ایسنا- بازار لوازم‌التحریر ایران امسال در حالی به استقبال اول مهر ماه و بازگشایی مدارس می‌رود که همچون سایر بازارهای داخلی، رکود نسبی را تجربه می‌کند. لوازم‌التحریر از جمله کالاهایی محسوب می‌شود که معمولا همه ساله و چند هفته مانده به آغاز سال تحصیلی، بازار آن رونق دوچندانی پیدا کرده و در عین حال شاهد حضور تعداد انبوهی از برندهای داخلی و خارجی در این بازار هستیم.

تقریبا هیچ برآورد دقیق و مناسبی از حجم و ارزش بازار لوازم‌التحریر در ایران وجود ندارد، اما به طور قطع می‌توان گفت که با توجه به جوان بودن جمعیت ایران و وجود چند ده میلیون دانش‌آموز در کشور قطعا بازار لوازم‌التحریر در ایران، دست‌کم در بین کشورهای خاورمیانه از بیشترین ارزش و رونق برخوردار است.

باز هم هجوم واردات به بازار ایران

علی آسیم، کارشناس صنعت لوازم‌التحریر در این باره به خبرنگار ایسنا توضیح داد: بازار لوازم‌التحریر ایران امسال نیز مانند سال‌های گذشته، در برابر واردات گسترده به ویژه واردات از چین مواجه بوده که برخی از این لوازم‌التحریرهای وارداتی با وجودی که ۱۰ تا ۳۰ درصد ارزان‌تر از تولیدات داخل هستند، اما از نظر کیفیت در سطح پایین‌تری قرار دارند.

وی با بیان این‌که لوازم‌التحریر از اواخر تیر ماه تا اوایل شهریور روانه بازار داخلی می‌شود، عنوان کرد: اگر بازار با تقاضای بیشتری روبه‌رو شود، معمولا اواخر شهریور و اوایل مهر ماه نیز دوباره لوازم‌التحریر وارد بازار می‌شود.

استفاده از امثال جومونگ کار حرفه‌ای‌ها نیست!

این کارشناس صنعت لوازم‌التحریر همچنین با بیان این‌که واردات و تولید داخل سهمی تقریبا برابر از تامین نیاز بازار داخلی لوازم‌التحریر دارند، خاطرنشان کرد: برخی از لوازم‌التحریرهای وارداتی به دلیل این‌که صرفا دارای بسته‌بندی‌های شکیل هستند، مورد توجه خریداران قرار می‌گیرند.

آسیم در پاسخ به این سوال که چرا تولیدات داخل برای افزایش فروش از تصاویر شخصیت‌های محبوب مانند جومونگ استفاده نمی‌کنند؟ عنوان کرد: این کار بستگی به رویکرد هر شرکت دارد. برخی از تولید‌کنندگان به دنبال حفظ هویت خود بوده و به هیچ‌وجه به استفاده از موج تبلیغی ناشی از شخصیت‌های محبوب برای جبران کاستی کیفیت خود روی نمی‌آورند و این کار سیاست برندهای حرفه‌ای دنیا در صنعت لوازم‌التحریر نیست.

وی یادآوری کرد: البته زمانی تلاش شد تا چنین کاری با استفاده از تصاویر عروسک‌های دارا و سارا انجام شود که البته با استقبال مردم روبه‌رو نشد.

رکود نسبی در بازار لوازم‌التحریر

مدیرعامل شرکت استدلر ایران همچنین با بیان این‌که تولید‌کنندگان بزرگ لوازم‌التحریر در جهان نیز از بحران مالی جهانی آسیب دیده و دچار کاهش تولید و فروش شده‌اند، توضیح داد: برآوردی از فروش بازار لوازم‌التحریر ایران در آستانه بازگشایی مدارس وجود ندارد، اما آنچه واضح است این است که بازار امسال دچار رکود نسبی شده است و امیدواریم بعد از ماه رمضان این رکود تا حدودی به رونق تبدیل شود.