ پیگیری می‌شود.

وی افزود: طبق پیش‌بینی‌های انجام شده، میزان مصرف در زمان اوج بار (پیک‌بار) در سال ۸۶ حدود ۳۶هزار و ۷۵۰مگاوات خواهد بود. در حالی که این عدد برای سال ۸۵ حدود ۳۴هزار و ۱۵۰مگاوات بوده است. به گفته فتاح، از مجموع ۱۸سدی که افتتاح آنها در سال ۸۵ برنامه‌ریزی شده بود، تاکنون هشت سد افتتاح یا آبگیری شده که ۱۰سد باقیمانده در سفرهای آتی استانی هیات دولت افتتاح خواهد شد.