گروه صنعت و معدن- مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از تدوین بسته ایجاد اشتغال با سرمایه‌گذاری ارزان خبر داد و گفت: در حال حاضر ساز و کار این بسته در این سازمان تهیه شده و جزئیات آن نیز به‌‌زودی اعلام خواهد شد. «خدامراد احمدی» افزود: برنامه سال جدید سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با تاکید وزیر صنایع و معادن، کیفی‌سازی خدمات در شهرک‌های صنعتی خواهد بود، بر این اساس بودجه سال‌جاری این سازمان در حوزه امور زیربنایی نواحی و شهرک‌های صنعتی با حمایت وزیر صنایع و معادن به ۳۵۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: این در حالی است که رویکرد جدید وزارت صنایع و معادن اختصاص اعتبارات ویژه به بخش صنایع کوچک است،

در این راستا سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به دنبال تکمیل زنجیره تولید، از طریق ایجاد و توسعه خوشه‌های صنعتی، مدل پیمانکاری فرعی و شبکه‌سازی صنعت است.

معاون وزیر صنایع و معادن در ادامه با ارائه آماری درخصوص وضعیت شهرک‌های صنعتی اظهار کرد: در حال حاضر استان تهران ۳۳ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب دارد که از این تعداد ۱۶ شهرک و ناحیه آماده واگذاری زمین هستند.

احمدی ادامه داد: در حال حاضر هشت‌هزار و ۸۳۳ قرارداد در شهرک‌های صنعتی استان تهران منعقد شده که از این تعداد سه‌هزار و ۸۰۵ قرارداد به مرحله بهره‌برداری رسیده که ۶۵ هزار اشتغال ایجاد کرده است.

وی درخصوص مشکلات موجود در شهرک‌ صنعتی شمس‌آباد نیز تصریح کرد: هم‌اکنون آب مورد نیاز این شهرک‌ها در استان تهران سه‌هزار و ۱۵۲ لیتر بر ثانیه است که از این رقم ۸۷۳ لیتر بر ثانیه تامین شده است و نشان دهنده این است که ما نه تنها در شهرک شمس‌آباد، بلکه در دیگر شهرک‌های صنعتی نیز مشکل آب داریم که انشاءا... با مساعدت استاندار و مدیریت سازمان آب استان تهران برطرف خواهد شد.

به گفته احمدی از دلایل ایجاد این‌گونه مشکلات، عدم جانمایی مناسب شهرک صنعتی شمس‌آباد بوده و دیگر اینکه، ارائه مجوزهای بی‌رویه به واحدهای صنعتی آب‌بر و همچنین بهره‌وری پایین استفاده از منابع آبی از جمله مواردی هستند که باید راهکارهای علمی برای رفع آن با مطالعه و بررسی، ارائه شود.

معاون وزیر صنایع و معادن در خصوص برق، گاز و مخابرات این شهرک نیز اظهار کرد: براساس سرانه مصرفی برق هر واحد صنعتی یک‌هزار و ۲۰۰ مگاوات برق پیش‌بینی شده که تنها ۳۳۲ مگاوات تامین شده است. در بخش تامین گاز محدودیت‌هایی وجود ندارد، اما در این میان بحث تامین منابع مالی مطرح است.

وی ادامه داد: شهرک صنعتی شمس‌آباد به عنوان بزرگ‌ترین شهرک صنعتی خاورمیانه فاقد امکانات مخابراتی است و هنوز امکانات اولیه برای گسترش شبکه مخابراتی فراهم نشده است، زیرا مسوولان این امر معتقدند به دلیل واگذاری مخابرات به بخش خصوصی در نحوه ارائه خدمات مخابرات تغییراتی به‌وجود آمده است که با شرایط شما هماهنگ نیست.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان این که توسعه شهرک‌های صنعتی از رشد مطلوبی برخوردار بوده است، افزود: هم‌اکنون ۸۲۵ شهرک و نواحی صنعتی در سراسر کشور وجود دارد که از این تعداد ۴۰۰ شهرک و ناحیه صنعتی در دولت نهم و دهم مصوب و اجرایی شده است.

معاون وزیر صنایع و معادن با اشاره به مذاکراتی که برای تشکیل بانک صنایع کوچک شده است، گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مقرر شده که ۳۰ درصد منابع مالی به بخش صنعت کشور اختصاص پیدا کند که این امر لزوم وجود و ایجاد یک بانک تخصصی برای ۹۴ درصد از صنایع کشور به عنوان بانک صنایع کوچک را بیشتر می‌کند.

احمدی افزود: اولویت سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران برای تامین برق شهرک‌ها در تهران ایجاد واحدهای نیروگاهی کوچک (CHP) است که در حال حاضر اولین نیروگاه در شهرک صنعتی نظرآباد افتتاح و سه نیروگاه دیگر آماده بهره‌برداری است.

وی گفت: در این راستا اگر فردی حاضر به سرمایه‌گذاری در این امر باشد به او زمین رایگان خواهیم داد، ضمن آنکه خرید برق تولیدی را نیز تضمین می‌کنیم.

احمدی ادامه داد: این سازمان ضمن استقبال، آمادگی ارائه مجوز به سرمایه‌گذارانی که حاضر به احداث شهرک صنعتی خصوصی هستند را نیز دارد.