بازی در حیاط خلوت کاخ سفید
معدن محور مهم همکاریهای «تهران- برازیلیا»
گروه صنعت و معدن- در حالی که کاخ سفید این روزها به دنبال تشدید سیاستهای تحریمی خود بر ضد ایران است و تمام تلاش خود را برای تحمیل سیاستهای خود به شرق و غرب به کار بسته است، ظاهرا نتوانسته از پس آمریکای لاتین که بسیاری از آن به عنوان حیاط خلوت این کشور یاد میکنند، بربیاید؛ چراکه حداقل برزیل به عنوان غول اقتصادی آمریکای لاتین با آوردن ۱۴۰ نفر از بازرگانان و صنعتگران خود به تهران، بیتوجه به این سیاست به دنبال توسعه روابط خود با تهران است.
عکس: ایرنا
گروه صنعت و معدن- در حالی که کاخ سفید این روزها به دنبال تشدید سیاستهای تحریمی خود بر ضد ایران است و تمام تلاش خود را برای تحمیل سیاستهای خود به شرق و غرب به کار بسته است، ظاهرا نتوانسته از پس آمریکای لاتین که بسیاری از آن به عنوان حیاط خلوت این کشور یاد میکنند، بربیاید؛ چراکه حداقل برزیل به عنوان غول اقتصادی آمریکای لاتین با آوردن ۱۴۰ نفر از بازرگانان و صنعتگران خود به تهران، بیتوجه به این سیاست به دنبال توسعه روابط خود با تهران است. به گزارش خبرنگار ما، در حالی که کمتر از یک ماه دیگر به سفر رییس جمهور برزیل به ایران باقی مانده، وزیر صنایع و تجارت این کشور در صدر یک هیات ۱۴۰نفره به تهران سفر کرده است تا مقدمات امضای چند سند همکاری صنعتی میان دو کشور را فراهم کند. خبرها حاکی از آن است که همزمان با سفر رییسجمهور برزیل به ایران، بیش از ۱۰ سند همکاری صنعتی میان دو کشور به امضا خواهد رسید. این گزارش حاکی از آن است که با ورود بازرگانان و صنعتگران برزیلی به ایران و برگزاری اولین نشست دوجانبه برزیلیها با همتایان ایرانی خود، روابط تجاری، اقتصادی و صنعتی تهران- برازیلیا هم وارد فاز جدیدی شده است. اولین نشست دو جانبه هیات برزیلی و صنعتگران و سرمایهگذاران ایرانی روز گذشته در شرایطی برگزار شد که محل برگزاری این کنفرانس به یک جدال تمام عیار بر سر کسب سهم حداکثری از بازار کشور مقابل مبدل شده بود. یک سوی این «رینگ» بازرگانان و صنعتگران ایرانی بودند و در آن سو هم تجار و سرمایهگذاران برزیلی.
حضور در ۷رشته صنعتی
تجار و بازرگانان برزیلی عمدتا برای عرضه محصولات خود در ۷ رشته صنعتی همچون لوازم و وسایل خانگی، صنایع غذایی، انرژی و صنعت برق، وسایل و تجهیزات پزشکی و تجهیزات صنعتی و مکانیکی پا به تهران گذاشتهاند. در مقابل، ایرانیها با عرضه برخی تجهیزات صنعتی به استقبال سرمایهگذاران برزیلی رفتهاند.
اما این همه ماجرا نیست، چراکه روند مذاکرات در سطوح بالاتر یعنی میان وزیران دو کشور و معاونان آنها رنگ بوی دیگری دارد. خبرها حاکی از آن است که مذاکرات در این بخش پیرامون خرید هواپیما از برزیل و سرمایهگذاری این کشور در ایران برای ساخت کارخانجات صنعتی دنبال میشود، اما در مقابل مقامات ایرانی با کارت «معدن» پای میز مذاکره با «میگوئل جورجه» نشستهاند و آمادگی خود را برای همکاری با برزیل در این زمینه اعلام کردهاند. ظاهرا برخی پیشنهادات ایران هم با استقبال طرف برزیلی روبهرو شده است.
درهای برزیل باز است
وزیر صنایع برزیل در این همایش با بیان اینکه ایران و برزیل ظرفیت بالایی برای همکاری دارند، خاطر نشان کرد: این در حالی است که دو کشور هم اکنون با یک خلأ بزرگ تجاری مواجه هستند. «میگوئل جورجه» ادامه داد: درهای صادرات برزیل به روی صنعتگران و تجار ایرانی باز است و برزیل از هر پروژهای که به پیشرفت صنعت و اقتصاد دو کشور کمک کند استقبال میکند. وقت آن رسیده است که به دوران دوری دو کشور پایان داده و گامهای موثری برای نزدیکی روابط دو جانبه ایران و برزیل با اجرای پروژههای بزرگ صنعتی و اقتصادی برداشته شود.
تدوین سند جامع همکاری معدنی
از سوی دیگر وزیر صنایع و معادن ایران نیز با اشاره به تشکیل کارگروههای تخصصی میان ایران و برزیل، خاطرنشان کرد: دو کشور برای توسعه روابط خود باید از روشهای عملیاتی استفاده کنند و با تشکیل شرکتهای سرمایهگذاری مشترک ضمن تامین منافع ملی، دسترسی تجار و بازرگانان دو کشور به بازار یکدیگر و تردد آنها بین دو کشور را بیش از پیش تسهیل کنند.
«علیاکبر محرابیان» از آمادهسازی سند جامع همکاریهای ایران و برزیل در بخش معدنی خبر داد و گفت: از آنجا که دو کشور در زمینه معدنی از ذخایر غنی برخوردار هستند، سند جامع این همکاریها در حال آمادهسازی است تا در سفر رییسجمهور برزیل به تهران
امضا شود.
۱۲رشته برای ایران
اما رییس سازمان توسعه تجارت ایران یکی دیگر از سخنرانان این همایش بود. «بابک افقهی» با بیان اینکه کشور برزیل قطب قدرتمند اقتصادی در آمریکای لاتین است، ادامه داد: ایران با توجه به تولید ناخالص داخلی بیش از ۸۱۷ میلیارد دلار از جمله کشورهای قدرتمند منطقه است.
به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه استراتژی راهبردی در حوزه تجارت ناظر بر توسعه روابط اقتصادی و تعامل با کشورهای بزرگ دنیا است، تصریح کرد: تلاش ما توسعه صدور خدمات و کالا از طریق محوریت بخشهای تعاونی و خصوصی است. «افقهی»، کشاورزی، صنعت، صنایع غذایی، چرم، معدن، محصولات شیمیایی، آهن، فولاد، پالایشگاه، پتروشیمی، بخش معدن و خدمات را از جمله پتانسیلهای موجود برای صادرات با کشور برزیل برشمرد. رییس سازمان توسعه تجارت در خصوص وضعیت ترانزیت از ایران، گفت: وجود ۱۱ بندر که توان بیش از ۱۲۸ میلیون تن بارگیری دارد میتواند در صادرات و واردات ایران با برزیل قابل توجه باشد.
«افقهی» با اشاره به اینکه ایران دارای شش منطقه آزاد و ۱۶ منطقه ویژه اقتصادی با قوانین و مقررات خاص است، افزود: تدوین قوانین و مقررات خاص در جهت جذب سرمایهگذاری و تولید فرصت خوبی را برای سرمایهگذاران خارجی و داخلی فراهم آورده است.
ارسال نظر