گروه انرژی - با وجود اینکه برخی از رسانه‌ها پیش‌بینی می‌کنند که تغییرات نسبتا گسترده مدیریتی در وزارت نفت رخ دهد، اما برخی شنیده‌های موثق حکایت از آن دارد که مسعود میرکاظمی‌ تصمیمی‌ برای تغییرات گسترده در این وزارتخانه ندارد. برخی از رسانه‌ها طی چند روز گذشته از تغییر ۱۵۰ مدیر ارشد وزارت نفت خبر می‌دهند؛ بدون آنکه هنوز وزیر جدید نفت اظهارنظر یا اقدام مشهودی را در این‌باره انجام بدهد. افرادی که از امتداد و سابقه مدیریتی میرکاظمی ‌اطلاع دارند، می‌گویند که مشی فکری و مدیریتی وی تغییر مدیران به ویژه افرادی که از کارآمدی و اثربخشی مفیدی برای وزارت نفت برخوردار هستند، این گونه نیست که تیغ تغییر و حذف مدیران را در سازمان‌های تحت نظر کشیده یا اتوبوسی مدیران متبوع خود را به سازمان‌ها و دستگاه‌ها انتقال دهد.

آگاهان نزدیک از شیوه‌های مدیریتی وی بر این باورند که میرکاظمی‌ به طور معمول با مدیران متخصص با رویکردهای متفاوت همکاری کرده و برون داد سازمانی را مهم‌تر از همسویی بسیار نزدیک فکری می‌داند. گزارش خبرنگار ما از برخی مدیران نزدیک به وزارت نفت نیز حاکی است نگرانی از تغییرات گسترده در این وزارتخانه به دلیل سابقه پیشین موضوعی طبیعی بوده و برخی بدون آنکه پیامی‌ دریافت کنند، راهبرد رو به جلو را اتخاذ کرده‌اند.

با این حال تجربه نشان می‌دهد تغییر یا جابه‌جایی مدیران در هنگام ورود یک وزیر جدید به وزارتخانه موضوعی طبیعی است؛ چرا که وزیر از اختیارات مدیریتی استفاده کرده و به جهت تحقق برنامه‌های جدید از افراد کارآمد‌تر استفاده می‌کند. برخی از کارشناسان دلیل عدم احتمال تغییرات گسترده در وزارت نفت را تخصصی بودن این وزارتخانه دانسته و بر این باورند نگاه راهبردی وزیر جدید توجه به تمام ظرفیت‌ها و منابع انسانی در وزارتخانه است.