گروه انرژی- ظاهرا خبرسازی هندی‌ها برای پروژه خط لوله صلح بعد از ۲۰ سال تمامی ‌ندارد؛ حالا این بار هند محور مذاکرات قرار گرفته و مقامات تهران از سناریوهای مختلف صدور گاز ایران به هند خبر می‌دهند. به دنبال برگزاری نشست کمیسیون مشترک ایران و هند در هفته گذشته، معاون وزیر نفت از وجود دو سناریوی مختلف برای صدور گاز به هند خبر داد و گفت: ترانزیت گاز ایران از خاک پاکستان و انتقال مستقیم گاز از مسیر دریایی مهم‌ترین گزینه‌های پیش رو برای انتقال گاز به هند است.

«جواد اوجی» در گفت‌وگو با «مهر» با تاکید بر اینکه برای اجرای هر دو سناریو، ادامه ساخت خط لوله هفتم سراسری (صلح) ضروری به نظر می‌رسد، تصریح کرد: در صورتی که با هند برای انتقال گاز از مسیر دریایی به توافق برسیم باید ادامه خط لوله هفتم سراسری از ایرانشهر تا بندر چابهار و سپس از مسیر دریایی تا شبه قاره هند ساخته شود.

«اوجی» همچنین درباره فرمول فروش گاز ایران به هند، توضیح داد: هم‌اکنون در سطح وزارت نفت فرمولی برای صادرات گاز طبیعی به کشورهای همسایه تعریف شده است.

مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با یادآوری اینکه در این فرمول بر اساس نوع گاز ترش یا پالایش شده، مسافت انتقال گاز و سایر مسائل فنی و عملیاتی ضرایبی برای قیمت‌گذاری گاز تعیین شده است، بیان کرد: تاکنون از این فرمول برای تعیین قیمت گاز صادراتی ایران به پاکستان و ترکیه استفاده شده و امکان تعیین قیمت فروش گاز به هند هم از این روش وجود دارد.همچنین به گزارش «فارس» یک مقام نفتی هند با اشاره به تمایل کشورش برای بازگشت به مذاکرات خط لوله صلح گفت: این مذاکرات در تهران برگزار می‌شود و منتظر تعیین تاریخ مذاکرات توسط ایران هستیم.معاون وزیر نفت هند گفت: دولت ایران پیشنهاد از سرگیری مذاکرات در این خصوص را مطرح کرده است و ما با آن موافقت کرده‌ایم. بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی «لیومینت»، «ساندارشان» افزود: انتظار می‌رود نشست گروه کاری مشترک دو کشور در مورد خط لوله صلح برگزار شود. ما ماه مه (اردیبهشت -خرداد) را برای این نشست تعیین کرده بودیم که ایران آن را نپذیرفت، اما اکنون دریافته‌ایم آنها می‌خواهند این نشست در ایران برگزار شود. ما این نکته را پذیرفته‌ایم و از آنها خواستیم تاریخ نشست را تعیین کنند.

وی فرمول تعیین قیمت گاز را مساله‌ای اساسی دانست و گفت: در صورت حل این موضوع می‌توان در مورد تعرفه‌های ترانزیت با پاکستان مذاکره کرد.