۳۲۰ میلیارد تومان ارزش تولید داخلی؛۱۱۰۰ میلیارد تومان درآمد قاچاقچیان سیگار

گروه صنعت و معدن- مدیرعامل شرکت دخانیات ایران تبلیغ مستقیم و منفی روی بسته‌های تولیدی و وارداتی را از جمله عوامل افزایش تقاضا برای سیگارهای قاچاق عنوان کرد. به گفته «حسین طلا» در شش ماه نخست امسال بالغ بر ۵۶ درصد بازار مصرف کشور از طریق قاچاق تامین شده است. وی با اشاره به رابطه معکوس میان واردات محصولات دخانی و تولیدات داخلی با پدیده قاچاق گفت: هر زمانی که واردات و تولیدات داخلی دچار کاهش می‌شود قاچاق محصولات دخانی افزایش می‌یابد.به گزارش روابط عمومی‌دخانیات، وی افزود: وجود برخی موارد متناقص در خصوص صنعت دخانیات، عدم نظارت بر ترانزیت کالا، افزایش عوارض واردات کالاهای مجاز دخانی و افزایش مالیات تولیدات داخلی باعث تشدید و افزایش قاچاق سیگار در سال‌های اخیر شده است.

۲۵ میلیارد نخ تولید دولت ۱۸ میلیارد نخ ورود غیررسمی‌

مدیرعامل شرکت دخانیات ایران تصریح کرد: در تحلیل بازاری مصرف ۶۲ میلیارد نخ سیگار در سال ۸۸ ، ۲۵ میلیارد نخ در اختیار تولیدات داخلی، ۷ میلیارد نخ در اختیار تولیدات مشارکتی، ۱۲ میلیارد نخ در اختیار واردات و ۱۸ میلیارد نخ به صورت قاچاق وارد کشور شده است.

به گفته وی، از لحاظ ارزشی تولیدات داخلی ۳۲۰ میلیارد تومان، تولیدات مشارکتی و واردات ۱۵۸۰ میلیارد تومان و قاچاق ۱۱۰۰ میلیارد تومان را به خود اختصاص داده است، در واقع در بازار تیراژی معادل ۴۰ درصد تولیدات داخلی، ۱۹ درصد تولیدات مشارکتی و واردات و معادل ۲۹ درصد در اختیار قاچاق قرار دارد. وی تصریح کرد: در بحث ارزش ریالی نیز ۱۱ درصد در اختیار تولیدات داخلی، ۵۳ درصد در اختیار تولیدات مشارکتی و واردات و ۳۶ درصد رقم ریالی در اختیار سیگارهای قاچاق است، این در حالی است که میزان مصرف سیگار در ارزش ریالی آن در سال ۱۳۸۸ رقمی‌در حدود ۳ هزار میلیارد تومان را به خود اختصاص داده، این در حالی است که در شش ماه نخست سال جاری بالغ بر ۵۶ درصد بازار مصرف کشور از طریق قاچاق تامین شده است.

گردش مالی قاچاقچیان چینی و ایرانی

وی تاکید کرد: وجود ماشین‌آلات قدیمی ‌و مشکل بودن اخذ مجوز واردات ماشین‌آلات، بالا رفتن بهای تمام شده به دلیل هزینه‌های سربار نیز از دیگر مشکلات صنعت دخانیات کشور و تهدید جدی برای این صنعت است.

«طلا» در یک مقایسه اجمالی به قاچاق دخانیات در دو کشور ایران و چین پرداخت و گفت: مساحت کشور ایران ۰۰۰/۶۴۸/۱ کیلومتر مربع با داشتن ۷ کشور همسایه، میزان قاچاق آن ۳۶ درصد گردش مالی یا ارزش تولیدات داخلی را در بر می‌گیرد، اما کشور چین با داشتن مساحت ۹۶۰‌/۵۹۶/۹ کیلومتر مربع یعنی ۶ برابر مساحت ایران و داشتن ۱۷ کشور همسایه، میزان قاچاق آن زیر یک درصد گردش مالی است.