موج- طرح اجرای هماهنگ استانداردها(طاها) در سطح بازارهای کشور، یکی از اقدامات سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران بوده که برای اولین بار در دو سال گذشته به اجرا در آمد و موجب بالا رفتن روحیه مشارکت عمومی جامعه در برخورد با کالاهای فاقد کیفیت داخلی و خارجی شد. نظام‌الدین برزگری، رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران اظهار داشت: با اجرای طرح مزبور در دو سال گذشته، مراکز عرضه و توزیع کالاهای مشمول استاندارد اجباری تحت کنترل و بازرسی قرار گرفت و ۳۱هزار و ۸۸۰ نمونه کالا برای آزمون و بررسی کیفی کالاها کنترل شد.

وی افزود: اجرای این طرح موجب کشف ۳۷۴ مورد جعل علامت استاندارد ملی ایران، تعلیق ۴۵۴ مورد پروانه کاربرد علامت استاندارد واحدهای تولیدی که استمرار کیفیت را رعایت نکرده بودند و ابطال ۴۲۶ مورد پروانه کاربرد علامت استاندارد واحدهایی که محصولات آنها در مراکز عرضه منطبق با استاندارد عرضه شده اما مشکل عمده داشتند.

رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با بیان اینکه با اجرای این طرح کالاهای فاقد کیفیت از مراکز عرضه و توزیع جمع آوری و توقیف شد، تصریح کرد: همچنین شرایط مناسب در بازارهای کشور برای کالاهای با کیفیت داخلی مهیا گردید و استانداردها به معیار مطالبه ملی و حق شهروندی برای آحاد مردم جامعه تبدیل شد.

وی افزایش مزیت نسبی کالاهای تولید داخل بر مشابه خارجی، قابل رقابت بودن آن در بازارهای جهانی، بسترسازی برای ترویج فرهنگ استاندارد، تعالی سازمانی و بهبود مستمر در واحدهای تولیدی را از دیگر مزایای اجرای هماهنگ استانداردها در بازار دانست.

برخورد با کم‌فروشی پمپ‌های بنزین

برزگری با اشاره به اینکه برخورد با کم فروشی پمپ‌های بنزین یکی دیگر از اقدامات سازمان استاندارد است که برای اولین بار صورت گرفته، عنوان کرد: بعد از سهمیه‌بندی بنزین و تبدیل شدن بنزین به یک کالای ارزشمند، برخی مردم از کم‌فروشی پمپ‌های توزیع بنزین گلایه داشتند.

وی ادامه داد: سازمان استاندارد برای حل این معضل، بیش از ۲۱هزار و ۳۰۰ نازل بنزین و گازوییل را در سطح کشور مورد کنترل قرار داد و با موارد متخلف برخورد کرد.

معرفی کم فروشان طلا به محاکم قضایی

رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در خصوص کنترل عیار طلای موجود در بازار ایران ابراز داشت: به لحاظ اینکه کنترل عیار طلا و نقره یک وظیفه حاکمیتی است، در سال ۸۶ و ۸۷ تعداد ۱۱هزار و ۵۶۹ نمونه از مصنوعات طلا و نقره مراکز تولید و فروش، نمونه‌برداری و مورد آزمون قرار گرفت.

وی افزود: این مصنوعات در برخی موارد دارای ایرادهای جزیی بودند، اما متاسفانه ۵/۱۸درصد از آنها با اشکالات بحرانی مواجه بودند که کم فروشان و متخلفین به محاکم قضایی معرفی شدند.

هلوگرام دار کردن وسایل توزین وارداتی

برزگری در ادامه هولوگرام دار کردن وسایل توزین وارداتی از جمله لودسل باسکول‌های همکف را از دیگر اقدامات این سازمان در دو سال گذشته برشمرد و گفت: هم‌اکنون بیش از ۱۲هزار باسکول همکف موجود توسط این سازمان، تحت کنترل‌های سالانه قرار دارد.

وی اضافه کرد: همچنین سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران برای اولین بار به صورت سراسری، قانون اوزان و مقیاس‌ها را در سطح بازارهای کشور به مرحله اجرا در آورد که با اجرای آن بیش از ۲۸۶هزار فقره ترازو و وسیله توزین مورد آزمون قرار گرفت.

صدور گواهی ثبت خوداظهاری

رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با بیان اینکه در دو سال گذشته ضوابط و روش‌های ثبت استانداردهای خوداظهاری در مورد کالاهای غیرمشمول استاندارد اجباری منطبق با یک استاندارد ملی، بین‌المللی، منطقه‌ای و کارخانه‌ای تهیه و ابلاغ شد، بیان کرد: در سه ماهه سال جاری چندین گواهی ثبت خوداظهاری صادر شده است.

وی ادامه داد: همچنین در این مدت برای اولین بار در ایران ضوابط تدوین و ثبت استانداردهای کارخانه‌ای توسط سازمان استاندارد تهیه و ابلاغ شد و در سال جاری چندین استاندارد کارخانه ای توسط واحدهای تولیدی تدوین و در این سازمان ثبت شده است.