گروه صنعت و معدن- مدیرعامل یک واحد فولادسازی با ابراز نگرانی نسبت به ذایقه مصرف‌کنندگان فولاد آلیاژی در کشور گفت:‌‌ « در بازارهای جهانی رسم بر این است که کیفیت باید در بالاترین سطح ممکن باشد،‌ در صورتی که قیمت قابل مذاکره است. در ایران اوضاع برعکس است. همه انتظار دارند قیمت در پایین‌ترین حالت باشد، در صورتی که کیفیت قابل مذاکره است.» «کیومرث میرزایی»، مدیرعامل مجتمع صنعتی اسفراین با بیان این مطلب افزود: «هم‌اکنون بیش از ۷۰ درصد تولیدات ما به آلمان صادر می‌شود. در این کشور فقط توقع بهترین کیفیت را از ما دارند. وقتی بهترین کیفیت را به دست آوردند، بر سر قیمت مذاکره می‌کنند، اما در کشور ما همه به دنبال ارزان خریدن هستند. وقتی پایین‌ترین قیمت به آنها پیشنهاد شد، بر سر کیفیت مذاکره می‌کنند.»

به گزارش خبرنگار ما، به فولادهایی که علاوه بر کربن،‌ فلزهای آلیاژدهنده مثل تیتانیوم، منگنز، نیکل و ... هم در آنها به کار رفته باشد، فولاد آلیاژی اطلاق می‌شود. فولادهای آلیاژی در بازه‌ای بین فولادهای کم آلیاژ تا سوپرآلیاژ قرار می‌گیرند.

فولاد آلیاژی در بخش‌هایی همچون صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، نیروگاه‌ها، خودروسازی، کشتی‌سازی و.... کاربرد دارد.

این گزارش حاکی از آن است که هم‌اکنون فولادهای آلیاژی از قیمتی بین هزار تا ۲۳ هزار تومان در هر تن خرید و فروش می‌شوند. این در حالی است که قیمت فولادهای غیرآلیاژی بسیار کمتر از این مقادیر است.

این سه نفر

میرزایی در بخش دیگری از سخنانش از تشکیل انجمن تولیدکنندگان فولاد آلیاژی در کشور خبر داد و افزود: «برای بیان درخواست‌ها و مطالباتمان از دستگاه‌های سیاست‌گذار، اقدام به تشکیل این اتحادیه کرده‌ایم.»

در حال حاضر سه واحد فولاد آلیاژی در کشور فعالیت می‌کنند. فولاد آلیاژی یزد، فولاد آلیاژی اصفهان و مجتمع صنعتی اسفراین سه واحدی هستند که در کشور فولاد آلیاژی تولید می‌کنند.

وی با اشاره به تولید ۴۲ هزار تن انواع محصولات فولادی در این مجتمع در سال گذشته خاطرنشان کرد: «این درحالی است که ظرفیت تولید بیش از ۱۲۰ هزار تن انواع فولادهای آلیاژی را دارد.»میرزایی ادامه داد: «در سال ۸۷ حدود ۱۵ هزار تن انواع محصولات فولادی به خارج از کشور صادر کردیم که از محل ۱۵ میلیون دلار درآمد عاید کشور شد، اما در سال گذشته به دلیل بروز بحران جهانی اقتصاد صادرات کاهش پیدا کرد و به حدود ۵هزار تن رسید.»

مدیرعامل این واحد تولیدی با اشاره به حضور چینی‌ها در بازار کشور گفت: «چینی‌ها با هدف دامپینگ پا به کشور ما گذاشته‌اند و سود یا زیان برای آنها مطرح نیست، اگر از ورود جنس چینی به کشور جلوگیری شود و دولت هم از ما حمایت کند، قادریم تمام نیاز کشور به فولاد آلیاژی را تامین کنیم.»

وی تنها راه جلوگیری از ورود فولادهای چینی به بازار را افزایش تعرفه واردات دانست و افزود: «اگر تعرفه فولاد افزایش یابد، واردات دیگر به صرفه نخواهد بود.»