جیره بندی آب در ۶ شهر کوچک
گروه سوخت و نیرو- معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اعلام وضعیت جیرهبندی آب، از کاهش ۱۲ لیتری مصرف آب هر نفر در شبانهروز نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد. حمیدرضا تشیعی با اعلام کاهش ۳درصدی مصرف آب در کشور، اعلام کرد: میزان سرانه مصرف آب در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته، به طور متوسط به ازای هر نفر ۱۲ لیتر در شبانه روز کاهش یافته است. وی دلایل این کاهش را همکاری مردم در صرفه جویی مصرف آب، تاثیر قانون هدفمندی یارانهها، اقدامات فنی مدیریت مصرف توسط شرکتهای آب و فاضلاب و اقدامات فرهنگی انجام شده اعلام کرد. تشیعی با اشاره به نوبتبندی آب، تصریح کرد: هماکنون تنها در ۶ شهر کشور نوبتبندی اجرا می شود که این شهرها اغلب شهرهای کوچک هستند و در سالهای اخیر به شهر تبدیل شدهاند و از نظر تاسیسات زیربنایی به ویژه مخازن تعادل، ذخیرهسازی و منابع تامین آب در دسترس دچار مشکلات اساسی است که نیاز به آبرسانی از فواصل دور دست دارند.
وی افزود: اغلب در فاصله کمی از این شهرها منبع آب قابل دسترس وجود ندارد و آب باید از فواصل طولانیتری منتقل شود که در زمان کنونی، طرحهای آبرسانی آنها در دست اقدام است. ۱۳ درصد از جمعیت ۲ شهر سیریک و روئیدر در استان هرمزگان مشمول برنامه نوبتبندی آب هستند. وی تاکید کرد: همچنین در شهر جوزم در استان کرمان نیز تنها ۴ هزار و ۸۴۰ نفر دارای مشکل کمبود آب هستند. در سیستان و بلوچستان حدود ۵۰ درصد شهر نوکآباد معادل ۳ هزار و ۹۵۷ نفر و در گیلان در شهرهای برهسر و جیرنده حدود ۵ هزار و ۳۲۴ نفر زیر پوشش نوبت بندی آب قرار دارند. تشیعی مهمترین دلیل این نوبتبندیها را نبود منبع تامین آب در نزدیکی این شهرها اعلام کرد و افزود: اگر در جایی به غیر از این ۶ شهر برنامه نوبتبندی اعمال شود به طور موقتی و در اثر وجود حوادثی مانند بروز حوادث طبیعی یا ایجاد حوادثی نظیر قطع برق یا اختلال موقتی در سامانه آبرسانی است که سعی میشود در کوتاه ترین زمان ممکن مرتفع شود.
وی اظهار کرد: خوشبختانه با تلاش شرکتهای آب و فاضلاب، در حال حاضر شرایط تامین آب به ویژه در کلانشهرها و شهرهای بالای ۱۰۰هزار مشترک تحت کنترل است.
ارسال نظر