گروه صنعت و معدن- پرونده آلوده بودن یا نبودن برنج‌های وارداتی، هنوز باز است.

مجلس کمیته ویژه‌ای تشکیل داده و کار بررسی برنج‌های وارداتی در یک آزمایشگاه معتمد و ثالث را به پایان رسانده است. گزارش به هیات رییسه ارائه شده و آنها در جریان نظردهی نهایی بر روی آن هستند. صدا و سیما مجددا جولانگاه تبلیغات برنج‌های وارداتی با برندهای معروفی شده است که البته این بار، برنج ایرانی را به مردم معرفی می‌کند.

وزارت بهداشت و درمان و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، کار را تمام شده می‌دانند و مردم همچنان در سرگردانی خریدن یا نخریدن برنج‌های دانه بلند...

بعد از جنجال‌های فراوان بر سر آلوده بودن یا نبودن برنج‌های وارداتی و تشکیل کمیته‌ای ویژه برای بررسی صحت برنج‌های دانه بلند خارجی، نتایج اعلام شد و برنج‌ها، سلامت از آزمون آزمایشگاه‌های معتمد دو وزارتخانه بیرون آمدند. وزارت بهداشت و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران کنفرانس خبری برگزار و موضوع سلامت برنج‌های وارداتی را به صورت رسمی اعلام کردند.

بعد از اعلام نتایج بررسی‌های این دو وزارتخانه، کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از سلامت نتایج اعلام شده، ابراز نگرانی کرد و قرار بر این شد که نمایندگان مردم نیز، کمیته‌ای ویژه تشکیل دهند تا موضوع را خارج از دولت و در آزمایشگاه‌های معتمد، پیگیری نمایند.

در نهایت، قرار بر این است نتایج بررسی‌های این کمیته به هیات رییسه ارائه شود و آنها نیز امروز، نظر نهایی خود را اعلام نمایند.

عباس رجایی، رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در این باره به خبرنگار دنیای اقتصاد می‌گوید: « گزارش به هیات رییسه مجلس، تحویل داده شده و منتظر اعلام نظر نهایی آنها هستیم. اگر صلاح بدانند، به طور قطع نتایج را اعلام خواهیم کرد.»

وی می‌افزاید: « ارائه هرگونه جزییات از گزارش کمیته ویژه مجلس، مستلزم این است که رییس مجلس اجازه این موضوع را صادر کند، چراکه گزارش محرمانه است.»

به گفته رجایی، تناقضاتی میان بررسی‌های مجلس با گزارش دولت،‌ مبنی بر سلامت برنج‌های وارداتی وجود دارد.

وی خاطرنشان می‌کند: «امروز (سه‌شنبه) نظر رییس مجلس را دریافت و در صورت امکان، نتایج بررسی کمیته ویژه را رسانه‌ای می‌کنیم.»

از سوی دیگر، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در این رابطه به خبرنگار دنیای اقتصاد می‌گوید: «در مورد مساله برنج‌های وارداتی و آلوده بودن آنها، بحث‌های زیادی مطرح شده و این موضوع، همچنان یکی از دغدغه‌های مردم و نمایندگان آنها در مجلس است. از سوی دیگر، مجلس نگران سیل واردات برنج به کشور بوده و تذکراتی را به وزارتخانه‌های مربوط ارائه کرده است.»

سیدعلی آقازاده می‌افزاید: «رییس مجلس شورای اسلامی نیز برنامه‌ای را برای بررسی این دو موضوع تدارک دیده و هیاتی را برای تحقیق و پیگیری در مورد آن، مامور کرده است.»

وی تصریح می‌کند: «آخرین نتایج بررسی‌های این کمیته، به هیات رییسه مجلس تحویل داده شده، ولی هنوز نتایج قطعی نیست.»

از سوی دیگر، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی که خود یکی از منتقدان به نتایج آزمایش‌ها بر روی برنج‌های وارداتی بود، اعلام می‌کند که براساس آخرین نتایج آزمایشات کمیته ویژه در آزمایشگاه ثالث، به نظر می‌رسد برنج‌ها هیچگونه آلودگی نداشته و سالم هستند، اما هنوز گزارش به صورت نهایی اعلام نشده است.

محمدرضا رضایی به خبرنگار دنیای اقتصاد می‌گوید: «بعد از طرح شبهه‌هایی مربوط به نادرست بودن نتایج آزمایشات وزارتخانه‌های بهداشت و صنایع و معادن، «ابوترابی» نایب رییس مجلس شورای اسلامی، نامه‌ای خطاب به کمیسیون‌های کشاورزی و بهداشت ارسال و کمیته‌ای را مامور بررسی مجدد سلامت برنج‌های وارداتی، کرد.»

وی می‌افزاید: «به طور قطع، نتیجه بررسی کمیته مجلس در مورد برنج‌های وارداتی، فصل‌الخطاب خواهد بود. نتیجه گزارش این کمیسیون روز سه شنبه هفدهم آذرماه به صورت نهایی، اعلام می‌شود.» رضایی تصریح می‌کند: «البته موسسه استاندارد و وزارت بهداشت، کار را تمام شده می‌دانند و معتقدند که برنج‌ها هیچگونه مشکلی ندارد، اما شبهاتی که وجود دارد، باید برطرف شود.»

به گفته این نماینده مجلس، اگرچه در حال حاضر نمی‌توان به صورت قطعی گفت که برنج‌ها سالم هستند، اما تا آنجا که از نتایج آزمایشات کمیته ویژه اطلاع دارم، برنج‌ها سالم هستند و مشکلی مشاهده نمی‌شود.»

این درحالی است که قرار بر این بود که جلسه مشترکی میان وزیر صنایع و اعضای کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی برگزار شود که بنابر اعلام رییس کمیته صنعت کمیسیون صنایع، به دلیل مشغله‌های وزیر هنوز این امر محقق نشده است.