برنامه تسهیلات ارزان برای معدنکاران
دولت ۱۰درصد از سود تسهیلات ۱۲درصدی به معدن کاران را تقبل میکند
گروه صنعت و معدن- صابردرینژاد: به تازگی آیین نامهای در سازمان توسعه و نوسازی معادن به تصویب رسیده است که بر اساس آن معدنکاران واجد شرایط این امکان را مییابند که به صورت همزمان از دو وام استفاده کنند. پیش ازاین معدنکارانی که تسهیلات بانکی دریافت میکردند تا زمان تسویه کامل وام خود امکان دریافت وام دیگری را نداشتند.
مدیر توسعه سرمایهگذاری و خصوصیسازی ایمیدرو در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» به جزئیات این آییننامه اشاره میکند و میگوید: طرحهایی که عملیات اکتشاف آنها به اتمام رسیده، پروانه کشف و پروانه بهرهبرداری خود را دریافت کردهاند و آماده ورود به فاز بهرهبرداری هستند، حتی اگر وام مرحله اکتشاف خود را تسویه نکرده باشند، میتوانند از وامهای مربوط به مرحله بهرهبرداری استفاده کنند.
دولت ۱۰درصد از سود تسهیلات ۱۲درصدی به معدن کاران را تقبل میکند
گروه صنعت و معدن- صابردرینژاد: به تازگی آیین نامهای در سازمان توسعه و نوسازی معادن به تصویب رسیده است که بر اساس آن معدنکاران واجد شرایط این امکان را مییابند که به صورت همزمان از دو وام استفاده کنند. پیش ازاین معدنکارانی که تسهیلات بانکی دریافت میکردند تا زمان تسویه کامل وام خود امکان دریافت وام دیگری را نداشتند.
مدیر توسعه سرمایهگذاری و خصوصیسازی ایمیدرو در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» به جزئیات این آییننامه اشاره میکند و میگوید: طرحهایی که عملیات اکتشاف آنها به اتمام رسیده، پروانه کشف و پروانه بهرهبرداری خود را دریافت کردهاند و آماده ورود به فاز بهرهبرداری هستند، حتی اگر وام مرحله اکتشاف خود را تسویه نکرده باشند، میتوانند از وامهای مربوط به مرحله بهرهبرداری استفاده کنند.این در حالی است که در گذشته بانکها تا زمان تسویه کامل تسهیلات بخش اکتشاف، از ارائه وامهای مربوط به فاز بهرهبرداری خودداری میکردند.
اولویت با فلزات و ذغال سنگ
«حسن خلج تهرانی» در ادامه با بیاناینکه در ارائه تسهیلات معدنی اولویت با معدن کاران حوزه فلزات و ذغالسنگ خواهد بود، خاطرنشان میکند: البته این محدودیتها در ۱۱ استان کشور وجود ندارد؛ به گونهای که در استانهای اردبیل، کرمانشاه، هرمزگان، بوشهر، لرستان، خراسان شمالی و جنوبی، کهکیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان، ایلام و کردستان در صورت وجود متقاضی امکان ارائه تسهیلات به تمام حوزههای معدنی به جز سنگهای تزئینی و ساختمانی وجود دارد.
وقتی بخش خصوصی تمایل ندارد
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دلایل اتخاذ این تصمیم از سوی سازمان توسعه میگوید: سیاستهای سازمان براین اساس بود که تسهیلات معدنی به حوزههایی تعلق گیرد که تمایل بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در آن حوزهها کمتر است. پس از بررسیهای فراوان، کارشناسان به این نتیجه رسیدند که بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در بخش فلزات و ذغالسنگ به دلیل هزینههای فراوان و همچنین مخاطرات سرمایهگذاری در آن حوزه، تمایل چندانی نشان نمیدهد. به همین منظور سرمایهگذاران دراین حوزه در اولویت اعطای تسهیلات معدنی قرار دارند.
۱۰درصد یارانه
تهرانی با اشاره نرخ سود بانکی تسهیلات معدنی میگوید: در حال حاضر که نرخ سود بانکی ۱۲درصد است، به فعالان بخش اکتشاف حدود ۱۰درصد یارانه تعلق میگیرد و بهاین ترتیب متقاضیان ملزم به بازپرداخت تسهیلات با سود بانکی تنها ۲درصد خواهند بود. همچنین برای خریداری ماشینآلات تخصصی بخش تجهیز و بهره برداری نیز ۱۰درصد یارانه تعلق میگیرد. البته در صورتی که معدنکاران نیاز به خرید ماشینآلات غیرتخصصی و با کاربری دوگانه داشته باشند این یارانهها ۸درصد کاهش مییابد و به ۲درصد میرسد.
تسهیلات فرآوری برای اولین بار
مدیر توسعه سرمایهگذاری ایمیدرو در ادامه با انتقاد از اینکه تا به حال برای فعالان بخش فرآوری محصولات معدنی تسهیلات خاصی در نظر گرفته نشده بود و تسهیلات صرفا به بخشهای اکتشاف، تجهیز و بهرهبرداری تعلق میگرفت، خاطرنشان میکند: سازمان توسعه معادن و صنایع معدنیایران برای اولین بار به معدنکارانی که در حوزه فرآوری محصولات معدنی فعالیت میکنند با نرخهای ترجیحی تسهیلات پرداخت میکند.البته وی پرداختاین تسهیلات را منوط به حفظاین شرط میداند که معدنکار متقاضی دریافت تسهیلات فرآوری، خود صاحب معدن بوده و ماده اولیه مورد نیاز کارخانه فرآوری را خودش تولید کند. حسن خلج تهرانی با اشاره به سود بانکی تسهیلات بخش فرآوری، خاطرنشان میکند: به تسهیلات مربوط به بخش فرآوری ۸درصد یارانه تعلق میگیرد. بهاین ترتیب متقاضیان ملزم به بازپرداخت وام با نرخ سود ۴درصد خواهند بود.
پیش به سوی ۱۳۱میلیارد
وی در ادامه سخنانش به پرداخت نزدیک به ۵۵میلیارد و ۸۰۰میلیون تومان تسهیلات به معدن کاران طی ۵سال اخیر از سوی سازمان توسعه معادن اشاره میکند و میگوید: طبق توافقی که بین سازمان توسعه معادن و بانکهای ملت و صنعت و معدن شده است در حدود ۱۳۱میلیارد تومان اعتبار برای ارائه تسهیلات باز شده است. بنابراین امکان ارائه ۷۵میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان تسهیلات به معدنکاران وجود دارد. البته ناگفته نماند که اگر همین امروزاین سقف اعتباری تکمیل شود، این امکان وجود دارد که سقف اعتباری جدیدی برای معدن کاران در نظر گرفته شود.تهرانی در خصوص سقف تسهیلات سازمان نیز تصریح میکند: سازمان سقفی برای ارائه تسهیلات ندارد. به گونهای که تا به حال تجربه پرداخت وام از ۶میلیون تومان تا بیش از ۴میلیارد تومان نیز وجود داشته است. البته ناگفته نماند که تعداد وامهای بیش از یکمیلیارد تومان انگشت شمارند و به طور کلی میانگین پرداخت وامها بین ۱۰۰ تا ۹۰۰میلیون تومان است. وی در پایان سخنانش به طرحهایی که تا به حال موفق به دریافت تسهیلات شدهاند، اشاره میکند و میگوید: از ابتدای سال ۸۲ تا امروز نزدیک به ۱۵۸۸ تقاضا به دست ما رسیده است که از این تعداد، ۹۷۸ طرح در چارچوب اولویتهای پرداخت تسهیلات بودهاند که پس از بررسیهای فنی و کارشناسی، ۳۸۷ طرح مورد تصویب قرار گرفتهاند. از سوی دیگر از ابتدای سال جاری تاکنون نیز ۹۰ طرح به دست ما رسیده است که از میان آنها ۲۸ طرح مورد به ارزش ۷/۸میلیارد تومان مورد تصویب قرار گرفته است. به طور کلی پیشبینی مااین است که تا پایان امسال تعداد طرحهایی که برای پرداخت تسهیلات مورد تصویب قرار خواهند گرفت به ۷۵ طرح و با ارزشی بالغ بر ۱۵میلیارد تومان برسند.
ارسال نظر