گزارشهای ضد و نقیض از وضعیت توسعه دو میدان گازی
گروه انرژی - در حالی که ماه گذشته روابطعمومیشرکت ملی نفت طی گزارشی از ناتوانی شرکت SKS مالزی در اخذ وام ۱۰میلیارد یورویی جهت توسعه میادین گازی گلشن و فردوس خبر داده بود، مدیر عامل شرکت نفت و گاز با رد این نظر اعلام کرده است که شرکت مالزیایی در اجرای این طرح گازی بر اساس برنامه جلو رفته است.
بر اساس گزارش شرکت ملی نفت، ناتوانی شرکت مالزیایی برای اخذ وام سبب تاخیر در آغاز حفاری چاههای توسعهای میدان گازی گلشن به سال ۸۹ شده است.
در این بین، اما علی وکیلی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با رد این گزارش، درباره آخرین وضعیت طرح توسعه میادین گازی گلشن و فردوس گفت: «هماکنون این طرح گازی مراحل مطالعاتی خود را پشت سر میگذارد که پیشبینی میکنیم تکمیل مرحله مطالعاتی به حدود یکسال زمان نیاز داشته باشد.»
وی با اشاره به اینکه تاکنون در میدان گازی گلشن یک حلقه چاه توصیفی حفر شده است، به «مهر» گفت: «در حال حاضر حفر دومین حلقه چاه توصیفی این میدان گازی نیز در حال انجام است و در مجموع پس از حفر ۴ چاه توصیفی امکان ارزیابی بیشتر از مخزن فراهم خواهد شد. همچنین به زودی حفر اولین حلقه چاه توصیفی در میدان گازی فردوسی آغاز میشود.»
وکیلی با اشاره به اینکه بر اساس حجم مخزن و نوع گاز، طراحیهای توسعهای این میادین گازی انجام خواهد شد، بیان کرد: «پس از تکمیل مراحل مطالعاتی عملیات اجرایی میادین گازی گلشن و فردوس آغاز میشود.»
اهداف اصلی انعقاد قرارداد میدان گلشن با SKS مالزی شامل حفاری ۲۲ حلقه چاه جهت تولید ۲میلیارد فوتمکعب گاز در روز، نصب ۲ سکوی تولید گاز در دریا، نصب خط لوله زیر دریایی برای انتقال گاز به خشکی، نصب پالایشگاه در ساحل به همراه تاسیسات پشتیبانی شامل جداسازی گاز و مایعات هیدروکربنی و انتقال گاز به پالایشگاه LNG است.
تفاهمنامه توسعه میدانهای گازی گلشن و فردوسی به ارزش تقریبی ۲۰میلیارد دلار، در دی ماه سال ۱۳۸۵، میان ایران و مالزی امضا شد. همچنین یک سال بعد نیز قرارداد توسعه این دو میدان میان شرکت نفت و گاز پارس و شرکت SKS Ventures (پنجم دی ماه ۱۳۸۶) امضا شده بود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در ادامه در خصوص ایجاد مشکلات مالی در اجرای طرح توسعه فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی، گفت: «هماکنون موضوع برداشت یکمیلیارد دلاری از حساب ذخیره ارزی در کمیسیون دولت مطرح شده و منتظر پاسخ کمیسیون دولت هستیم.»
وی همچنین در مورد تامین منابع مالی اجرای طرح توسعه فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی اظهار کرد: «تامین منابع مالی این ۲ فاز پارس جنوبی از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت انجام میشود.» به گفته وکیلی، تاکنون همه پرداختهای مالی لازم در فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی انجام شده و هیچ صورت حساب پرداخت نشدهای وجود ندارد.
ارسال نظر