هر درصد پیشرفت پروژه ۲۰ میلیون دلار خرج دارد

گروه انرژی- قبل از اینکه کنسرسیوم ملی متشکل از چند شرکت بزرگ پیمانکاری داخلی برای اجرای فاز ۱۴ پارس جنوبی شکل بگیرد، سازمان گسترش و نوسازی که رهبری پیمانکاران داخلی را بر عهده دارد از سر احتیاط و پیشگیری از آزمون و خطا، ۱۰ تا ۱۵ شرط فنی و مالی را در برابر کار فرمای خود قرارداده که اگر کارفرمای دولتی نمی‌پذیرفت، پیمانکاران دولتی نیز آن را نمی‌پذیرفت. این خبر را خبرنگاران چهار خبرگزاری همیشه مدعو به کنفرانس‌های خبری اعلام می‌کنند. معاون سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) می‌گوید: قرارداد پروژه ساخت فاز ۱۴ پارس جنوبی توسط این سازمان به زودی امضا خواهد شد.

«صفرخلیل ارجمندی» گفت: ایدرو برای اجرای پروژه ساخت فاز ۱۴ پارس جنوبی ۱۰ تا ۱۵ شرط داشته که از آن جمله می‌توان به حذف موانع مربوط به اعطای تسهیلات به این پروژه و پیش‌پرداخت ۵۰۰ میلیون دلاری اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه نحوه تامین منابع مالی این پروژه به عهده کارفرما است، افزود: در این زمینه با بانک‌های متعددی مذاکره شده و قرار است کنسرسیومی از بانک‌ها برای تامین مالی این پروژه تامین شود؛ ضمن اینکه امکان فروش اوراق مشارکت نیز وجود دارد.

معاون گسترش پروژه‌های صنعتی ایدرو با اشاره به اینکه کنسرسیومی متشکل از هشت عضو به رهبری ایدرو برای اجرای پروژه ساخت فاز ۱۴ پارس جنوبی تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: شرکت‌های مپنا، تاسیسات دریایی، ملی حفاری، پایندان، مدیریت طرح‌های صنعتی، ایزوایکو، ماشین‌سازی اراک به همراه ایدرو اعضای این کنسرسیوم هستند؛ ضمن اینکه ایدرو به ازای هر عضو این کنسرسیوم چند عضو در سایه نیز در نظر گرفته تا در صورت تعلل هر یک از اعضا در انجام وظایفشان شرکت دیگری را جایگزین آنها در این کنسرسیوم کند.

وی یادآور شد: البته وزارت نفت تعداد اعضای این کنسرسیوم را چهار عضو پیشنهاد کرده بود که در نهایت پیشنهاد ایدرو برای رسیدن این تعداد به ۸ عضو مورد تایید قرار گرفت.

«ارجمندی» در ادامه با بیان اینکه پروژه ساخت فاز ۱۴ پارس جنوبی به صورت استاندارد تعریف شده است، عنوان کرد: در حالت استاندارد اجرای فاز ۱۴ پارس جنوبی سرمایه‌گذاری معادل ۵/۴ میلیارد دلار نیاز داشته و کار اجرای آن ۳۵ ماه به طول می‌انجامد. البته با انجام برخی کارهای اضافی مانند حفاری چاه‌های اضافه میزان سرمایه‌گذاری لازم برای اجرای این پروژه به ۲/۵ تا ۶/۵ میلیارد دلار خواهد رسید، اما زمان اجرای پروژه تغییر نمی‌کند.وی همچنین درباره درصد داخلی‌سازی فازهای پارس جنوبی گفت: ایدرو در فازهای ۶ و ۷ و ۸ به داخلی سازی ۵۸ درصد دست یافت و این رقم هم‌اکنون در فازهای ۱۷ و ۱۸ به بیش از ۶۰ درصد رسیده و قرار است در فازهای بعدی نیز به ۷۰ درصد برسد.

معاون گسترش پروژه‌های صنعتی ایدرو همچنین در واکنش به اظهارات مدیرعامل شرکت ملی نفت درباره واگذاری یکی از دو فاز ۱۳ و ۱۴ به ایدرو گفت: فرق چندانی بین مشخصات فنی پروژه فاز ۱۳ و ۱۴ وجود ندارد و هیچ آثاری از لغو احتمالی امضای قرار داد پروژه ساخت فاز ۱۴ پارس جنوبی توسط ایدرو مشاهده نمی‌شود.به گفته وی، هنوز متن قرارداد پروژه ساخت فاز ۱۴ پارس جنوبی پاراف نشده است.فاز ۱۴ پارس جنوبی معادل دو فاز بوده و دارای ۴۸ حلقه چاه گازی است.

«ارجمندی» در ادامه درباره آخرین فعالیت‌های ایدرو در حوزه ساخت تجهیزات نیروگاه هسته‌ای توضیح داد: هم اکنون شرکت مشترک بین ایدرو و سازمان انرژی اتمی ایران با نام شرکت گسترش انرژی‌های نوین (جنکو) با سرمایه اولیه ۱۰میلیارد تومان تشکیل شده است که سهم ایدرو در این شرکت حدود ۶۰ درصد است.

«ارجمندی» همچنین درباره آخرین پیشرفت فیزیکی پروژه فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی گفت: تا پایان ماه مه میلادی (۱۱خرداد) پیشرفت این پروژه به حدود ۴۶ درصد رسید.

به گفته وی درصورت تامین منابع مالی، این پروژه تا پایان سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید. ضمن اینکه به ازای هر یک درصد پیشرفت این پروژه به ۱۵ تا ۲۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری نیاز است.