گزارش انرژی
گازوئیلسوزی در اوج
گروه انرژی- مصرف گازوئیل همچنان رکورد میزند.با وجود اینکه تصور میشد با اجرای قانون هدفمندی یارانهها و افزایش قیمت سوخت، مصرف گازوئیل کاهش یابد، اما روند مصرف گازوئیل در کشور نه تنها کاهش نیافته، بلکه در برخی از روزها به بالاترین و تاریخیترین رکورد خود رسیده است.
با وجود افزایش ۹ برابری قیمت گازوئیل بعد از هدفمندی یارانهها، میزان مصرف کاهش نیافت
گروه انرژی- مصرف گازوئیل همچنان رکورد میزند.با وجود اینکه تصور میشد با اجرای قانون هدفمندی یارانهها و افزایش قیمت سوخت، مصرف گازوئیل کاهش یابد، اما روند مصرف گازوئیل در کشور نه تنها کاهش نیافته، بلکه در برخی از روزها به بالاترین و تاریخیترین رکورد خود رسیده است. مصرف گازوئیل در هفته گذشته به طور متوسط ۹۳ میلیون لیتر در روز بوده است. این در حالی است که میانگین مصرف گازوئیل در هفته قبل از هدفمندی یارانهها حدود ۹۱ میلیون لیتر در روز بود.
به گزارش خبرنگار ما، در حالی قیمت این سوخت استراتژیک قبل از اجرای قانون هدفمندی یارانهها ۵/۱۶ تومان به ازای هر لیتر محاسبه میشد که افزایش ۹ برابری قیمت آن (۱۵۰ تومان به ازای هر لیتر) بعد از اصلاح قیمتها و کارتی شدن عرضه گازوئیل نیز نتوانست مصرف را کاهش دهد.
بر اساس تازهترین آمار، مصرف گازوئیل در هفته آخر فروردین ماه امسال به سطح ۴۶/۶۵۴ میلیون لیتر رسیده است که متوسط مصرف روزانه گازوئیل در همین روزها چیزی در حدود ۴۹/۹۳ میلیون لیتر بوده است.این آمار نشان میدهد که بیشترین مصرف گازوئیل مربوط به ۲۵ فروردین ماه با مصرف ۶۲/۱۳۹ میلیون لیتر و کمترین مصرف گازوئیل نیز مربوط به ۲۶ فروردین ماه با مصرف ۱۴/۵۷ میلیون لیتر ثبت شده است.
مقایسه این میزان مصرف با زمان قبل از اجرای قانون هدفمندی یارانهها (یعنی زمانی که مصرف گازوئیل به دلیل کاهش دمای هوا و افزایش مصرف در نیروگاهها افزایش یافته بود) نشان میدهد که افزایش قیمت این سوخت تا سطح ۱۵۰ تومان، تاثیری زیادی در کاهش مصرف نداشته است با به عبارتی گازوئیل برعکس بنزین از جمله سوختهایی است که با ۹ برابر افزایش قیمت از کشش قیمتی نزدیک صفر برخوردار بوده یا تغییری در میزان مصرف آن (حجم تقاضا) در برابر افزایش قیمت، از خودش نشان نداده است.
حالا با گذشت ۴ ماه از اجرای قانون هدفمندی یارانهها مصرف گازوئیل نه تنها کاهش محسوسی نداشته بلکه برخی از گزارشها حاکی از این است که همچنان قاچاق این فرآورده در مرزهای شرقی کشور ادامه دارد و حتی برخی از کشاورزان نیز سهمیه گازوئیل خود را به قاچاقچیان میفروشند.
گازوئیل قاچاق در مرزهای شرقی با نرخ بیش از ۸۰۰ تومان فروخته میشود و درنهایت به کشورهای پاکستان و افغانستان منتقل میشود، زیرا قیمت گازوئیل در این کشورها چندین برابر قیمت کنونی عرضه گازوئیل در کشور است که همین موضوع از عوامل افزایش قاچاق است.
ارسال نظر