پیش‌بینی‌ موسسه‌های معتبر بین‌المللی از افزایش ۵۰۰‌هزار تا ۲/۱‌میلیون بشکه‌ای تقاضای روزانه نفت در سال ۲۰۱۰ میلادی خبر می‌دهد. محمدعلی خطیبی، نماینده ایران در اوپک درگفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: این در حالی‌ است که در سال ۲۰۰۹ میلادی با کاهش ۵/۱ تا ۵/۲‌میلیون بشکه‌ای تقاضای نفت‌خام در روز مواجه بوده‌ایم. وی با اشاره به این‌که امیدواری‌هایی جهت تبدیل تقاضای منفی نفت‌خام به تقاضای مثبت ایجاد شده است، افزود: البته بحث‌هایی وجود دارد، مبنی بر اینکه ممکن است تقاضای مثبت نفت‌خام را غیر اوپک جذب کند و امکان تولید بیشتر نفت نصیب اوپک نشود؛ به همین دلیل تردیدها و تهدیدهایی در این زمینه وجود دارد. به گفته وی بازار نفت در محدوده‌ امیدها و تهدیدها حرکت می‌کند؛ به طوری که هرگاه وزن اخبار امیدوارکننده بیشتر شود، قیمت‌ها بالاتر رفته و هر گاه وزن اخبار نگران‌کننده بیشتر شود، قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند. خطیبی با تاکید بر این‌که در حال حاضر وضعیت در بازار به گونه‌ای است که نسبت به اخبار اقتصادی عکس‌العمل نشان می‌دهد، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد وضعیت اقتصادی دنیا در برخی بخش‌ها دارای فاکتورهای مثبت است که از رو به اتمام بودن رکود جهانی خبر می‌دهد. وی با اشاره به این‌که هم‌اکنون رشد منفی اقتصادی از منفی ۶/۰به منفی ۲/۰ رسیده و در حال نزدیک شدن به صفر است، تصریح کرد: به این ترتیب روند بهبودی در اقتصاد جهانی مشاهده می‌شود.

هر چند هم‌اکنون رشد اقتصادی مطلوب نیست، ولی آغاز یک بهبودی است که مثبت ارزیابی می‌شود. البته از سوی دیگر عده‌ای معتقدند که در این بهبودی تردیدهایی وجود دارد و ممکن است بهبودی‌ها متزلزل شود. وی توضیح داد: برای نمونه شاخص اعتماد مصرف‌کننده‌ها هنوز پایین است. همچنین آمارهای عمده فروشی نیز در شرایطی قرار دارد که تردیدها را نسبت به بهبودی بازار نفت پررنگ می‌کند.

وی با بیان اینکه به نظر من قیمت‌های کنونی نفت گمراه‌کننده‌ است، توضیح داد: مهم‌تر از قیمت اسمی ‌که مطرح می‌شود، این است که قدرت و ضعف دلار در چه سطحی باشد. گاهی ممکن است قیمت اسمی ‌هر بشکه نفت ۸۰دلار اعلام شود، ولی با توجه به قدرت دلار ارزش آن ۷۰‌دلار باشد؛ بنابراین باید روی قیمت‌های واقعی صحبت کنیم. خطیبی درباره‌ تولید نفت ایران با توجه به این‌که برخی موسسه‌های بین‌المللی اعتقاد دارند که ایران بیش از سهمیه‌ تولید می‌کند، اظهار کرد: همیشه درخصوص تولید نفت ایران اختلاف‌نظر بوده، ولی کسانی در اوپک هستند که می‌دانند که به آنچه متعهد شده‌ایم، عمل می‌کنیم.