میراث فرهنگی: آبگیری سد «سیمره» نگرانی ندارد
سازمان میراث فرهنگی در پی اتمام مطالعات باستانشناسی، مجوز آبگیری مرحلهای سد سیمره را صادر کرد. به گزارش روابط عمومی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، مجری طرح سد سیمره ضمن اشاره به پیشرفت ۸۳ درصدی عملیات اجرایی طرح سد و نیروگاه سیمره آغاز عملیات آبگیری مرحلهای سد ۱۸۰ متری سیمره طی روزهای آینده تصریح کرد: «نیروگاه سیمره با سه واحد ۱۶۰ مگاواتی ظرفیت تولید سالانه ۸۵۰ گیگاوات ساعت برق را دارد.» «محمد رهبری» احداث این سد را نه تنها آسیبی برای آثار باستانی منطقه نمیداند، بلکه آن را نمونه موفقی در همکاری صنعت سدسازی با بخش میراث فرهنگی عنوان میکند. ساخت سد سیمره و انجام مطالعات باستانشناسی در محدوده این سد نقش بسیار مهم و شاخصی در شناسایی و حفظ آثار باستانی این منطقه داشته است، به گونهای که اگر این سد ساخته نمیشد شاید تا سالها این محوطههای باستانی مورد کاوش قرار نمیگرفت.
مجری طرح سیمره با بیان اینکه تاکنون سه مرحله کاوش باستانشناسی در مخزن سد سیمره انجام شده، یادآور شد: مبلغ قرارداد مطالعات و بررسیهای اولیه پژوهشکده باستانشناسی در سال ۸۶ یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال و مبلغ قرارداد کاوش تپههای شناسایی شده در سال ۸۸ هفت میلیارد ریال بوده است.رییس پژوهشکده سازمان میراث فرهنگی نیز در این نشست خبری خاطرنشان کرد: «تیمهای کاوش ظرف ۴ سال گذشته کلیه آثار و اطلاعات ارزشمند این محدوده را ثبت و ضبط کردهاند و از بابت زیر آب رفتن آثار تاریخی نگرانی وجود ندارد.»
سد سیمره در مرز دو استان ایلام و لرستان قرار دارد که آثار باستانی این منطقه به اقوامی که پیش از مادها در ایران ساکن بودند، برمیگردد. احداث این سد علاوه بر هدف تامین برق اهدافی نظیر افزایش قدرت تنظیم سدهای پایین دست و درآمدهای جانبی نظیر آبزیپروری و توریسم را دنبال میکند.
ارسال نظر