واحدهای تولیدکننده مواد غذایی با مشکل کمبود نقدینگی و عدم دسترسی به تسهیلات مواجه شده‌اند. ابوالحسن خلیلی، دبیرکل کانون انجمن صنایع غذایی ایران، در گفت‌وگو با ایسنا افزود: در حال حاضر واحدهای تولیدکننده مواد غذایی تحت تاثیر فضای کشور و رکود بازار بوده و با مشکل کمبود نقدینگی روبه‌رو شده‌اند.

وی با بیان این‌که عدم اجرای صحیح قانون مالیات بر ارزش افزوده مشکل نقدینگی واحدها را تشدید کرده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر واحدها سه‌درصد مالیات را پرداخت می‌کنند، اما به دلیل معاف شدن صنوف از شمول آن، سه‌درصد پرداختی به آنها باز‌گردانده نمی‌شود.

به گفته وی از طرفی، هنگام خروج کالا از کارخانه، سه‌درصد مالیات بر ارزش افزوده آن پرداخت می‌شود، اما تعدادی از این کالاها دوباره به کارخانه مرجوع می‌شوند، در حالی که سه‌درصد مالیات بر ارزش افزوده آن‌ها پرداخت شده است.

خلیلی تصریح کرد: در این شرایط ضروری است که مسوولان تدابیری جهت اجرای صحیح قانون مالیات بر ارزش افزوده بیاندیشند، زیرا در شرایط فعلی فقط تولیدکننده‌ متضرر می‌شود. وی افزود: تحمیل هزینه‌های این‌چنینی به تولید، موجب کاهش قدرت رقابت و نقدینگی واحدهای غذایی شده است.