گروه صنعت و معدن- یک شرکت بخش‌خصوصی، کارخانه ۲۷۶هزار تنی شمش آلومینیوم در جنوب استان فارس احداث می‌کند.

طرح آلومینیوم جنوب در منطقه لامرد فارس و با همکاری شرکت‌های سیتیک و چالیکو چین به اجرا درمی‌آید. سیتیک هم اینک چند طرح صنایع معدنی در مازندران و یزد را برعهده دارد.

این پروژه در مجاورت پالایشگاه گاز پارسیان و نیز ۶۰کیلومتری عسلویه واقع شده که چنین امری سبب می‌شود مشکلی برای تامین انرژی موردنیاز طرح نداشته باشد. گاز مورد نیاز این طرح برای تولید جریان برق و به منظور استفاده در خطوط تولید آلومینیوم استفاده خواهد شد. طرح آلومینیوم جنوب پیش‌تر قرار بود در استان هرمزگان به اجرا درآید، اما با توجه به چالش تامین گاز، به جنوب استان فارس (لامرد) منتقل شد.

مدیرعامل آلومینیوم جنوب زمین موردنیاز این پروژه را ۵۰۰هکتار اعلام کرد و گفت: علاوه بر این ۵هکتار نیز برای تاسیسات بندری نیاز داریم که برای این منظور با مسوولان وزارت نفت در حال مذاکره هستیم.

شهریار طاهرپور اظهار داشت: میزان گاز مصرفی نیروگاه آلومینیوم جنوب روزانه ۵میلیون مترمکعب خواهد بود.

وی تصریح کرد: نیروگاه ۶۵۰مگاواتی این طرح به روش بی‌.او.او (B.O.O) احداث می‌شود.

۸۵۱میلیون یورو سرمایه‌گذاری

مدیرعامل آلومینیوم جنوب درباره هزینه‌های اجرای طرح گفت: برای راه‌اندازی طرح ۲۷۶هزار تنی آلومینیوم جنوب، ۸۵۱میلیون یورو سرمایه صرف خواهد شد که ۷۷۰میلیون یورو این مبلغ از سوی اگزیم بانک چین و مابقی توسط ایران تامین می‌شود.

طاهرپور افزود: مقامات اگزیم بانک چین همکاری مناسبی را با طرح آغاز کرده‌اند و در این میان قرار است، در روزهای آینده برای چگونگی اجرایی شدن قرارداد وارد ایران شوند.

وی مشکل فعلی اجرای طرح را تعیین بانک عامل دانست و اظهار داشت:

در مذاکره با چینی‌ها، مقرر شد بانک ملت به عنوان بانک عامل انتخاب شود.

از همین رو هم‌اینک مشغول مذاکره با بانک مرکزی هستیم تا نامه عاملیت بانک ملت را اخذ کنیم.

طاهرپور گفت: مدت زمان اجرای فاز اول طرح ۳۲ماه پس از موثر شدن قرارداد است و یکسال پس از آن نیز فاز دوم طرح وارد مدار تولید می‌شود.

وی محصولات تولیدی این طرح را شمش ۵۰ و ۱۰۰۰پوندی و بیلت اعلام کرد.

طاهرپور در مورد اقدامات انجام شده این طرح گفت، تاکنون با همکاری مقامات استانداری، سازمان صنایع و معان استان فارس و محیط زیست و... توانسته‌ایم مجوزهای لازم برای امور زیربنایی نظیر آب، برق، گاز، مخابرات، زمین را اخذ کنیم و تاکنون هیچ مشکلی نداشته‌ایم.

وی افزود: مدتی است که عملیات‌ زیربنایی طرح نظیر خط انتقال آب، برق و... را شروع کرده‌ایم.