رسانه‌های ترکیه از توافقی میان تهران و آنکارا خبر دادند که بنا بر آن ترکیه بازاریابی بیش از ۵۰‌درصد گاز استخراجی ایران را به‌ عهده می‌گیرد. پایگاه خبری «دویچه‌وله» نیز گزارش داد که بنا بر این اخبار، ترکیه در عملیات اکتشاف، استخراج و ذخیره‌سازی گاز پارس جنوبی نیز شرکت خواهد داشت و قرار است در ماه نوامبر هیاتی از سوی شرکت نفت ترکیه به ایران سفر کند. در این گزارش آمده است که مشارکت دادن ترکیه به میزان ۵۰‌درصد در بازاریابی برای گاز ایران این پرسش را مطرح کرده بود که آیا ایران به‌طور مستقل از فروش بهینه گاز خود ناتوان است یا این توافق شکل پوشیده و ناقص مشارکت ایران در طرح نابوکو به‌شمار می‌رود که قرار است گاز آسیای مرکزی را به اروپا منتقل کند.

به گزارش ایلنا، از آنجایی که ایران پس از روسیه صاحب بیشترین منابع گاز دنیا است، ترکیه در نظر دارد تا با شرکت ایران در پروژه خط لوله نابوکو، گاز طبیعی خزر از راه ترکیه، بلغارستان، رومانی و مجارستان به اتریش منتقل ‌شود. این در حالی است که آلمان با حضور ایران در طرح خط لوله نابوکو مخالفت کرده است. به گزارش رادیو بین‌المللی فرانسه، سخنگوی سازمان انرژی آلمان تاکید کرد: «با وجود جمهوری آذربایجان، عراق و ترکمنستان طرح نابوکو حتی بیش از نیاز خود از تامین‌کننده گاز بهره‌مند است.»

سازمان انرژی آلمان (RWE) که در طرح احداث خط لوله انتقال گاز اروپا به نام نابوکو شرکت می‌کند، اعلام کرد که منابع گاز ایران برای تغذیه این خط لوله ضروری نیست. همین منبع مدعی شده است که در حال حاضر ایران خود واردکننده گاز است.

در همین حال ،منابع آگاه در وزارت انرژی ترکیه، از افزایش ۵۰‌درصدی قیمت گاز در این کشور به دلیل افزایش قیمت گاز صادراتی ایران و روسیه طی سال ۲۰۱۰ خبر دادند.

به گزارش فارس روزنامه زمان چاپ ترکیه از افزایش شدید قیمت گاز طبیعی در این کشور طی سال آینده میلادی خبر داد.

منابع آگاه در وزارت انرژی ترکیه به این روزنامه گفتند قرار است قیمت گاز در سال ۲۰۱۰ در این کشور ۵۰‌درصد افزایش پیدا کند.

به گفته این افراد، افزایش قیمت در نتیجه فرمول‌های مندرج در قراردادهای خرید با ایران و روسیه انجام می‌گیرد.

در قراردادهای گازی عمدتا قیمت گاز، شناور و به عنوان ضریبی از قیمت جاری نفت خام تعیین می‌شود. قیمت کنونی نفت خام نسبت به ابتدای سال ۲۰۰۹ دو برابر شده است.

کارشناسان ترک هشدار می‌دهند در صورت افزایش قیمت گاز در ترکیه مصرف این ماده به شدت کاهش خواهد یافت و در نتیجه دولت ترکیه مجبور خواهد شد برای دومین سال متوالی بهای گازی که مصرف نکرده را به ایران و روسیه بپردازد.