شهردار تهران در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» تشریح کرد
فاز جدید طرح خروج صنایع آلاینده از پایتخت
گروه صنعت و معدن- صابر درینژاد: اگر در شهر تهران زندگی میکنید یا به هر دلیلی حداقل یک بار گذرتان به تهران افتاده، بد نیست بدانید در ازای هر روز نفس کشیدن در تهران، ۵۰۰گرم مواد آلوده وارد ریه خود کردهاید.
جزئیات برنامه حمایت از صنعتیسازی خدمات شهری
گروه صنعت و معدن- صابر درینژاد: اگر در شهر تهران زندگی میکنید یا به هر دلیلی حداقل یک بار گذرتان به تهران افتاده، بد نیست بدانید در ازای هر روز نفس کشیدن در تهران، ۵۰۰گرم مواد آلوده وارد ریه خود کردهاید. در این میان، اگرچه هیچ گاه آمار دقیقی از سهم واحدهای صنعتی آلاینده، در آلودگی هوای شهر تهران منتشر نشده است، اما به طور قطع و یقین این مشاغل سهم زیادی از آلودگی پایتخت دارند. شاید به همین خاطر بوده که شهرداری تهران بعد از سالها وقفه در اجرای طرح ساماندهی مشاغل و صنایع آلاینده، دوباره این طرح را از سر گرفته و برای خارج کردن صنایع آلاینده تهران، آستین بالا زده است.
خروج همه آلایندهها ظرف ۳سال
آمارها حاکی از آن است که اگرچه تا به حال ۸هزار واحد صنعتی مزاحم و آلاینده شهر تهران، براساس طرح ساماندهی و خروج این صنایع، از سطح شهر جمعآوری شدهاند، اما هنوز ۲هزار واحد صنعتی آلاینده و مزاحم دیگر در گوشه و کنار خیابانهای تهران هستند که مشکلات فراوانی را برای شهروندان به وجود آوردهاند. البته ناگفته نماند که آلوده (تر) کردن هوای تهران، تنها مشکلی نیست که مشاغل مزاحم و آلاینده برای ما به ارمغان آوردهاند؛ چراکه اینها جدای از آلودگی هوا، در ایجاد فاضلاب، افزایش ترافیک و آلودگیهای صوتی هم نقش بسزایی دارند.به گزارش خبرنگار ما، مشاغل آلوده و مزاحم آن دسته از مشاغلی هستند که به دلایل مختلفی مثل آلودگی صوتی، ایجاد فاضلاب، آلودگی بصری و ... مزاحمتی را برای مردم ایجاد کنند. براساس برآورد کارشناسان بیش از ۱۰هزار واحد صنفی و صنعتی آلاینده در تهران مشغول فعالیت هستند که شهرداری نزدیک به ۸۰درصد آنها را ساماندهی کرده است.
طرح شهرداری برای ساماندهی و خروج صنایع مزاحم از سطح شهر تهران، به تازگی وارد فاز اجرایی جدیدی شده است؛ به گونهای که به گفته «محمدباقر قالیباف» شهردار تهران، طی یک زمانبندی تقریبا ۳ساله، مابقی صنایع و مشاغل مزاحم هم از سطح شهر جمعآوری و به نقاط دیگری منتقل خواهند شد.
امروز مولوی و پل چوبی؛ فردا ...
شهردار تهران در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به خروج واحدهای صنفی و صنعتی مستقر در محدوده پل چوبی و مولوی، تصریح کرد: «شهرداری برای ساماندهی این واحدها زمینی را در حوالی منطقه کهریزک و همچنین مکانی در جاده خاوران در نظر گرفته و آنها را به این منطقه منتقل خواهد کرد.»
به گفته شهردار، سایر واحدهای آلایندهای که در این مناطق نیستند ولی آلاینده هستند یا برای شهروندان مزاحمت ایجاد میکنند، مشمول این طرح میشوند. قالیباف با اشاره به اینکه برای برخی از این واحدها نیز مکانی در حوالی میدان ترهبار(واقع در جنوب تهران) در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: «با انتقال واحدهای باقی مانده از طرح ساماندهی مشاغل آلاینده و مزاحم تهران، حداکثر تا سال ۹۲ هیچ واحد مزاحمی در سطح شهر تهران باقی نخواهد ماند.» این گزارش حاکی از آن است که تا به حال مشاغل مزاحم و آلاینده شهر تهران به شهرکهای چهاردانگه، گلشهر، خاوران و تالاب بهرام منتقل شدهاند.
برنامه صنعتیسازی
قالیباف در بخش دیگری از سخنانش به اجرای طرح دیگری در شهرداری اشاره کرد و گفت: «براساس این طرح که با هدف صنعتیسازی خدمات شهری اجرا خواهد شد، از صنعتگران و تولیدکنندگانی که قادر به تولید محصولات مورد نیاز شهرداری باشند، حمایت ویژهای به عمل خواهد آمد.» به گفته وی، شهرداری با تمام تولیدکنندگانی که قادر به تولید محصولات مورد نیاز خدمات شهری، به خصوص بخش نظافت شهری هستند، قرارداد ۵ساله امضا میکند و خرید ۵سال محصول تولیدی آنها را تضمین میکند. به این ترتیب تولیدکنندگان بدون اینکه دغدغه پیداکردن مشتری را داشته باشند، به تولید خواهند پرداخت.
ارسال نظر