فارس- معاون وزیر صنایع در امور معادن و صنایع معدنی می‌گوید: ۵۰۰ معدن غیرفعال کشور از طریق برگزاری مزایده واگذار می‌شوند. محمد مسعود سمیعی‌نژاد با بیان این مطلب اظهار کرد: پس از بررسی‌های انجام شده توسط وزارت صنایع، حدود ۹۰ درصد معادن غیرفعال کشور سلب صلاحیت شدند که این تعداد معادل ۴۸۰ فقره معدن است. وی ادامه داد: سلب صلاحیت این معادن غیرفعال در مراحل مختلفی اتفاق افتاده که از مرحله اکتشاف تا بهره‌برداری را شامل می‌شود. به گفته وی، به برخی معادن غیرفعال نیز با ارائه توضیحات کافی از سوی مجریان معدن، مهلت داده شد تا تجهیز شوند و تعداد این معادن نیز حدود ۱۰۰ فقره است.

سمیعی‌نژاد با بیان اینکه معمولا یک تا دو سال برای تجهیز یک معدن از زمان صدور پروانه بهره‌برداری تا مرحله تولید زمان لازم است، تصریح کرد: آماده شدن یک معدن نیازمند باطله برداری و جاده‌کشی است. معمولا معادن دارای این وضعیت در آمارها ذکر نمی‌شوند و ممکن است جزو معادن غیرفعال محسوب شوند.

وی افزود: گاهی ممکن است رکود بازار برخی مواد معدنی باعث کاهش تولید این نوع معادن شود و در نتیجه چنین معادنی دچار یک تعطیلی موقت می‌شوند و گاهی نیز بازار رونق می‌گیرد و تولید این‌گونه معادن افزایش می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: برخی مواقع ممکن است در راستای حقوق معدنکاران موافقت کنیم که یک معدن تا دو سال نیز تعطیل باشد و تولیدی نداشته باشد. به گفته معاون وزیر صنایع، هم‌اکنون ۲۰ تا ۲۵‌درصد معادن کشور در حال تجهیز هستند یا به علت رکود بازار تعطیل هستند، هر چند در چنین شرایطی باز هم شاهد رشد سالانه ۲۰درصدی تولیدات معدنی هستیم.

وی در پایان از پرداخت بخشی از حقوق دولتی معادن به وزارت صنایع از سوی برخی معادن کشور خبر داد و گفت: این مبلغ در راستای تجهیز زیربناهای بخش معدن هزینه خواهد شد.